Fekete vitorlák

Bakancslistához adom
Black Sails
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-dél-afrikai kalandfilmsorozat, 56 perc, 2014

Értékelés:

161 szavazatból
Szerinted?

1715. A Karib térségben a kalózkodás aranykorának csúcsát éli. A korábban brit gyarmatként létező New Providence Island most törvényen kívüli vidék, amelyet a történelem leghírhedtebb kalózkapitányai uralnak. Köztük is a legrettegettebb, Flint kapitány. Ám a brit flotta visszatérésével, a kihalás veszélyétől fenyegetve, Flint egy másik oldala tör felszínre. Egy férfi, akit mély, bonyolult és akár romantikus indítékokok is vezérelhetnek. Egyezséget köt a gyönyörű Eleanor Guthrie-val, a helyi orgazda lányával. Együtt kiforralnak egy tervet arra, hogy megszerezzék a végső díjat, amit elnyerve visszaszerezhetik otthonukat az újjáéledő brit birodalomtól. Ellenfelek sorával kerülnek szembe, rivális kapitányokkal, akik féltékenyek Flint hatalmára, Elenor apjával, kinek ambíciói nem egyeznek lányáéval, és egy fiatal tengerésszel, akit már be is toboroztak Flint legénységébe és folyamatosan arra törekszik, hogy aláássa kapitánya tiszteletét. Az ő neve John Silver.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Sz. Péter 2021 jún. 07. - 17:03:47 Előzmény Bannan
"liberális propagandával telített"

Az milyen?
6/10
Bannan 2021 jún. 07. - 13:24:50 6/10
A 3. Évad volt a legélvezhetőbb számomra, ott jöttek elő azok a jelenetek először, amit vártam az elejétől fogva. Egy elnyújtott, liberális propagandával telített sorozat, amelynek túl sok a 38 rész.
Sz. Péter 2019 jún. 07. - 18:45:31 Előzmény androcles
"minden erős vezető vagy néger, vagy nő, meg leszbikus"

Vagy nem.
A többi stimmel.
1/10
androcles 2019 jún. 07. - 00:32:27 1/10
Ez a sorozat egy rossz vicc...addig bírtam, amíg a 3. részben a kalózfeleség olvasásra ajánlotta a fogolynak Marcus Aurelicus filozófiai műveit...arról meg már nem is beszélek, hogy minden erős vezető vagy néger, vagy nő, meg leszbikus, a többi hiteltelen blőd marhaságot meg mår nem is sorolom, annyira bosszantó...aki jó sorozatot akar, az nézze a Róma vagy a Kártyavár évadait, ezt pedig messziről kerülje!
9/10
palikg 2017 nov. 07. - 13:44:03 9/10
Kár volt így befejezni.
Jobb lett volna, ha Flint Kapitány csak úgy \"eltûnik\", gondoljon mindenki, amit akar, hogy mi lett vele.
7/10
Atis88 2017 nov. 04. - 18:59:31 7/10
Egyet kell értenem az elõttem szólóval. Nagyon jó sorozat lenne ha nem keverték volna bele feleslegesen ezt a ma divatos liberális nézetet a feminizmusról meg a leszbi/buzi vonalról.
Emiatt csak 7/10.
Vége meg kifejezetten kiábrándító sajnos számomra.
Igazság Hangja 2017 szept. 23. - 03:15:49
Ha nem lenne benne erõltetve a kultúrmarxista, liberális propaganda vonala, akkor nagyon jó sorozat lenne, mert a történet végig izgalmas és jól felépített.
De minek kellett belevinni a XXI. századot egy XVIII. század elejérõl szóló sorozatba?
-A 8-10 fõszereplõ fele buzi / leszbikus, köztük a legfõbb szereplõ is.
-Tombol a feminizmus, a legerõsebb karakterek nõk, akik legyõzik a férfiakat (Charles Vane kontra Eleanor, Max lesz a bordély ura, néger rabszolgalány vezeti népét).
A karakterek nagyon jók, de az ügyefogyottan jószívû Jack Rackhamet leszámítva nem sok szerethetõ van köztük, talán még a bumfordi Charles Vanet lehet kedvelni a felhozatalból (az õt játszó színész a legjobb a színészi gárdából), bár õ is kétszínû, sunyi sokszor. Flintet tönkrevágták a második szezonban a buzivonallal és annak kapcsán a XXI. századi kiszólásokkal.
Ha nem lennének a modern propagandát erõltetõ történetelemek, akkor 10/10 lenne ez a sorozat, így 10/8.
wiktoria88 2017 aug. 28. - 18:24:14
hulye bekepzelt szoke ku-va, le kene loni
10/10
Dancemoms4eva 2017 júl. 04. - 21:25:50 10/10
CharlesVane_ruleZ
AnneBonny4EVA
10/10
Dancemoms4eva 2017 júl. 04. - 21:15:43 10/10
Eleg jo sorozat eleg hulyek vagytok h szidjatok
10/10
Dancemoms4eva 2017 júl. 04. - 21:14:31 10/10
Diszlájk
5/10
nikato 2017 máj. 04. - 09:52:39 5/10
Az utolsó rész nem tetszett!!! SPOILER: Csak úgy bevonultak arra a helyre, homo szál... Ja, Max. a keverék anno prosti, majd madam, majd mindenféle fõnök, tárgyaló, mindenkinek szövetségese, tanácsadója stb. csajnak jó lett a végén az élete, hát az meg még úgy se tetszett! SPOILER VÉGE Csalódás volt! Többet nem nézem meg ezt a sorozatot az fix!!!
kisokka 2017 máj. 03. - 23:49:43
Eleinte azt gondoltam, hogy a sok zombis, meg fantasy téma után be akarnak dobni egy hiánypótló témát is egy sorozatba, amit persze jó elrontanak, de szerencsére nem ez lett. Legalábbis nekem tetszett ez a sorozat, meg van benne az a bizonyos hangulat, amit az ember elvárna az érával kapcsolatban.

Némi ***SPOILER***

Flint végig jó. Ugyanaz a hidegvérû kalóz(nem szójáték!!!) marad az elejétõl a végéig. Az õt játszó színész mondjuk néha Clint Eastwood-ra hajaz, de ezzel semmi bajom nem volt.
Billyt viszont a vége felé nem igazán értettem meg. Az rendben van, hogy nem szívleli Flintet, hiszen meg akarta õt ölni, de a vége akkor sem indokolja tetteit. Az utolsó pár részig abban a szerepkörben tetszeleg, hogy az embereiért él, vagy hal, erre mégis olyan helyzetbe hozza õket, amibõl jó nem sülhet ki. Szerintem ezt a vonalat elnagyolták, vagy valami utalás lehetett volna arra, hogy Billy karaktere meg fog törni valahol. Én úgy érzem, hogy ez az utalás nem történt meg maradéktalanul.
John Silver karaktere elõtt ugyanígy értetlenül állok, bár nála már az elején sem értettem, hogy miként lesz belõle "híresség". Kíváncsian vártam, hogy mi lesz...Lényegében elfogadható lenne a történet, hogy "hírességet" csinálnak belõle. De valahogy nem áll össze a dolog. Az összes kalóznak/matróznak/prostinak emlékeznie kell arra, hogy Silver egy gyáva alak. Ezt nem egy részben bizonyította, de ugyebár csak az elején volt így. Szinte mindenre Flint tanította, ezek után hogy érdemelt volna ki nagyobb tekintélyt, mint Flint? Nem értem egyszerûen, hogy ez hogy következne be a való életben. Szerintem egyszerûen arról lehet szó, hogy az elsõ két évadban még nem tudták, hogy csak 4 évados lesz a sorozat, ezért a 3-ban bele kellett húzni Silver karakterébe, a 4-ben pedig Billy-ébe. A rabszolgacsajjal való szerelme végképp homály. Unszimpatikus, szépnek távolról se nevezném, de Silver egybõl beleromantul. Nem érzem rá az okot.

/Egy kis OFF: távol álljon tõlem, nem vagyok rasszista, de nem kezdik egy kicsit túlzásba vinni az ilyen színésznõk gyönyörûségként való szerepeltetését? Gondolok pl WD-re, ahol az eredeti történet szerint fõhõsünk egy szõke csajjal jön össze, nem azzal, akivel végül a sorozatban összejön. Szerettem, mint karaktert, de maga a színésznõ egyáltalán nem az a csupa bûbáj, mint amit csinálnak belõle. Én úgy érzem, hogy kezd oda fajulni a világ, ahol ezt akarják az emberbe sulykolni, hogy márpedig egy szurokfekete, dudaorrú nõ az igenis lehet fehér férfi ideálja is. Hát valakinek biztos, meg nagy ritkán elõ is fordulhat még sorozatban is, de amikor már futószalagon jönnek az ilyen kapcsolatok, az már zavaró. Vannak szép néger nõk is, azokat érzésem szerint már szándékosan nem hozzák össze fehér férfival. Off vége/

