Egynyári kaland

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilmsorozat, 52 perc, 2015

Értékelés:

211 szavazatból
Szerinted?

Az Egynyári kaland című ifjúsági mini-sorozat hat frissen érettségizett fiatal - három lány és három fiú - balatoni kalandjait követi nyomon. Az egész nyarat a Balaton partján töltő fiatalok a szünidő alatt dolgoznak, szerelembe esnek és különféle izgalmas kalandokba bonyolódnak.

A második évad története ott folytatódik, ahol az első befejeződött - egy év elteltével. A fiatalok most már elsőéves egyetemistaként térnek vissza Balatonfüredre: Zsófi (Schmidt Sára) és Bence (Rubóczki Márkó) párként, Dóra (Dobos Evelin) és Gábor (Héricz Patrik) pedig barátokként. Négyesük a szerelmi csalódás miatt hazaköltöző Levivel (Király Dániel), és húgával, a különcködő Lucával (Walters Lili) egészül ki. A romantikus szálak mellett ismét megjelennek a családi kapcsolatok, és természetesen a humor is fontos eleme marad a sorozatnak.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
MV33 2023 febr. 17. - 19:18:47
Ennyi félreqrást egy sorozatban... Mindenki mindenkivel. És utána a mellébeszélés, a megbocsátás, a veszekedés.

Éjjel-nappal Budapest szint. Főleg a 4. évad, de már a 3. is gáz volt.
MV33 2023 febr. 17. - 18:54:28
Ultragáz ez a Zsófi-Bence tipródás. A 4. évad vállalhatatlan. Kiszámítható, sablonos.
DUNAWÖLD 2022 júl. 05. - 04:50:06
Tényleg ennyire üres a fiatalok élete?
Jó volt nézni őket egy darabig, de olyan kiüresedett volt a sok erőltetett "pörgés" (de rühellem ezt a szót), hogy belefáradtam.
Ráadásul...
Ez a szegény Lili meg a nagydarab szőrös hímnemű egyenesen eye-so-re. Rossz nézni őket.
10/10
hozzászólás 2019 jún. 16. - 20:05:06 10/10
Jó volt látni ezeket a fiatal tehetséges színészeket. Bár egész más korosztály vagyok nagyon élveztem mind a négy évadot.
bumbi91 2019 jún. 10. - 14:12:18
fogadjunk hogy az lesz az utolsó részben, hogy nem a művész fotóit fogják kiállítani, hanem amit luca készített róla a lyukas zoknit, meg ilyenek. Szerintem ez első évad volt nagyon gyenge. Tök sok mindent lehet tanulni ebből a soriból: ad ki a nyarlót, menj el biciklifutárnak, budapest nevezetességei, fun fact-ek: 1960-2000ig Mo-n volt a legnagyobb az öngyilkosságok száma:)
herdav 2019 jún. 09. - 20:48:39 Előzmény E-Zsolesz
az 1. évadnak van egy varázsa, ezt aláírom. de én ebből a 4. évadban semmit nem érzek, valahogy inkább tűnik egy gyenge próbálkozásnak visszacsempészni azt. plusz nem érzem a koncepciót sem, 1. évadban a Balaton volt a téma, 2. évadban az oda visszatérés, 3. évadban Budapest, itt viszont mintha teljesen elvesztette volna magát a sorozat, hogy pontosan mit is akar ebben a záróévadban.
E-Zsolesz 2019 jún. 08. - 21:26:32 Előzmény herdav
Hát én ezt másképpen látom. Az új rendezőkkel már sajnos a 2. évadtól ment egyre lefelé, a 3. évadban erkölcstelen fertővel elérte a teljes mélypontot, és nem hiába döntötték el előre a lezárást. A 4. évad újra szimpatikusabb és valamennyire visszacsempészte az 1. évad varázsát, de még mindig sok a 12+ karikába nem illő beszéd. Az új rendezőkkel nagyon elszaladt a ló és teljesen rossz irányba vitték az egészet. Részemről így kár érte. Hiába tetszik jobban a 4. évad, de megmenteni már nem tudják.
herdav 2019 jún. 02. - 13:02:07
hú de gyenge lett ez a 4. évad. kár volt ezért, a szuper jó 3. évad után kár ilyet látni
Sciffy 2019 máj. 12. - 15:22:45
Minden részét megnéztem eddig és már vártam az új évadot,de eddig csalódás...mert ha ez lenne az első évad és mint próbálkozás útkeresés elfogadnám,de így...ahogy az előttem hozzászóló irta,még kitartok,de sajnos nincs sok remény..
na igen ami jó azt csak elrontani lehet...
8/10
luci87 2019 máj. 08. - 12:38:53 8/10 Előzmény qajakos
Het ez a resz egy nagy nulla volt,bocs,aki szereti.
De nem adom fel...:)
2/10
qajakos 2019 máj. 07. - 16:25:49 2/10
Na ez is hulladék lett. Kéne egy tehetséges forgatókönyv író! Nagyon...
8/10
luci87 2019 ápr. 30. - 04:48:32 8/10
Igaz,inkabb a fiatal korosztalynak valo,inkabb nekik szol,mint nekunk idosebbeknek,de azert mi is nezzuk.Konnyu kis kikapcsolodas,ennyi,bar nekem kicsit idegen...
1/10
Samu-Nagy Emese 2018 okt. 29. - 23:59:42 1/10 Előzmény RonaldoHUN
Jó nagy hülyeséget írtál.
A gyilkos megbűnhődik a Columbo filmek végén. A krimik éppen arról szólnak, hogy valaki nem jól cselekszik, és az kiderül. Történik erkölcsi igazságszolgáltatás.
Úgyhogy semmi köze az alkalmi szexhez és az egyéjszakás, következmények nélküli kapcsolatokhoz.
Pont hogy semmi.
De szerettél volna okoskodni, ezért leszólsz másokat, mert az olyan, mintha értenél hozzá.
Nem a szexet kifogásolom.
A szex fontos az ember életében. Minden életkorban. De van egy csomó dolog amiről lehetne beszélni a szex ürügyén - felelősségvállalásról, érzelmekről, következményekről. Ebben szerintem gyenge és elnagyolt ez a sorozat, ezért mondom hazugnak és rossz mintának.
marika50 2018 aug. 30. - 18:39:00
Kiváló sorozat, sok ilyen kellene , szívesen nézik a fiatalok is.
jn 2018 júl. 29. - 01:35:43
Én is csatlakozom a sorozatot dicsérők közé, hangulatos, fiataloknak való, néhol vicces, bájos, nagyon magyar. Olyan rosszakat olvastam itt róla, hogy alig volt kedvem elkezdeni...de teljesen jó, leköt, a színészek is rendben vannak. A 2. évaddal sem volt az égvilágon semmi gond, most tartok a 3.-nál, remélem, az sem okoz csalódást.
istok87 2018 júl. 25. - 15:45:37
24.hu/kultura/2018/07/12/erdekes-hogy-egy-olyan-osdinoszaurusz-mint-a-kozteve-mer-kockaztatni

"Tavaly a vizes vb miatt nem tudtunk volna Füredre menni, és egyébként is, iszonyú magasak az árak a Balatonon. Nem is maga a forgatás drága, hanem a stáb elhelyezése, az étkeztetés, a szállás. A negyedik évadban viszont visszatérünk a Balatonra, de ezúttal a déli partra, ami megint egy kicsit másmilyen."
totokacsa_904 2018 júl. 09. - 08:47:51
A harmadik évad részről részre javult, a hatodik már fergeteges volt szerintem, így együtt egy szórakoztató, könnyed és magyar sorozattól szokatlanul színvonalas szórakozás továbbra is, várom a negyedik évadot. ( Ja, és hagyjuk már a másolt sorozatok magyarnak kikiáltását, a tanár egy német sorozat hazai adaptációja, nagyon nem magyar, ráadásul már az eredeti is szar volt, a magyar se különb).
9/10
maxhell 2018 júl. 07. - 16:32:59 9/10
A 3. évad hány részből áll?
10/10
musicsoundsbetterwithyou 2018 júl. 07. - 10:24:40 10/10
Ahogy nézem, nagyon sok hozzászóló elég komolyan veszi a sorozatot és olyan dolgokkal dobálóznak, hogy 'jaj mit tanulnak ebböl a mai fiatalok' meg még itt is felütötte magát a 'mert ezek a liberálisok'.

Szerintem abszolút sikerült a mai fiatalokhoz közel kerülni a történettel és a szereplökkel, minden fiatal nézö azonosulhat egy-egy jellemvonással... Nekem is sikerült megtalálnom a magamét, ami a 10 évvel ezelötti önmagamra emlékeztet. Azt pedig, hogy rossz példát mutat a sorozat, teljes mértékben butaságnak tartom és egyetértek az elöttem szóló RonaldoHUN-nal, hogy akkor egy Columbo sorozat is káros lehet... Nekem a 'Rekviem egy álomért' film jutott eszembe, amit a gimnáziumban az utolsó évben vetített le a tanárunk Média órán. Ha a legtöbb hozzászóló gondolatmenete igaz lenne, akkor arra kéne következtetni , hogy mostanra teljesen lezüllöttem és löttem magam, mivel láttam a filmet....

Szerintem ma egy nyitottabb és több lehetöséggel teli világban élünk, és az, hogy a mai fiatalok többféle tapasztalatot szerezhetnek (akár egy egyéjszakás kaland is segíthet az önismeretben és elöbbre lendíthet egy teljesebb élet felé vezetö úton), még nem feltétlenül baj és jelenti azt, hogy züllöttek. Az például (*****SPOILER*****), hogy Zsófit elküldték a munkahely szex miatt, na meg, hogy Dávid igazából csak kihasználta öt, szerintem valójában egy ellenpélda és tanító jellegü, hogy 'na így nem kéne viselkedni, mert ez lesz a vége'. Továbbá az is nyilvánvaló, hogy Enikö egy sérült lány, akinek önértékelési problémái vannak és úgy próbálja pillanatnyilag megoldani a baját, hogy egy-egy szex erejéig szeretve érzi magát. Szerintem ez nem tanít, hanem elgondolkodtat a maga kis könnyed módján... Ès még sorolhatnám...

A 60-70-es évek óta jelen van a nyugati világban ez a fajta szabadság, csak a mi országunkba kicsit késöbb érkezett, hogy beszélünk is róla... A 60-as években született korosztálynál ugyanúgy elöfrodultak ilyen (vagy rosszabb) dolgok fiatalkorukban, pedig nem láthatott a magyar közönség a tévében, moziban még csak hasonlót sem! Szóval a konzervativ szemellenzön kicsit lazítson a közönség, aki túl komolyan veszi a sorozatot.... De megemelem a kalapom, ha az illetö lánya/fia e sorozat miatt lesz egy romlott k.va....

Az pedig, hogy azon sírunk, hogy évadról évadra távozik valaki és nélküle üres lett a sorozat, kicsit ovis reakció. Könyörgöm, ez egy kellemes, könnyed kis sorozat, aranyos szereplökkel, de érthetö, hogy a fiatal színészek olyasféle "ugródeszkának" használják és kilépnek, ha komolyabb produkciókkal keresik meg öket. Továbbá a sorozat készítöinek is elö kell állni bizonyos újításokkal évadról évadra, mert ez nem egy Jóbarátok például, ahol 10 évig lehet követni ugyanazokat a szereplöket.

Köszi, hogy meghallgattad a véleményem. Szerintem a sorozat egy szuper kezdeményezés és megállja a helyét a maga kategóriájában. Formálódnak a karakterek, a párbeszédek... Èn sokkal életközelibbnek tartom a további évadokat az elsönél. (Ja és mielött megköveznének, nem azért mert sok benne a kapcsolaton kivüli szex.)
Filmgusztália 2018 júl. 01. - 18:15:26
Ennek a sorozatnak a Balatoni hangulat adta a lényegét, nem mondom, h rossz, de én azért kedveltem na és Dóra is borzasztóan hiányzik a gödröcskéivel:(
Összes hozzászólás