Géppisztolyos prédikátor

Bakancslistához adom
Machine Gun Preacher
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 129 perc, 2011

Értékelés:

225 szavazatból
Szerinted?

Sam Childers az egyik motoros banda tagjaként kábítószerrel üzletelt. A férfi azonban hátat fordít a bűnös életének, és a kelet-afrikai Szudánba utazik, hogy segítsen a polgárháború sújtotta ország újjáépítésében. A kemény férfi megdöbben az ott látott tengernyi szenvedésen, melynek legfőbb áldozatai a gyerekek. Árvaházat akar alapítani, amivel kivívja a környéket uraló milícia ellenszenvét, amelynek tagjai gyerekkatonákat képeznek ki erőszakkal. Sam akciót szervez az elrabolt gyerekek kiszabadítására.
Bemutató dátuma: 2011. december 29. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2012
    Legjobb betétdal jelölés: Chris Cornell

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Cisco febr. 25. 22:51:32 7/10
Különös, hogy mennyi elmeroggyant nega kritikus ócsárolja ezt a ma napig tartó valós történetről szóló remek filmet és Butlert.
1/10
3,14159 2022 júl. 24. - 08:08:18 1/10
Mint film, talán több 1 pontnál.
De számomra megbocsájthatatlan, és elfogadhatatlan, hogy a főszereplőt, egyfajta pozitív hősként próbálja feltüntetni a film.
Minden értékkel szembe megy, amiben hiszek, és amit tesz, az a szememben emberiség ellen elkövetett bűntett!
6/10
pihes 2021 ápr. 19. - 15:04:09 6/10
A hit és a remény története. Elismerem a férfi tetteit.
Valahogy többet vártam volna a filmtől!

6/10
MACSE1964 2019 júl. 05. - 08:06:14
Inkább ne olvass hozzászólásokat, CSAK NÉZDD! Ha tetszik ÚGYIS végignézed!!!!
7/10
HurryKan 2014 jún. 29. - 13:08:32 7/10
Enyhén vontatott a film, de hozzá lehet szokni egy idõ után. 10/7
Rockshield Racks 2014 máj. 22. - 20:03:14 Előzmény Owl
Ostoba és szánalmas hozzászólás!!!! Azt se tudod mit beszélsz!
5/10
Owl 2014 márc. 04. - 17:22:11 5/10
Nem unalmas, de átlagos film. Nincs benne pozitív szereplõ. Ki lenne a szimpatikus? A bozótban futkosó szudáni négerek, akiknek semmijük nincs (igényük se) amit maguk teremtettek meg? Ha nincs fegyverük, akkor husángokkal, dárdákkal irtanák egymást, vagy elharapnék egymás torkát. Ebbe a közegbe csöppent az amerikai rosszfiú, aki végre szabadon lövöldözhet a puskáival az ellenségre. Megtért - alleluja - , az összes pénzét az afrikai helyzetre áldozza, - alleluja - a családját magasról leszrja - alleluja - a házát, gyereke jövõjét is elzálogosítja - alleluja - azt se tudja, mikor született a lánya -alleluja. Egy igazi öntörvényû, jól felfegyverzett önzõ pöcs, fanatikus, a szudáni pusztaságban.
Szerintem AZOKON nem lehet segíteni, nincs igényük se rá. A legjobb példa, mikor a két fegyveres haver egy helyben állva nézegeti, hogy a messzirõl jött fehér ember építi nekik a templomot, közösségi házat. DE MEG NEM MOZDULNA! Ismerõs? Leragadtak a kõkorban, agyilag most is ott vannak.
6/10
M.Zs.F 2014 jan. 02. - 23:05:05 6/10 Előzmény satcrajongo
Nem ismerem Gerard Butler hátterét, s azt sem miket tevékenykedik akkor amikor nem filmet forgat. Amit Én írok arra vonatkozik hogy nem jött át a játéka nekem, ettõl független véletlenül sem szeretném elvitatni az Életben elért érdemeit s a munkásságát.
satcrajongo 2013 dec. 30. - 21:59:17 Előzmény M.Zs.F
Bocs, de Gerard Butler pont az önzetlenebb színészek/sztárok közül való. Rendszeresen szokott jótékonykodni (volt többször Afrikában önkéntesként), csak ezzel nincs tele a sajtó (mint a nõügyeivel), hanem csak a rajongói oldalán lehet olvasni.
6/10
M.Zs.F 2013 aug. 30. - 18:33:01 6/10
Részemrõl mindenképp amondó vagyok hogyha nem Gerard Butler játszotta volna a fõszerepet akár egy nagy film is lehetett volna számomra. Szerintem Õ kevés volt ehhez, nem jött át a játéka, amellett hogy képes lett volna megérinteni ez a darab. Nem Õ az a férfi színész akibõl kinézem hogy az életét adná bárkiért is, s a gond nem is ez, hanem az hogy ezt eljátszania sem sikerült.

10/6
8/10
King Diamond 2013 aug. 03. - 17:20:50 8/10
KIS SPOILER LEHET BENNE!!!
Szerintem sem volt ez rossz, egyáltalán nem éreztem unalmasnak. Gerard Butler általában jó filmekben játszik, és ez most sincsen másképp. A megtörtént esetet feldolgozó történet csak még jobbá teszi az egészet. A végén jó volt látniaz igazi szereplõket. Nem semmi, ami Afrikában lehet, valahogy nem vágyom oda (kivéve Egyiptomot, de oda is csak a piramisok és szfinxek miatt). Viszont, én a fõszereplõ helyében nem tettem volna kockára az egész életemet, meg a családom életét is, hogy mindenáron segítsek a szudániakon. Tudva, hogy bármikor megölhetnek, rajtunk üthetnek. Meg van ott még temérdek ország/település, ahol ugyanez megy, és nem lehet mindegyiket megmenteni. De amint láttam a végén, a mai napig csinálja ezt a fõszereplõ, és gondolom azért már van egy olyan kiépített ismeretségi köre, hogy nem ölhetik meg õket csak úgy egyik percrõl a másikra. Ettõl eltekintve én nem valószínû, hogy részt vennék egy ilyen vagy hasonló tevékenységben.
A film 8/10.
PlasZeb 2013 márc. 17. - 00:21:31
A kutyákat lelövik, ugye, Hotel Ruanda, Véres Gyémánt, aki ezeket ismeri és kedveli, annak az életérzése ezen filmek kapcsán közös, és nem lesz más a géppisztolyos prédikátor filmben sem. Pusztán filmként tekintve hiányoltam, hogy kicsit nagyívû lett a film. Rengeteg dolgot szerettek volna bemutatni, és egyik-másik dolgot leszámítva a nagyján átsiklanak. Az egy-két kicsomagolt történet (dráma és szereplõ) pedig elvész a felszínesség tengerében. Cserébe egy "egész" életutat látunk viszont, de a csere nem nevezhetõ a legjobbnak.
(enyhe spoiler jön:) A film egyedisége, hogy nem pusztán az Afrika-kérdést boncolgatja, hanem a karitatív munka sajátos megvalósítását. Az ágyon lévõ beszélgetés a kisfiúval, a vörös hajú nõ vádjai (és esete a hídon), majd a film végén lévõ kérdés a valós Sam Childerstõl: megtennéd-e, ha a gyermekedrõl van szó? egyszerre igazolják és cáfolják a módot, ahogy a fõszereplõ eljár. A válaszkeresés a légy praktikus és realista, de ne rohadj a velõdig felé megy(ahogy a fiú mondta: "ha hagyjuk, hogy eltöltsön bennünket a gyûlölet, õk nyernek, a szívünket nem adhatjuk nekik.") Ez lenne a megoldás?
9/10
Dorilyn 2013 márc. 01. - 09:46:37 9/10
Szerintem ez egy nagyon jó film. Az elejétõl a végéig lekötött, unalmasnak biztos nem mondható. Tény hogy a vallásos száll nélkül meglettem volna, vagy egy picit kevesebb lehetett volna belõle, de ez hozzá tartozik a történethez. Azok akik hatásvadásznak mondják ezt a filmet, nézzék meg a film végén vetített eredeti felvételeket, és látni fogják hogy mennyire nem csak az idióta puff-puff mániások kedvéért alakították ezt a filmet így.
3/10
Meklód fia 2013 jan. 23. - 14:34:16 3/10
ezt a vallásos lekvárt fölösleges volt belekeverni egy amúgy is unalmas filmbe
10/10
offtopic
Bob19 2013 jan. 23. - 13:49:33 10/10
Akik nem érzik át ezt a filmet, azoknál agyilag valami nagy baj van. Szívbõl kívánom nekik, hogy utazzanak el õk is Afrikába pár hétre és tapasztalják meg a véres valóságot, majd utána nézzék meg a filmet mégegyszer és mondják meg, hogy nem volt-e jó látni ahogy Butler kinyírt pár anyaszomorító gyilkos köcsögöt...
"Hatás-vadász"? És akkor mi van? Minden jó film hatás-vadász, ha nem lennének azok, akkor nem lennének jó filmek a jó filmek. Pl. Gyûrûk ura, Remény rabjai...stb.
Meg "kliséhalmaz" az egész? Na de kérem, a Remény rabjai az például nem ilyen? Az miért olyan k**** jó alkotás, hogy az imdb-n az elsõ helyen áll?
Magyarul aki nem szereti a hatás-vadász kliséhalmazokat az ne nézzen egyáltalán filmeket, mert minden film ilyen!

(A két idézetet a nagyrabecsült, az életet aligha ismerõ Csiger Ádám csodálatosan megírt kritikájából vettem. Innen kívánok neki hasonló jókat, mint amik Afrikában történnek az emberekkel).
Tereus 2012 nov. 16. - 21:10:25
Én sem értem a rossz kritikákat. Azok alapján nem sok jóra számítottam, és pozitívan csalódtam.
Nem kell drámát, akciót, háborút várni a filmtõl (bár kicsit van benne mind). Ez egy valós történet feldolgozása. Bemutatja az afrikaiakat, bemutatja azt hogy mennyire nehéz segíteni õket, ha valaki ezt igazán komolyan veszi. Hogy mennyire nemtörõdömök az emberek...
Van pár film, amik valamilyen szinten kötelezõek lehetnének megnézés szempontjából, mert olyan mai világbeli problémákra irányítják a figyelmet, amikrõl ritkán hallunk. Ez a film ilyen, és emellett szerintem abszolút nézhetõ, jól lett megcsinálva.
Kissé méltatlanul ismeretlen film szerintem.
10/10
quatre 2012 nov. 02. - 19:53:13 10/10 Előzmény jhonnyjoker
Nagyon jó film, nem igazán értem, hogy miért van ilyen sok nemtetszés a hozzászólásokban. Elég sokmindent sûrítettek bele a 130 percbe, ezért lehet, hogy a jellemváltozások nincsenek annyira kidolgozva mint egy drámában, de azért érzékelhetõk. Elõször bûnözõ életforma, azután "megtérés", majd a segíteni akarás átcsap "mindenáron megmenteni" kategóriába, aztán ez egy kicsit enyhül, mert belátja, hogy mégsem õ Isten. A valósághoz képest valószínûleg idealizáltabb a kép, amit látunk, de ez általános az "igaz történet" feldolgozásoknál. Ami a film legnagyobb értéke, hogy egy olyan embert mutat be, aki cselekszik, másokért, komoly áldozatot vállalva, ami igen ritka.
8/10
jhonnyjoker 2012 okt. 05. - 01:55:07 8/10 Előzmény R4bbit
Kicsit a vége fele hõsnek állítják be a Sam-et. És hogy elborult az agya .
De ez érthetõ is, mivel közelebbi kapcsolatba került az afrikai gyerekekkel
és magáének érezte mindegyiket.
Az eleje sem volt gagyi nem tudom miért fikázzák azt a részt.
Ez 1 korrekt film volt. A csávó keményen odateszi magát (Sam az igazi Sam) hogy segítsen rajtuk
és ez példamutató.
Sok ember csak magára gondol. Milyen ruhát vegyek magamnak BMW ? vagy MERCEDES?
Kicsit körül kéne nézni a világban mindenkinek és adományozni ha van mibõl!!!
Legalább annyit amennyit nem sajnál. Az is valami.
R4bbit 2012 szept. 30. - 19:13:52
Hiába a tapasztalt rendezõ, hiába a tapasztalt fõszereplõ: ez a film, minden moralizálás mellett nagyon gyenge lett; drámának és akciófilmnek egyaránt kevés... 6/10
8/10
koppim 2012 aug. 18. - 23:49:43 8/10
Szerintem egész jó film volt, igaz az elsõ fél óra valóban vontatott volt, de utána már beindultak az események.
Összes hozzászólás