Rackham és Anne Bonny végig tetszett, el tudnék képzelni velük egy spinoffot is. Egy bajom volt velük, hogy mint mindenki ebben a sorozatban, maradéktalanul megbízott és hitt is Max-ben. Itt elõttem említették már, de könyörgöm, miért is? Eleanor karaktere nem bosszantott ennyire, hiszen "csak" áruló volt. Mentette a bõrét, mint nagyon sokan akkoriban. Sõt, a kormányzóval való kapcsolata és a kormányzó elég erõs volt, jót tett ennek a vonalnak.
De Max más. Õ végig két oldal között lavírozik, mindkét oldal tudja, hogy átveri õket, mégse gyilkolják le kb azonnal. Ha Billy és Silver karakterénél értetlenül állok, akkor erre meg már szavak sincsenek. Borzalmas. Erõsen gyanítom, hogy a csajt a kinézete miatt hagyták meg a sorozatban, mert színésznõnek Kennedy kisasszony még borzalmasabb, mint a karaktere. Barátok közt epizódszerepre nem biztos, hogy beválogatnák. Nem tudom máshol hogyan játszik, de ez a környezet 100%-osan nem neki való(nem beszélve a ragasztott sunaszõrrõl, ami meg már a röhej kategória, ha valaki nem hajlandó egy sorozat kedvéért NEM borotválni egy ideig...). Erõs negatívum a sorozatban, nem passzol ide.

Ezek ellenére sajnálom, hogy véget ért, én jókat szórakoztam ezzel a sorozattal. Kicsit rövidebb volt, mint vártam, de gondolom ez is valami büdzsés döntés lehetett, mint általában a történelmi jellegû sorozatoknál. Ezeket hamar elkaszálják sajnos. Úgy tûnik, valamiért a népnek az évadonként új városba térõ zombikergette mókusok kellenek a végén szinte mindig ugyanazzal a fordulattal. Vagy éppen a 6 éve húzódó tavasz, amikor a tél csak közeleg...Nincs bajom egyik sorozattal se, de ez már sok, hogy mindkettõt lelõhették volna már 2-3 évada, mégis zabálja a nép ugyanazt a baromságot évrõl évre, az értelmesebb sorozatokat meg kilövik a Holdra.
5/10
nikato 2017 márc. 06. - 17:28:37 5/10
A legutóbbi rész az tele volt fordulatokkal, na az jó volt! (4.é./5.r.) De tényleg remélem, hogy a Max karakter nem éri meg a finálét, és Eleanoré sem.. de az úgysem fog megtörténni. De legalább az egyikkel végezhetnének.. valami eszméletlen idegesítõ mindkét nõ! De ezt már írtam. Jelenlegi kedvenc karakterem a kalóz aki Silvert megkötözte a vízi csata után a parton. Nagyon jól harcol, nagyon jó kalóz és jó karakter!
smgergo 2017 márc. 02. - 08:48:53
Nincs ezzel az évaddal semmi baj.
Szerintem azt is kellene nézni hogy történetvezerésben a Kincses szigethez kell visszakanyarodni, hiszen ez a fõ téma, történelmi hûség ide vagy oda (hisz azért valljuk be, történelmileg a valós karakterek szerepei nem igazán úgy alakultak ahogy a sorozatban, persze ez érthetõ a sztori szempontjából :).
A dramaturgja szerintem mûködik, a karakterek jellemfejlõdése szintén (bár Flint kérdéses), az epizódok egyenként jól mûködnek, évadon belül majd kiderül a vége felé, de a twisteket , cliffhangereket szerintem jól építik fel.
Sõt a könyvet olvastam gyerekkoromban többször,imádtam, bár azóta eltelt közel 20 év, a sorozat kezdetekor újra nekiestem , és azt kell mondjam Silver szerepe a mostani évadban pl. meglepõen hasonlít a könyv által leírt karakterhez.
Nálam még mindig etalon sorozat bár eddig kivártam szinkronnal és csak azután eredetin néztem, most fordult a sorrend a finálé miatt. :)
5/10
nikato 2017 febr. 27. - 23:29:44 5/10
Csúnyán rossz ez az évad... és unalmas! Fõleg a rabszolga vonal!!
5/10
nikato 2017 febr. 27. - 23:28:48 5/10
Remélem a feketére festett szemû volt prostit csúnyán megfogják ölni, meg a szõke barátnõjét is!!! Utálom mind a kettõt! Idegesítõ a hangjuk, ráadásul meg az egész karakterük egybevéve! A füstös szemût-félvér lányt elejétõl nem értem: Még is ki õ, hogy mindenki hozzáfordul segítségért, tanácsért, szövetségért és még sorolhatnám???!!!
offtopic
jani-wan 2016 okt. 29. - 15:19:40
OFF
Ezzel a mindenáron Marxista osztályharc ideológia szerinti besorolással nem értek egyet, mert pl. vannak olyan korszakváltó dátumok mint 476, 1914, amikor az osztályharc nem volt tényezõ. Ráadásul a Cromwell-féle és az újabb tanítások szerinti Francia forradalom közötti különbség ebbõl a szempontból talán elhanyagolható.
És pláne nem látom át a logikát, mivel a Marxista történelmi korszakok nem így számolnak. Ott a Feudalizmus után a Kapitalizmus jön. Szó sincs Cromwell-rõl.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_time_periods#Marxian_stages_of_history
Ez szerintem inkább jellemzõen, az utáljunk és változtassunk meg mindent ami a jelen politika álláspont szempontjából nem kívánatos, és/vagy vegyük át amit az USA-ban tanítanak, oktatáspolitika.

