Final Cut - Hölgyeim és Uraim

Bakancslistához adom
magyar játékfilm, 80 perc, 2012

Értékelés:

61 szavazatból
Szerinted?

Az igazi szerelmes film az "igazi" férfi és az "igazi" nő történetéről mesél. És milyen az igazi férfi? Hát sármos, mint Marcello Mastroianni a La dolce vitában, de azért izmos is, mint Brad Pitt a Harcosok klubjában. Kisfiús, mint Leonardo DiCaprio a Titanicban... vagy inkább, mint Alain Delon a Rocco és fivéreiben, csak kicsit magasabb - legalább, mint Belmondo. Lehengerlő, mint Clark Gable, és néha, persze, mélabús, mint Tony Leung Chiu Wai a Szerelemre hangolvában. Határozott, mint Sean Connery, vagy Daniel Craig, mikor James Bond, de azért öntörvényű és kiszámíthatatlan is, mint Latinovits a Szindbádban, és néha kicsit esetlen, mint Chaplin a Modern időkben, közben persze titokzatos és kicsit félelmetes is, mint Gary Oldman a Drakulában és nagyon vicces, mint Woody Allen az Annie Hallban.

És milyen az igazi nő? Biztosan kiszámíthatatlan és ösztönös, mint Lollobrigida, de közben kecses és összeszedett, mint Audrey Hepburn. Kislányos, mint Audrey Tautou, ugyanakkor hideg és távolságtartó, mint Greta Garbo. Bolondos és közvetlen, mint Julia Roberts, de a mosolya olyan, mint Ava Gardneré. Igazi asszony, akár csak Sophia Loren, de az se baj, ha egy kicsit Monica Belluccira is hasonlít... és közben légies, akár Liv Tyler, amikor tündét alakít. Tudja, mit akar, akár Sharon Stone, de egyszerre elveszett és ártatlan, mint Szeleczky Zita. Ja, és olyan odaadással tud csókolni, mint Kim Novak.
...Te jó ég, ha ezek ketten találkoznak?!

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
tesz-vesz 2019 aug. 10. - 15:11:33 1/10 Előzmény koporne@indamail.hu
mi a baj? az hogy nem tudsz érvelni? látszik kik szeretik ezt a filmet, meg az alkotóját: azok akik egy összetett mondatot képtelen leírni. bántották a kicsi kedvencedet és most durci vagy? jaj egyem a kis szíved
elárulod hogy mi ebben a jó? motoros fárasztó munka csinálni és nézni is ezt a szemetet.
koporne@indamail.hu 2019 aug. 08. - 16:52:47 Előzmény Sadenal
Nagyon kedvelem, már többször megnéztem. Azt játszom, hogy : mi volt a film címe, kik a szereplők, stb. Még mindig van felfedezni valóm benne.
koporne@indamail.hu 2019 aug. 08. - 16:50:15 Előzmény tesz-vesz
Eszed, mint a pelyva!
1/10
Bubus53 2017 febr. 27. - 12:51:02 1/10
Ezt a tésztát!
1/10
offtopic
tesz-vesz 2015 ápr. 18. - 12:01:16 1/10
:)
http://huns2huns.com/egy-nagy-muvesz-aki-a-borsot-hajigalja/

szerintem mindig ennyi van a rendezõbek, egy bizonyos szint felett, ha vki bizonyos szint felett van ... akkor tudja mi van alatta
1/10
tesz-vesz 2015 jan. 17. - 13:07:26 1/10
igen, de szerintem ebben semmi kreatívság nincsen, felirták szépen, filmjelenetek 1 rész: felébred, keressük akkor még felébredéses jelenetet filmekben, ebben mi a kreatív? egyszerû motoros meló, egy gép megcsinálná, ha tudná.

17. jelenet: belép az ajtón keressünk még ilyen jelenetû flmekeben, vágjuk be ide, jó lesz.

tehát a film vágásának végére, én azért elgondolkodtam volna a rendezõ helyében az élet értelmérõl, jó mondjuk õ ebbõl él, sima gyári munkásnak is elmenne
10/10
Sadenal 2014 márc. 22. - 17:38:49 10/10
Zseniális ötlet zseniális megvalósítás, üdítõen hatott. Volt vele munka bõven, bár kétséges, hogy HD-ban elérhetõ lesz a közeljövõben, azért reménykedek, mert ez ínyenc falatnak számít azoknak akik szeretik a filmek világát. Fenomenális volt, pedig a Taxidermia és a Hukkle annyira nem jöttek be, sõt....de ez! :D


10/10
1/10
tesz-vesz 2013 dec. 28. - 12:18:49 1/10
bár a Samsarának csak a bemutatóját láttam, mégis arra a filmre INKÁBB mondom azt hogy zseniális és hogy mûvészi, mint erre, ami csak a mozi elõcsarnokába való
10/10
4427 2013 dec. 11. - 22:31:07 10/10
Egy zseniális film a mozi szerelmeseinek.
Végre DVD-n is elérhetõ! (De lehet, hogy a könyvek közt kell keresned, mert tankönyvi mellékletként jelent meg.)
1/10
tesz-vesz 2013 dec. 11. - 22:06:27 1/10
manapság már mindenért dobálnak díjakat a haveri kutyáknak, de valljuk be, tegyük a kezünket a szívünkre, ez a "film" kritikán aluli. zseniális? meg mûvészet? könyörgöm, én látom benne a munkát, de a holokausztban is sok munka volt. kicsit elborzaszt menniy embernek van baj a szépérzékével, ízlésével, mennyi ember sznob, dõl be a buta divatnak.

tudjátok hol van ennek létjogosultsága? a mozik elõterében, a mozik folyosóján, de ott jó, annyi értelme van, ebben semmi kreatívság nincsen, felirták szépen, filmjelenetek 1 rész: felébred, 13.: utcán keres, fut vmi után, 17: belép az ajtón stb.
mosolyogtam én is az elsõ 10 percben, örültem Latinovitsnak, Darvasnak, de a 15. percre már meguntam, és most már utálom azt hogy sztárolják, átlagosnak mondják mert még az sem.

ez egyszerû vágási munka. tényleg próbálam pozítivan hozzállni, nem nézni mást csak a mûvet, függetlenül a rendezõtõl, de úgy látszik nem válik el a középszertõl. nem bírom ezt a rendezõt, mert nincs tehetsége, ami tehetsége van, azt is csak rosszra használja, mert pl a texidermia középsõ részében voltak értékelhetõ részek, az evõolimpiás, de csapnivaló a köztes rész, minõsíthetlen a rendezõ hímtag mániája ami ebben a vágási munkában is megtalálható. már nekem zavaró, olyan mint alföldinél, ok ha homoszexuális, de nekem mi közöm van ehhez? miért kell folyamatosan az orrom alá dörgölni, hogy a hímtagok szereti? nem tudom persze h pálfi meleg-e, de már 2.3. filmjénél látom dirketbe mutogatni, ami primitív jellemvonásokra utal, a jó, ízléses, igényes, intelligens rendezõ nem papparazzi, nem bulváros.
10/10
ChrisAdam 2013 márc. 11. - 22:12:07 10/10
A film nem csak szórakoztat, nevettet, néha elgondolkodtat, hanem ráébreszt arra, hogy mekkora kincs a FILM, maga mint mûfaj. Amiben tényleg ezer stílus és irányzat van, több ezer nagyszerû, zseniális film, finom kamerabeállások, dallamos zenék, hetyke grimaszok, nagy nevetések és még sorolhatnám. Pálfi György, korunk nagy zsenije pedig ezt a nagy, néha stílusa miatt eltérõ filmeket egy NAGY FILM-mé kovácsolta, ami akár lehetne a FILM himnusza.
Millió (pontosan 1200 valamennyi) snitt egymás mellé rakva, 495 filmbõl kivágva, úgy, hogy végül egy élvezhetõ, értelmes alkotásként kerüljön ki a rendezõ kezébõl. Hát nem zseniális? Ez egy csoda!

James Bond, aki persze csak megint hódít. A Menyasszony durván kitárja az ajtót, mielõtt öldökölni kezdene. Brian menekül a hirtelen lett imádói elõl Jeruzsálemtõl nem messze. Indiana Jones, aki épp egy felest hajt fel, majd a nagy golyó elõl fut. Latabár Kálmán miközben vezényel, cinkosan hátranéz és elvigyorodik. Hófehérke elbújik a vászon mögött. HGW XX/7 zavartan leteszi a kagylót. Terminátor vérben forgó szemmel néz ki a rendõrautóból. A Szerelemre hangolvából, a vén kopasz kínai elmondja, hogy a "feleségeddel láttam egy férfit"! Ripley hadnagy békésen alszik a hibernációs fülkében. Neo vagányan felteszi a szemüveget. Yoda bólogat. Mollie épp ultahangon van, a beszélõ baba mindjárt megszületik. Sharon Stone szétnyitja lábait, Anthony Perkins kajánul felnéz és elmosolyodik. Bud Spencer kezében sörösüveggel császkál az utcákon. Jake Sully pedig felnyitja óriási szemét... Miközben felcsendülnek ismerõs dallamok, a Titanic, Alien, Ben-Hur, Star Wars, Szerelemre hangolva és ezer más film híres témái, melyek tökéletesen vannak összevágva, lazán csusszannak át az egyikbõl a másikba.

