Facér Jimmy

Bakancslistához adom
Lonesome Jim
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 91 perc, 2005

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

Jim, a fiatal önjelölt író depressziós lélek. Visszatér Indiana államba, az Isten háta mögötti szülővárosába. New Yorkban próbált szerencsét, de egyetlen fillér nélkül kénytelen hazatérni. A kisvárosban mintha megállt volna az idő, semmi sem változott, mióta elment. Anyja túláradó, szeretete, bátyja életunt létformája, a lepukkant környék hamar eszébe juttatják, hogy pár éve mi elől menekült. A felbukkanása felkavarja a kisváros állóvizét: a bátyja öngyilkosságot kísérel meg, a szülei műhelyét bezárják, az anyja pedig börtönbe kerül. Jim nyakába egyszerre több teher is szakad.
Bemutató dátuma: 2006. július 27. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Sundance Filmfesztivál

    2005
    Zsűri Nagydíja jelölés: Steve Buscemi

Hozzászólások

Szerinted?
Shiviatar 2013 júl. 18. - 23:08:59 Előzmény Eerika
Ettõl csak megjön az életkedved, mert még egy ilyen el*ott srác mint ez a Jim, nincs még egy.

Nem rossz film, értem én az üzenetét. Kicsit anti-hollywood, ez tetszik. Sokszor feltettem magamnak a kérdést a film alatt, hogy most valami svéd mûvészfilmet nézek, vagy ez tényleg amerikai?

Nem színes, nem harsány, nem csöpög, és nem hazudik (bizonyos értelemben igen). A földgolyó másik felén is ugyan attól szenvednek az emberek, esetenként ugyan olyan szürke, lehangoló, üres, magányos. És nem pedig bikinis lányok, haverok buli, fanta, öröm, gazdagság....mint a hazugság, amit sugall a média.

Jimy amikor a meccs elõtt bíztató beszédet tart a lányoknak, nos akkor "világosodik" meg, egyben magáról is beszél. Ennyit talán kilehet emelni az amúgy borzasztóan üres filmrõl.

