Escobar

Bakancslistához adom
Loving Pablo
16 éven aluliak számára nem ajánlott spanyol-bolgár thriller, dráma, 123 perc, 2017

Értékelés:

116 szavazatból
Szerinted?

1983-ban Virginia Vallejo, a szépségéről is híres médiaszereplő, akinek kegyeiért milliomosok versengnek, megismeri Pablo Escobart. Négy évig tartó románcuk egy olyan világba enged bepillantást, amelyet a kábítószer, a korrupció, erőszakos hatalmi harcok és páratlan gazdagság ural. A borzalmas és szenvedélyes szerelmi történet korunk egyik legsötétebb bűnöző elméjének fejlődéstörténete is egyben. A legendás drogbáró elképesztő kegyetlenséggel építi birodalmát, amelyet nemcsak az illegális üzleti világhoz fűznek erős szálak, de természetesen a politikához is.
Bemutató dátuma: 2018. július 26. Forgalmazó: Big Bang Media

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Gabó58 márc. 04. 15:59:58 7/10
Annyira nem volt rossz a film.Megtörtént eseményeken alapuló életrajzi film.Azoknak ajánlom,akit érdekel egy kolumbiai maffiavezér/drogbáró élete.
1/10
S@nya jan. 11. 20:45:25 1/10
Nagyon gyenge. Szerintem gagyi volt, többet is ki lehetett volna hozni a sztoriból, sokat torzít, sok a fikció, és bugyuta, komolytalan az egész, ha nem tudnám hogy igaz történetet dolgoz fel, azt mondanám, bődületes marhaság!
1/10
Éva Hatvani 2019 aug. 29. - 13:56:21 1/10
Szörnyű gyenge film, pedig Javier Bardemet nagyon szeretem egyébként, de itt valahogy ő se tudott nagyot alakítani a film "semmilyensége miatt". (Fekete Ernő szinkronhangja zseniális).
alizka53 2019 márc. 02. - 12:23:20
Tavaly nyáron láttam moziban. Ezt csak filmen nézni "jó". Tetszett az alakítása minden színésznek, jó hogy volt időnként egy gyengébb szál is, különben nagyon brutális lett volna a film. Nem tudom elképzelni magam ebben a közegben, ezért fontolgatom, hogy megnézzem e most a tv-ben. Nem hagyott kellemes élményt a történet. Ha valaki meg akarja nézni a filmet előtte ugráló kis pónikat nézegessen...és utána is, hogy helyrebillenjen a lelkivilága.
8/10
doktormacko1 2019 febr. 24. - 21:10:16 8/10
8 / 10 jó film. Érdemes megnézni.
9/10
Warthog82 2018 nov. 27. - 01:34:41 9/10
Ezzel a filmel bennem eldőlt a Bardem vs. Tel Toro kérdés.Le a kalappal hogy ilyen jó lett ahhoz képest hogy nem hollywoodi és ne feledjük Cruz nem mindennapi alakítását sem.Soha rosszabbat!
sexykex 2018 nov. 19. - 09:04:26
Felüdülést jelent időnként szétnézni az X-men(tes) világban. Mondom ezt annak ellenére, hogy az Escobar nem tartozik a legjobb filmek közé. Dél-Amerikát mind a mai napig drogbárói tették hírhedtté, akik ugyanúgy, mint híres focistái nem mindig képesek a csúcson abbahagyni. Fortélyos félelem igazgatja ismert világunk túlnyomó részét, hiszen a nyomortelepek ontják a vér és pénzszomjas utánpótlást. Közülük kerülnek ki a jövő drogbárói, drogosai és gyilkosai egyaránt. Jólesik tudni, hogy az ember a legkevésbé sem mutálódik. Ugyanolyan mocskos teremtmény, mint megszületése pillanatában volt.
(Elnézést kérek József Attilától. Az idézőjel hiánya is arra utal, hogy nem a Hazámra gondoltam, amikor leírtam a jól ismert szavakat.)
8/10
szilvi0000 2018 okt. 29. - 21:12:32 8/10
A film Escobar életéből a szeretőjével, Virginia Vallejoval töltött időszakot mutatja be, megismerkedésüktől Escobar haláláig, egyben a kokaincsempészet és a kereskedés kegyetlenül eldurvult éveit.
Kevés film van, ami még másnap is az eszemben jár. Ez olyan valamiért. Pedig nehezen vettem rá magam, hogy megnézzem. Javier Bardem zseniálisan játszik. Itt is. (Penelope Cruz és Peter Sarsgaard szintén nagy kedvenceim, bár most nem tudnak annyira kibontakozni.) A történet is lebilincseli az embert, mindamellett, hogy megrázó és gyomorforgató, hogy mindez valóság volt.
Egy percig nem jutott eszembe, hogy egy spanyol-bolgár filmet nézek, nagyon színvonalasan elkészített darab. Kíváncsian várom, milyen eredményeket ér el nemzetközi szinten.
beo71 2018 okt. 26. - 15:45:41
Nem láttam a sorozatot, biztos vagyok benne, hogy ott jobban, nagyobb terjedelemben ki lehet bontani a történetet, de az is biztos, hogy nekik nincsen egy Javier Bardem-jük ! Hidegrázós a pali. Az egyébként sármos spanyol, itt egy igazi ördögien gonosz, minden pillantásában taszító és veszélyes teremtmény lesz, hála a zseniális színésznek. Miatta mindenképpen érdemes nézni. 8/10.
Ha már sokan Tom Hardy filmeket is csak a színész miatt néznek - akit egyébként én is kedvelek - itt a lehetőség egy zseniális szerepjátszás megtekintéséhez.
10/10
Pitymalik2 2018 okt. 26. - 08:51:55 10/10
jó film.
6/10
pihes 2018 okt. 19. - 14:55:56 6/10
Engem érdekelt, még ha nem is lett egy bomba jó film.
Volt az a nézőpont, ahonnan jól bemutatták ezt az életet.

