Évek alatt

Bakancslistához adom
Years And Years
15 éven aluliak számára nem ajánlott angol drámasorozat, sci-fi sorozat, 60 perc, 2019

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

A sorozat a Manchesterben élő Lyons család életét követi nyomon. Életük 2019-ben, egy kulcsfontosságú éjszakán megváltozik, a történet felgyorsul, és megmutatja, mi történik velük a jövőben, az elkövetkezendő 15 évben. Minden bekövetkezett, amitől féltünk és reméltük: a társadalom melegebbé és gyorsabbá, őrültebbé és technokratábbá válik, a politika és a távoli háborúk zűrzavarával, melyek kihatással vannak mindennapi életünkre. Vajon egy hétköznapi család meg tudja változtatni a világot?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Stephen Lyons
Celeste Bisme-Lyons
Muriel Deacon
Rosie Lyons
Edith Lyons
Vivienne Rook
Ruby Bisme-Lyons
Bethany Bisme-Lyons
Viktor Goraya
Daniel Lyons

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
kiskiss 2019 dec. 16. - 12:32:51 3/10
Nem nyűgözött le sem a téma, sem a jövőkép amit felvâzolt, nekem vontatott, unalmas és hatásvadász volt. A hatodik részt már alig bírtam végignézni, annyira untam és az a zenei aláfestés a végén már tényleg túl sok volt. Emma Thompson viszont nagyon jó volt benne.
9/10
Lilia84 2019 nov. 03. - 05:27:08 9/10
A sorozat összességében tetszett, izgalmas volt, elgondolkodtató, és többé-kevésbé (sajnos) reálisak a jövőképek szerintem. De vannak hiányosságok. Némelyik karakter számomra kidolgozatlan maradt, és némelyik történetszálat szerintem sokkal részletesebben, szebben ki lehetett volna dolgozni. Sok lehetőség volt benne, ami kihasználatlan maradt, de talán majd a következő évadban, ha lesz. Néhány dolog számomra kissé demagóg volt, például a nagymama monológja arról, hogy a gépek okozták a káoszt (robotpénztáros), szerintem nem kellene ennyire leegyszerűsíteni ezt a témát, nem kellene elmenni a géprombolókig és azt sugallni, hogy a technikai fejlődés mindenképpen az emberiség vesztét okozza. Például ez volt egy olyan részlet, ami számomra túlságosan elkapkodottnak tűnt, az ilyenek miatt vontam le egy pontot.
9/10
Lilia84 2019 okt. 31. - 06:03:06 9/10 Előzmény utolsomagyar@citromail.hu
Csakhogy a sorozat nem Orbanisztánban játszódik, annak ellenére, hogy az általa felvázolt jövőben a világ egyre több pontja kezd rá hasonlítani. De bizony a nyugató hanyaton nem szokás furán nézni a "fehér-fekete" (jaj...) párra, az ázsiai emberekre, és most kapaszkodj meg, a melegekre sem. És jé, még a kerekesszékkel közlekedő anyukára sem. Nem szélsőségek, nem mutogatni való cirkuszi állatok, és nem is gyűlölködés tárgyai. Csak léteznek, élnek, és ottani mércével átlagos családot alkotnak.
1/10
utolsomagyar@citromail.hu 2019 szept. 30. - 08:46:26 1/10
Lehet, hogy ezt a bejegyzést is moderálni fogják, mert nem pc és nem esek hasra ettől a demagóg alkotástól. Már a film elején kiderül, hogy szó sincs itt "átlagos" angol családról- ezt csak szeretnék egyesek - kőkemény szélsőségek jellemzik. Fehér-fekete házaspár, örökbefogadott ázsiai rasszú gyerek, homoszexuális felnőtt gyerek, plussz, aki jó dolgában azt sem tudja mit csináljon, így aztán kitatálta, hogy ő transzhumán.Persze, ez azért már a szülőknek is sok(k) volt..Szóval, amit a történet, a sorozat akar sugallni, és teszi roppant didaktikusan, annak semmi köze ahhoz, a Lions család mennyire nem normális, nem tipikus, hétköznapi család. Pontosan ugyanez lehetett volna a story, ha egy 2-3-4 gyerekes normális család szerepel a filmben. .. Emma Thompson most is zseniális, az 1 pontot ő kapta.
10/10
bannor72 2019 júl. 02. - 23:01:20 10/10
Kiváncsi voltam, mert a téma nagyon aktuális. És minden elvárásomat felülmúlta már az első 10 perc alatt. Brutális, pontosan annyira, mint a valóság. Egy hajszál választ el már most attól, hogy beleőróljünk ebbe a világba.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu