Death Note

Bakancslistához adom
amerikai krimi-dráma, akciófilm, 101 perc, 2017

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Bill Kaulitz 2022 jan. 08. - 19:46:49 10/10 Előzmény Zaku
👍👌
10/10
Bill Kaulitz 2021 szept. 26. - 21:03:25 10/10 Előzmény Nanba Jean Otus
....
2/10
Edoardo 2021 jan. 02. - 00:57:03 2/10
Borzalom volt - modern feldolgozás ellenére hiteltelen alakítások, mellélőtt karakterválasztások és gyenge zenei és képi hatás.

Főleg L karaktere erőltetett és komolytalan.

Csalódás a film.
1/10
Nanba Jean Otus 2019 aug. 27. - 09:03:06 1/10
*Note: Esetleges spoiler és dühből fakadó trágárság felmerülhet.

A békaseggealatti elvárásaimat is jócskán alulmúlta ez a film. Minden szegmensében borzalmas, és egyetlen egy darab pozitívumot se tudok felhozni a mentségére.
Önálló filmként még csak-csak egy jó fej kettes, jócskán alultáplált krimi(?). Adaptációként viszont, ilyenkor merül fel bennem az a kérdés, hogy a szokványos ratingrendszernél, miért nincs mínusz pontszám(?!).

Kristen sárga lehet az irigységtől, hogy vannak olyanok, akik még az ő érzelemmentes alakításait is képesek túlszárnyalni. Itt gratulálok is a Netflixnek, hogy összegyűjtötték őket. Gondolom az volt a cél, hogy Kristen féltékenységében, hisztérikus őrjöngésbe kezdjen. Ha ez volt a cél, akkor feltételezem sikerült, mert a színészi játék kb a nullával egyenlő. A film mentsége lehetne, hogy amatőr színészek előadása, bár ez esélytelen. Azt tudom, hogy Ryuk-ot Willem "alakította".

A story.. Nos, ha egy szóval kéne leírnom azt mondanám. Ötlettelen. Mondjuk én ezt már csak Mayoiga effektusnak hívom. Aki nem ismerné, ez a valaha volt legrosszabb anime, amit kitoltak. Ez az 'effektus' akkor van, amikor a forgatókönyv író(k)nak és a rendezőnek fogalma sincs róla, hogy mi a faszomat keress ott ahol, és azt se tudják mit is kéne csinálniuk. Az elején egy szar tinidráma, a legrosszabb fajtából, a közepén megpróbált thrilleré válni, de olyan bugyuta módon, hogy már a sírás kerülgetett közben. A végére pedig valami akciófilmes zárást akartak összehozni, sajnos azonban, egy jó koreográfus nélkül, feltételezhetően egy 8 éves általános iskolást bíztak meg a jelenet megírásával és kivitelezésével. Még az eredeti Shusuke féle élőszereplős adaptáció első filmjének zárásának plottwistjét is megpróbálták, de még így se jött össze egy értékelhető zárás.

Még a Végső Állomás védjegyét is bevetették, hogy lássuk mennyire lusták voltak kitalálni a lista alapszabályait, és azok lehetséges kihasználási módját. Holott elvileg ez egy pszichológiai thriller, nem pedig egy slasher..
Így kell telibe szarni valamit. Ha azt hittétek, hogy a DB film a szar, na ez kenterbe veri. Mérföldeket ver rá. Mert az legalább egy egyestés mozinak viszonylag elmegy.. (meh)

L-ből pedig.. L pedig.. (Nem, nem az a baj, hogy fekete!) Mi a fene volt ez? Komolyan? Értem én, hogy emberibbé akarták tenni, de bmeg.. Mi a retkes jóisten' volt ez? Tényleg nem értem, hogy ha már a film fináléja L elkeseredésére akart épülni, miért nem választottak egy olyan színészt aki tud is színészkedni..
Amúgy, szvsz a Matsuyama féle L-t soha senki sem fogja még csak megközelíteni se, így ehhez mérten nem vártam sokat ez itteni L karakterétől. De, mint mondtam a film egy elég nagy meglepetést okozott, sok téren. Negatív értelemben.

Ez a részlet a kedvencem a filmből: ,,Nem halt meg egy zsaru aki szidta Kirát. A fia Kira!" Wut? Really? Itt hangosan felröhögtem. Oscar díjat érdemelne ez a jelenet.

Ez a film teljesen egészében prezentálja a szar szó fogalmát. És még unalmas is. Nem ismerem a színészeket (kivétel ugye Willem) és igazából ezek után nem is érdekelnek.
A betétdalok.. Nos.. Jézus segíts meg... Ne is beszéljünk róla.

Elkeserítő, hogy tényleg semmilyen pozitív dolgot nem tudok erről a filmről mondani. Ha ilyen szemetet adnék ki a kezeim közül, azonnal levágnám őket szégyenemben. De a Netflix nem! A Netflix folytatja. És jön majd a következő rész, hála a nézőszámoknak. És a sok debil (már elnézést) a következő filmet is megfogja nézni ilyen-olyan indokból, így várható majd egy harmadik rész is. Ez az örök körforgás a Netflix-nél.

Simán a legrosszabb filmek és a legrosszabb adaptációk közé sorolandó. Időpocsékolás. Inkább a Shusuke féle eredeti élőszereplős filmeket érdemes megnézni, amik nem csak adaptációként, de önálló filmként is zseniálisak.
kid joe 2018 júl. 30. - 19:42:04
okés, egészen tetszett egy pontig, amikor szerintem egy elég nagy logikai baki elrontotta az egészet, de javítsatok ki, ha nem jól látom.
SPOILER
Amikor Light a buliból elrohan a szekrényébe, kinyitja a Death Note-ot, és látja a nevét, meg azt, hogy éjfélkor leáll a szíve, miért nem tépte ki akkor, és égette el azt a lapot? Akkor az egész végjáték meg sem történik. Visszamegy a csajhoz, "szeva, elégettem, nincs semmid ellenem." Pont.
2/10
caseyjones 2017 nov. 08. - 14:50:28 2/10
Ez valami borzalmasan gyenge lett. Én már a kezdetektõl fogva, amikor megtudtam, hogy amerikaiak csinálják, nagyon féltem. És a félelmem be is igazolódott.
Az egész olyan, mintha egy ócska Death Note-koppintás lenne, amelyet az Asylum csinált. Pedig ez a Netflix mestermûve. Hát, Netflix, ezt eléggé elszúrtátok.
A fõszereplõ, Yagami Light, aki itt Light Turner (atyaég...), egyáltalán nem emlékeztetett az animébõl megismert karakterre. Egy sablonos, átlagos srác volt. Kirát az eredeti mûben egy sokkal gonoszabb figuraként ismerhettük meg. Az, hogy L-t pedig egy feka színész formálta meg, egyszerûen röhögõgörcsöt okozott nálam. Így elbaltázni egy ilyen remek, fondorlatos karaktert...
Egy csomó fontos szereplõ is kimaradt, köztük Misa vagy éppen Matsuda, de a másik halálisten, Rem sem tûnt fel. Mondjuk másfél órás filmbe nem tudom, hogy lehetett volna ennyi mindenkit belesûríteni.
A sok esõ és sötétség viszont tetszett, ezáltal kellõképpen sötét hangulata volt a filmnek. Meg azért brutalitásból sem volt hiány. Azonban én továbbra is a japánok által készített DN-trilógiát tudom csak ajánlani mindenkinek, mert azok igencsak szerethetõ filmek, még ha egyikük sem egy hollywoodi szuperprodukció. (Mondjuk az L örökösei nekem nem tetszett, de még mindig inkább az, mint ez a netflixes förmedvény.)
2/10
Zaku 2017 szept. 05. - 23:11:09
Azoknak ajánlom inkább, akik szinte semmit se tudnak az eredeti történetrõl, vagy legalábbis nem nagy rajongók. Túlságosan megkavarták a történetet, és sokszor nem is jó irányba. Bõvebben itt írtam róla:
https://www.criticalerror.hu/film/41-ok-ami-miatt-a-netfix-death-note-nezhetetlen-757
8/10
Csumbi 2017 szept. 01. - 08:56:19 8/10
A kritika néhol spoileres lehet (ezt azoknak is mondom, akik látták anno az animét, ugyanis ez a film sokban eltér az eredetitõl). Kicsit félve ültem neki ennek a filmnek, és ennek az oka a korábbi anime adaptációk sikertelensége az alapja. Kezdem a negatívumokkal: a Light karakterét játszó színész színészi-játéka nem volt a toppon. Igaz, hogy nekem a reakciói sokkal természetesebbnek és emberibbnek tûnt (itt fõleg gondolok Ryuk-al való elsõ találkozására), mint az animében, de sokszor túltolta. A másik negatívum sajnos Ryuk-al kapcsolatos: nem a karakterrel volt a baj, hisz mint Light, itt is jobban tetszett a karaktere mint az eredeti animében. Willem Dafoe hozta a kötelezõt, de sajnos fölöslegesnek éreztem a karakterét, bár emögött az is állhat, hogy mindössze másfél órás a film. Jöhetnek a pozitívumok: mint korábban említettem, az összes karakter emberibbnek/hihetõbbnek tûnt mint az animében (szeretem az animét, de ott nem tudtam se Misa-hoz se Light-hoz viszonyulni pont emiatt). A szerelmi szál szerintem abszolút nem volt erõltetett, sõt, ahogy a vége elött kiderül, hogy Mia mesterkedett Light háta mögött, az nekem az egyik legjobb pontja volt a filmnek (nameg a finálé, ahol azt hisszük, hogy Ryuk irányít mindent, közben meg Light tervelte ki az egészet). L karaktere is tetszett, hogy érzelmes volt, és nem egy \"droid\" mint az eredeti mûben. Összességében nekem jobban tetszett mint az anime, és Ryuk háttérbe szorítását leszámítva szerintem egy nagyon jó film. 8/10