Különben egyébként én is felülbíráltam korábbi álláspontomat, mivel hibás volt azon meglátásom, miszerint az 1492-es és a késõbbi felfedezések által nem változott jelentõsen a világ társadalmilag.
Pedig valójában ezt az idõpontot lehet tekinteni a globalizáció kezdetének, és ezáltal a "világkereskedelem" kezdetének, ami azért elég nagy társadalmi és egyéb fontos változásokat idézett elõ.
És itt merül fel az az érdekes dolog, miszerint pont ahhoz járult hozzá jelentõsen, hogy a Feudalizmust felváltsa a Kapitalizmus.
És habár ehhez nem csak ez az egy tényezõ járult hozzá, azért ez egy nagyon foltos tényezõ.

Amivel is sikerült az egyetemi tanításoknak visszakanyarodnia a Marxista történetíráshoz, mert az új dátum most sokkal inkább beleillik a koncepcióba, mint a régi 1640.
Na erre varrjon gombot valaki.
a bal mellsõ lábam 2016 okt. 29. - 12:54:29 Előzmény jani-wan
ez is OFF
A gimiben még én is úgy tanultam, mert a marxista történetírás (és ez volt a történelemtanítás alapja 1989-ig és talán sok helyen még utána sokáig) úgy korszakolt, hogy mindenképpen az osztályharc állomásainak, a forradalmaknak, vagy hasonló változásoknak kell korszakhatárt képezni, amikor uralkodó osztály és elnyomottak viszonyában változás áll be, új uralkodó osztály és új kizsákmányoltak jellemzik a társadalmat.
De közben elvégeztem az egyetemen a töri szakot, és hát bizony az alapján inkább hajlunk az alább leírtakra, persze nem teljesen kukába dobva az Általad írt (tkp. marxista) megfejtést sem.
A lényeg az, hogy a világ "kitágulása" (1492) vagy a francia forradalom mégiscsak nagyobb mérföldkövek voltak, egyetemes szempontból, míg az angol polgári forradalom ugyan komoly (elrettentõ) hatással volt a külvilágra, de mégsem akkora mértékben. Inkább brit belügy maradt. Középkorról persze sehogyan sem beszélhetünk az 1710-es évek esetében, már Oroszországban sem, nemhogy a Brit Birodalom peremein.
jani-wan 2016 máj. 01. - 07:38:58
OFF
"A legelterjedtebb vélemény ma az, hogy Amerika felfedezésével véget ért a középkor"
Én például ennek semmi értelmét nem látom, mivel egy kontinens felfedezése által nem változott meg a világ társadalmilag.
Mi speciel még úgy tanultuk hogy 1640-tõl, Cromwell-tõl kezdõdik az újkor. És ennek szerintem azért van több értelme, mert ez egy társadalmi változás kezdete. (királyságból köztársaság)

ON
A kalóz éra aranykora és vége, amikor is ez a történet játszódik, viszont az 1700-as évek elejére tehetõ, tehát szó sem lehet középkorról.
Összes hozzászólás