6/10
th0411 2018 aug. 29. - 19:23:15
A hozzászólás moderálva lett.
Ktesibios 2018 aug. 20. - 09:55:53
Egyszer meg lehet nézni, vetítés közben nem akartam kimenni a moziból. Aki a sorozathoz hasonlítgatja a filmet, az rosszul jár, de úgy kell neki! Az egy másik produkció, minek kell azt folyton idecitálni? Én azt gondolom, hogy ez a film a forgatókönyvön ment el. Mindenki igyekszik rendesen, de ebből a vékony anyagból, ezekből az egysíkú figurákból nehéz minőséget kihozni. Leginkább Penélopénak sikerült, de talán az ő figurája van megírva a legjobban, Bardem ezúttal nem tud hozzátenni semmit. Sarsgaard kedvesen mosolyog, ennyit tud felhozni a színészi eszköztárából, a többiek mintha nem is lennének. Nincsenek is. Kár, mert ennél több volt ebben.
1/10
Fherago 2018 aug. 19. - 00:54:51 1/10
Kedves Olvasó. Most először írok véleményt moziélményről a Porton. Hosszú évek óta olvasom el a Porton lévő értékeléseket, illetve a hozzá generált pontszámot, annak ellenére, hogy tudom ez teljesen szubjektív dolog. Nyilván nem véletlen ettől a szubjektivitástól függetlenül, hogy David Fincher Hetedik című filmje 9.3-at kapott miközben az Amerikai Pite "Hetedik" része 4.8-at.

Az én véleményem szerint ez a film ékes bizonyítéka annak, hogy amikor egy történetről megpróbálják lehúzni az utolsó utáni bőrt elképzelés és ötlet nékül, kizárólag arról szól a filmkészítés, hogy a producereknek, rendezőknek és sajnos a színészeknek is meglegyenek a kellő számai. Penelope Cruz ennél a szereplésénél akkor is jobban járt volna, hogy ha megkéri egy filmes barátját, hogy montírozza rá a Narcos című zseniális sorozat egyik epizódjára. Ezt levetíthette volna a barátainak, hogy nézzétek: "Már nekem is van Escobar filmem." Akkor talán elmondták volna neki, hogy már volt egy Jhonny Deppel kézenfogva és erre az ég világon már semmi szükség. Javier Bardem alakításáról sajnos nem sokat tudok elmondani "hála" a magyar szinkronnak. Azt gondolom, hogy ennél már nincs lejjebb a magyar szinkronban. Tényleg, elérték a mélypontot. Amikor a főszereplő szinkronhangjával oldják meg 1-1 szinte statiszta értékű színész egyszavas mondatát csak egy esetben elfogadható, akkor ha eredeti hangon is annyira szörnyű a film, hogy így próbál a szinkronstúdió tiltakozni. Ez esetben tudok velük azonosulni, máskülönben ideje, hogy horvát barátaink példáját kövessük és elengedjük a magyar szinkront. Javier Bardem viszont erdeti hangon is úgy néz ki végig a vásznon, mint Jabba a Huth az erdeti Star Wars-ban. Végig reménykedtem, hogy Leia felbukkan és megfolytja de sajnos nem ez történt. Meg kellett várnunk a végét.
A film egyetlen pozitívuma ezzel az egyetlen dologgal van összefüggésben. A Narcos című sorozat végén szomorúság és az emiatt érzett szégyenérzet keveredett bennünk. A szégyen amiért egy szörnyeteget sajnálunk. Ezzel ellentétben a film végén pontosan azt érezzük amit kell: Boldogságot, hogy Escobár meghalt és vége. Ez valószínűleg egy megfelelőbb érzés ilyenkor.
Itt kizárólag a lábszagú sajtszósz keverdett össze a nachossal. A szégyent pedig csak azért érezzük mert a készítők nem ülnek melletünk és helyettük kell ezt elvállalnunk.

A filmet sajnos nem tudom értékelni mert értékelhetetlen volt.
10/1
3/10
Zaklató 2018 aug. 18. - 08:28:25 3/10 Előzmény 0tibi03
Nagyon egyetértek Veled!!!
A "Narcos" c.sorozat után ez egy felszines koppintás ami semmit nem mond csak bemutatt különböző történeteket Pablo Escobarról!
Én elaludtam a film nézése közben!!!!
5/10
0tibi03 2018 aug. 16. - 22:29:35 5/10
Hát, nem is tudom, az az érzésem támadt a film vége után, hogy a "Narcos" c. sorozat előzetesét néztem meg, csak gagyibb verzióban. A karakterek egyáltalán nincsenek kidolgozva, nem hogy a mellékszereplőké, de még Pablo-é sem,a történetről ugyanez mondható el, nem derül ki semmi lényeges arról, hogyan építette fel a birodalmát vagy hogy mi vezetett a bukásához, csak érintőlegesen mutat be mindent. Számomra nagy csalódás volt, úgy érzem ez össze lett csapva, pedig vártam nagyon, a sorozat százszorta jobb, ajánlom mindenkinek, aki még nem látta.
8/10
Tfanfan 2018 júl. 29. - 08:16:09 8/10
Nekem tetszett a film, nem érezem unalmasnak. Nálam 8/10.