Egy szó, mint száz... Ez egy tökéletes alkotás, melyben iszonyú sok munka van. Tényleg itt érzem azt, hogy ezen dolgoztak... Nincs benne egy kis hiba sem, nem lett összecsapva, nem csak egy demonstráció, hanem egy komoly film, mely tiszteleg a saját mûfaja elõtt.
Filmtörténelem, az biztos.

A film alatt számoltam, hogy hány jelenetet ismerek fel. 232 olyan jelenet volt, amirõl rögtön tudtam, hogy micsoda. Ugyanakkor az is feltûnt, hogy A birodalom visszavág, a Szerelemre hangolva, a Sin City sokszor szerepelt (talán ezeket emelném ki). Ugyanakkor érdekesség, hogy a Star Wars Sagából csak a V.-VI-ból szedtek ki részeket, az Alienbõl csak az egybõl és a háromból, Predator nem létezett, Schwarzi csak rossz Terminátorként volt jelen, de voltak nagy meglepetések (pl. Quo Vadis, Ben-Hur 1925, Modern idõk (nem is egyszer!), stb.). Nagyon tetszett, hogy a filmbõl kiragadott jeleneteket nem mindig arra használták, ami valójában volt, gondolok itt a Star Warsos, Avataros jelenetekre és persze ez még nem is nagy szám, inkább az, hogy ezeket tényleg úgy el tudták helyezni, hogy az tényleg odaillett, néhol el is csodálkoztam, hogy basszus, de összeillenek. Plusz a bevágott mondatok. :D Nem elég, hogy mindvégig mosolyogtam (utána úgy kellett arcmasszást kérnem, mert kicsit beragadt az egyik izom. :D), de néhol az egész mozi szakadt egyes jelenetnél. :DDD (Mekkora volt már a Nagy Dugás jelenet).

Nagyon jó film, tényleg aranyba kéne foglaltatni. Ha egyszer lesz sok pénzem, amellett, hogy világbékét veszek, a Final Cut - Hölgyeim és Uraim jogdíjait is megvásárolom és moziba küldöm, DVD-n kiadom (rendes DVD-n).
Mert ezt úgy kell, mert ez mûvészet.
A film. 10/10
virt 2012 nov. 25. - 22:15:44
Valaki nem tudja a közeljövõben hol lehetne megnézni?
8/10
ddeak 2012 okt. 21. - 01:28:22 8/10
Varsói Film Fesztiválon láttam két napja. Nos, mit mondhatnék. Nem ezt vártam, de zseniális. Egy egészen új mûfaj. És ami a legjobb, volt benne minden.
SPOILER
Az Avatárral indul, de a Titanic-on át az összes kedvenc filmemen végigmegy. Elején kicsit ijesztõ volt és vártam már a "rendes" filmet, de egész elvarázsoló lett a végére. 10/8
igrice 2012 aug. 22. - 22:41:30 Előzmény szszsz77
Vidor fesztivál Nyíregyháza Kossuth tér 2012.08.24. 22 óra ingyenes filmvetítés. Nézz utána :)
adamnagysweetmovie 2012 aug. 19. - 22:00:43
Most futottam össze egy hasonszõrû filmcímmel:
http://www.imdb.com/title/tt0411396/

Némileg más kontX, Troma-produkció:)
10/10
szszsz77 2012 jún. 13. - 11:29:42 10/10
Hol és mikor tudom megnézni!?! :(
Nagyon szeretném látni...

Ha van tippetek, légyszi írjatok!
Köszi.
McM75 2012 máj. 19. - 16:13:58 Előzmény 4427
kreativ és bravuros! cannes a minimum.
10/10
4427 2012 máj. 13. - 20:27:41 10/10 Előzmény melinda77
Igen. Elképesztõ ötlet, elképesztõ film.
A filmtörténet új fejezete. Alapmû!
IloveGG 2012 máj. 06. - 19:05:32
Latinovits nem volt a Szindbádban öntörvényû és kiszámíthatatlan - csak az életben.
Delon pedig magasabb Belmondónál.
De félre téve a szõrszálhasogatást - kíváncsi vagyok a filmre. A Hukkle nekem nagyon tetszett.
melinda77 2012 máj. 04. - 01:19:18
Ma láttam a filmet az Örökmozgóban, nem találok rá szavakat. Elég nagy várakozással mentem, már olvastam a lenti cikkeket, sikerült felülmúlnia... sok sikert kívánok neki Cannes-ban!
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu