Dogora - Ázsia arcai

Bakancslistához adom
Dogora - Ouvrons les yeux
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia dokumentumfilm, 80 perc, 2004

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Se nem fikció, se nem dokumentumfilm, a Dogora egy impresszionista és humanista vízió, zenében elbeszélve. Egy nap Patrice Leconte felfedez egy hihetetlen szimfonikus szvitet, melyet száz éneklő gyermek ad elő. Soha nem tapasztalt érzések fogják el. Valamivel később Kambodzsában jár. Ország még soha nem hatott rá ilyen felkavaróan. Ezekből a kivételes érzelmekből születik meg egy nagy kaland, egy egyetemes odisszea, éppoly meglepő, mint amilyen megindító, éppoly könnyed, mint amilyen komoly. Akárcsak az élet.
Bemutató dátuma: 2005. október 20. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Beyond silence 2011 szept. 14. - 21:49:16 1/10
Szerintem a stílus nem áll tõlem messze, láttam ugyanis a legtöbb hasonló filmet, quatsikat nem egyszer, de ez a film full üres. Fénykép album: diavetítést összerak egy windows fél perc alatt nem sokall rosszabb eredménnyel. A rendezõ minden ötlete amit esetleg a vágásba belevisz 2 mp-ig érdekes, de legalább 5 percig ismétli, nincs kapcsolat, ellentétezés, csak a halmozások.
moxika 2007 jan. 21. - 12:24:51
Na itt aztán vót minden, már ami a kritikákat illeti. Volt egekbe magasztaló, profán,és irónikus. Egy biztos, én megnézem, hiszen soha nem jártam azon a vidéken és bármilyen információ, kép ad lehetõséget egy bepillantásra, akkor már megérte. A zenére rendkívül kíváncsi vagyok, mert azzal igen csak lehet manipulálni. Tekintettel a rendezõ indíttatására, személyes megéléseire én nagyon hagynám magam manipulálni, remélem megteszi.