De az anyjával való viszonya, hogy a kedvesség, a szeretet halvány jelét sem mutatja, még csak meg se erõlteti magát, egy olyan anyának aki mindent megtesz érte.... Hagyja gyalogolni a cehhel, szeretõ kérdése úgy felel (SPOILER) "vannak akik egyszerûen csak nem valók szülõknek", még a börtönbe is hagyja hogy elvigyék.... Illetve hogy egy ilyen kedves, aranyos, jóérzésû, megértõ, vidám, csinos lány nyomul rá. Õrá, az 1mp-es csõdtömegre, közben meg még mindig nem találja a helyét, az élet értelmét keresi....ez messze irreális.
denyiro 2010 nov. 24. - 20:34:28
Tévedsz a nõvérhez való hozzáállását illetõen. Ha gyomormûtéted volt és éppen ébredsz az altatásból akkor hiába fogják a legjobb kajákat elédtolni. Kívánni fogod?
Ha az ember belekerül egy olyan tudatállapotba, ami miatt úgymond minimum egy marék sz.rnak érzi magát akkor nem hiszem, hogy azon fog filózni, hogy hány lyukat és hogyan. Olyankor messze elkerül amég csak a gondolata is ha nincs meg a vágy és nincs meg a vágy olynakor benned hidd el. Sajnos ilyen a természet játéka az emberrel.
1/10
Rahar 2010 febr. 14. - 19:00:21 1/10
Nekem egyáltalán nem tetszik a film, ennyire érdektelen, unalmas, lényegtelen, semmitmondó, filmszalag pocsékoló filmet már régen láttam. Nem lettem dühös a film miatt, semmilyen érzelmet nem váltott ki bennem, hát ennyire lényegtelen a film. Ezért 10 pontból 1 pontra értékeltem.
***SPOILER*** A fõszereplõ nem vagy nem csak depressziós, hanem egy idióta. Ilyen nõ, mint a nõvér nyomul rá, õ pedig õrlõdik a semmin. Ez a dolog nem függ össze a depresszióval, saját tapasztalatból írom. 2-3 ilyen nõvér nyomulhatna rám én nem akarnám elhagyni õket és nem szenvednék :) ***SPOILER VÉGE***
1/10
worldpeace 2009 szept. 11. - 23:17:43 1/10
Kirakatpélda az olyan filmre, ami miatt az emberek elfordulnak a mûvészfilmtõl. Persze, persze, ha azt akarsz, akkor ne az USÁ-ban kezdd el a keresgélést. Összefoglalom, hogy mirõl szól ez a film egy mondatban:
Casey Affleck lehajtott fejjel motyog. Szóval, a depressziót kiválóan bemutatják - KIZÁRÓLAG KÍVÜLRÕL. Én pofázhatok, mert tudom, milyen belülrõl.
De mivel általában törexek arra, hogy pozitívumot is kiemeljek... történetesen az tényleg aranyos volt amikor Anika hoz egy mosolyt Hemingway-nek.
feketevipera 2009 júl. 29. - 08:07:34
Háááát... Õszintén szólva egy kicsit többet vártam, eléggé lassan pergett a cselekmény. Meg hát csalódást jelentett, hogy nem is volt annyira depis film, mint amilyenre számítottam. Pedig de jó lett volna, ha van egy olyan film, amin jól be lehet fordulni. És a happy enddel mindent elrontottak. :(((
Eerika 2009 júl. 24. - 08:32:37 Előzmény cibetmacska1
Egészen idáig gondolkodtam, hogy megnézzem-e a filmet, ott vár a fiókban. Itt jókat hallottam róla, úgyhogy talán ma meg is nézem. Rám nagyon hat egy film hangulata és lehet, hogy hétvégére depis leszek, de úgy látszik, megéri.
Tanus 2009 júl. 24. - 00:13:42 Előzmény Zerkaverka
nekem is ez jött le a trailer alapján...:S elég béna filmnek tûnik.
9/10
cibetmacska1 2009 jún. 16. - 16:46:27 9/10 Előzmény Gabrischka
Rögtön a film elejétõl fogva magával ragadott a hangulata, így nem figyeltem a szereposztást. Végig abban a tudatban voltam, hogy a fõszereplõ (Jim) nem más, mint Giovanni Ribisi... A végén a stáblistánál esett le a tantusz, hogy Õ Ben Affleck tesója, Casey ! Lehet, hogy én vagyok csak ilyen barom, hogy képes vagyok összekeverni õket, de tény, hogy mindkettõ színész kitûnõen hozza ezt a depressziós figurát, s szerintem hasonlítanak is egymásra! Egyébként a film nagyon tetszett, Buscemi rendezõként is bizonyított!
Gabrischka 2009 jún. 06. - 10:27:12
Casey Affleck-et korábban a Good Will Huntingban láttam, ahhoz képest ez egy merõben más karakter, egész jól megformálva. Picit egysíkú, keserédes, de alapvetõen jó film. Szerintem.
mildi 2009 jún. 05. - 15:49:51
Egyszer láttam, az a benyomásom hogy kifejezetten szomorú a film hangulata - de elgondolkodtató. Lyiv Tyler legjobb alakítása.
algi 2009 jún. 05. - 14:02:56 Előzmény Zerkaverka
Hol ebben a depresszió??? Tök vidám, vicces film.
Zerkaverka 2009 jan. 28. - 00:08:11
Fúúú!!! Nem tudom,hogy másoknak mi tetszett ezen,de én ha csak lehet ezentúl elkerülöm ezt a filmet!!! Hogy ez mennyire egy lapos és sz.r film!!! Az életvidám embereknek azért nem ajánlom,mert csak depressziósak lesznek tõle,a depressziósoknak meg azért nem,mert õk már amúgy is azok,minek ezt még fokozni??? Különben a vége nem drámai,sõt...de ez nem sokat segit rajta!!!
6/10
leahmoore 2008 júl. 22. - 13:59:06 6/10
Nekem egy kicsit lassú volt, a vége meg kiszámítható. De aranyos. :)
Piezoo 2008 márc. 08. - 16:37:15
Érdekes film. Kicsit befordító szerintem, de lehet, hogy csak én érzem így. Azért tetszett. Liv Tyler ebben is jól néz ki :)
Charmmy 2008 márc. 01. - 08:49:26
nekem is tetszett. különleges a hangulata.
vizinyúl 2007 ápr. 21. - 17:40:52
Tényleg jó. Jó a hangulata, Casey Affleck nagyon jó volt.
De valahogy mégis olyan utóérzet maradt bennem, nem tudott olyat mutatni, amit már más rendezQk más filmekben ne csináltak volna meg.
amatõõr 2006 aug. 27. - 13:17:09 Előzmény Timke
Nekem is tetszett, az eleje kicsit vontatottnak tûnt, talán túl életszerû volt. Lepukkant emberek lepukkant életét nézni elsõre nam túl felemelõ élmény, meg már több ilyesmi film is készült, ám ennek a filmnek valahogy mégis igen sajátos a hangulata. Liv Tyler gyönyörû, mint mindig, színészekre panasz nem lehet, és Buscemi is jól végezte dolgát.
Timke 2006 júl. 26. - 09:10:31
Kellemeset csalódtam ebben a filmben. Azt hittem, hogy egy tipikusan unalmas mûvészfilmet fogok megnézni, amiben hosszú hatásszünetek vetekszenek egymással, majdnem elalszik az ember a "sok" mondanivalótól. Ezzel szemben egy igencsak poénosra, irónikusra sikeredett ez az alkotás. Élveztem minden percét, Casey Affleck nagyon tetszett benne, elsõ ránézésre láttam a depressziót a szemében. Az egész film "nagyon átjön", bárkinek ajánlom.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu