Fekete Karácsony

Bakancslistához adom
Black Christmas
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, misztikus thriller, 98 perc, 2019

Értékelés:

41 szavazatból
Szerinted?

A horrorokra specializálódott Blumhouse legutóbb a Halloweent pörgette csúcsra a sorozat legnagyobb bevételt hozó filmjével, és most a műfaj egy másik klasszikusát turbózta fel a mai igényeknek megfelelően.
A Hawthorne Főiskola az ünnepekre elcsendesedik. A diáklányokat egymás után öli meg a kampuszon egy ismeretlen tettes. De a gyilkos hamarosan ráébred, hogy ebben a generációban a fiatal nők nem hajlandók passzív áldozatok lenni, és készen állnak a végsőkig tartó küzdelemre.
Idén decemberben eljön a Fekete karácsony, és lesz nagy meglepetés! A filmet Sophia Takal (Démonaink) rendezte az April Wolfe-fal közösen írt forgatókönyvből. A szereplők Imogen Poots (Green Room, The Art of Defense), Aleyse Shannon (Charmed), Brittany O’Grady (A csillag), Lily Donoghue (A Goldberg család, Szeplőtlen Jane) és Caleb Eberhardt.
Bemutató dátuma: 2019. december 12. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
Trap 416 2022 febr. 04. - 13:17:20 2/10
Először is szeretném tudni, hogy ha a Port.hu kritikusa szerint minden aspektusból rossz a film, és gyakorlatilag egyetlen pozitívumot sem tud kiemelni , akkor mégis minek ad rá 5 pontot? xD
Egyébként maga a film borzalmas. Már eleve úgy indul az egész, hogy az iskola alapítója egy hímsoviniszta gyökér, és az olyan dolgokat mint a szobordöntés pozitívnak, sőt követendő példának állítja be. Tehát a Black Christmas remake a PC, szélsőségesen liberális ideológiáját már a kezdő képsorokkal a fejünkbe veri, amihez végig kitart. Minden női karakter pozitív (legalábbis a rendező szándékai szerint, egyébként némelyik kurva irritáló), minden férfi arrogáns, magát felsőbbrendűnek képzelő gyökér, kivéve az afro srácot. Most komolyan ezek után mit várt az író/rendező (bár ezen biztosan felháborodna, mert nem emelem ki, hogy rendezőnő) Sophia Takal? Hogy majd bárki azonosulni fog ezzel a velejéig hamis alapkoncepcióval? Hál Istennek minden kritika lehúzta, és minden platformon nagyon le van pontozva, úgyhogy legalább van egy szint, ami már nem megy le az emberek torkán. És ezek az öntudatosnak beállított, csodálatos nők a világ legkurvásabb mikulásjelmezében riszálnak, kelletik magukat a színpadon egy karácsonyi műsorszámban. Nekem ez kicsit ambivalens. Teljesen jól mondja az Otherworld kritikája: ez a film a nőkre nézve is sértő. Mikor az egyik főszereplő palija értelmes érvekkel támasztja alá, amit kb. a film fő témájáról gondol, a csaj letorkolja és kivágja a házból. De az se semmi, amikor elkerekedett szemmel megkérdezi a barátjától, hogy mióta iszik sört. xD most komolyan, ez micsoda?
De a Fekete karácsonyban az a legszebb, hogy ha ez ember mindezektől elvonatkoztat (elég nehéz), és csak slasherként próbálja értékelni, még úgy is vérlázítóan szar. Egyébként nem vagyok abban sem biztos, hogy ezt egyáltalán horrornak lehet nevezni, mert se nem véres, se nem ijesztő, se nem nyomasztó. És kb annyi dinamika van benne mint egy Twilight epizódban. Na jó, hogy ne csak szemétkedjek, a főszereplő csaj jól játszik, pláne ebben a mezőnyben. Ez kb. az egyetlen érdeme a filmnek. Szóval slasherként értelmezhetetlen és értékelhetetlen. A gyilkosságokat is elvágják, mielőtt bármit is láthatna belőle az ember, és az izgalom a legcsekélyebb mértékben sem jelenik meg talán egyetlen jelenettől eltekintve, ami úgy, ahogy jól volt vágva, összerakva. Olyan mint valami családbarát szar délutáni matiné. A misztikus szál sem maradhat el, ami rohadtul stílusidegen a filmtől. Jézusom. Ritkán látok ekkora borzalmat.
2/10
dalfakaszto 2020 ápr. 25. - 19:11:15 2/10
Ez az a film amit ha nézel este a story 4en akkor jó lesz alváshoz.harmatgyenge
10/10
Man3 2020 ápr. 13. - 14:44:47 10/10
Nagyon jó izgalmas film volt.Azt hittem nem lesz olyan jó,mert lassan indult be,de kellemesen csalódtam.
1/10
Beekeeper 2020 febr. 24. - 23:26:58 1/10
Ez minden jóindulatommal is egy rakás gőzölgő sz@r!
Nevetséges és idegesítő az egész! Gyenge alakítások és még gyengébb forgatókönyv, nem is tudom mikor láttam ennyire borzasztó filmet!
1/10
Brillll 2020 febr. 19. - 12:28:01 1/10
Reg lattam ennyire szanalmasan gyenge filmet. Nevetseges volt az egesz.
1/10
rob75 2020 febr. 15. - 21:34:08 1/10
Hát ez meg mi ?Ezt moziban?DVD-n sem!Sőt!
RosiPeti88 2019 dec. 19. - 09:28:26
Jézusom ez a film..gyalázat, hogy 2019-ben ekkora fost leforgat valaki. A cselekmény valami borzasztóan erőltetett semmitmondó ürülék volt. Szégyen az egész. Be ne üljetek rá, mert morcos lesz az utána az ember :D
1/10
Antalka74 2019 dec. 16. - 09:03:29 1/10 Előzmény Edoardo
Annyi mázlink volt, hogy mi kvázi ingyen -ajándékjeggyel- mentünk be (ha eltekintek az életem elvesztegetésétől) + összesen ketten voltunk egy NAGYTEREMBEN - nyugodtan tudtunk fetrengeni és kínunkban vinnyogni ennyi hülyeségtől. Ki volt az a baromállat, aki megvette MOZIBA ezt a ...nincs ilyen betű az ábécében... kategóriás sz@rt, csak mert karácsony szerepel a címében???
1/10
Edoardo 2019 dec. 15. - 01:01:16 1/10
Döbbenettel jöttem ki a moziból:

- Brutálisan gyenge színészi játék.
- Borzalmasan primitív cselekmény.
- Fájdalmasan egyszerű zenei háttér.
- Marcangoló lelkiismeretfurdalás, hogy még fizettünk is érte.

Elvesztegetett 100 perc...
1/10
Antalka74 2019 dec. 14. - 20:50:48 1/10
Inkább nem szólnék semmit...