Halálos iramban: Hobbs & Shaw

Bakancslistához adom
Fast & Furious: Hobbs & Shaw
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 137 perc, 2019

Értékelés:

168 szavazatból
Szerinted?

Amikor Luke Hobbs amerikai ügynököt Angliába küldik, hogy megállítson egy halálos biológiai fenyegetést, össze kell fognia ellenségével, a kommandós Deckard Shaw-val...
Bemutató dátuma: 2019. augusztus 1. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Rainwalker márc. 01. 20:31:56
Ez... mitől "Halálos iramban"??????????????????????????? Köze nincs az alaphoz. És újra meghazudtolva a fizika törvényeit, autóval, motorral, bunyóval. Nevetséges barpmság...
1/10
Sc2018 2023 szept. 21. - 06:35:15 1/10
Még mesének is harmatgyenge! Történet nulla, színészi játék nulla - amit értékelni lehet benne, az a számítógépes animáció.
Cleo. 2023 szept. 17. - 21:03:46
Szetetném megnézni, de tv-ben szinte lehetetlen. Most épp a Mozi+ adja élvezhetetlenül, folyamatosan villódzó szemét reklámmal. El nem tudom képzelni, hogy van ember, aki így akar végignézni bármilyen filmet.
1/10
UncleSam 2023 jún. 09. - 21:41:08 1/10
Mesefilm gyerekeknek.
olahmiki1959 2023 márc. 15. - 10:44:44
Még nem láttam, de belenéztem az előzetesbe, "a látvány mindent visz" - ahogy mondani szokták...:) Egynek biztosan jó lesz.
8/10
Lámai Dala 2023 jan. 02. - 11:47:54 8/10
Alapból 5 csillagról indul nálam, mivel nem játszik vin benzin és asszonya MR.
Teljesen jó, akcóhegyek és humoros is.
A Kurt Akuki álnév DJ-nál vitt mindent mint a piros7-es.
Viszont vmi nem smakkol JS magasságával. A neten több helyen is az 1,78 van +adva.
De ha a szállító 1,78, akkor hogyan lehet alacsonyabb az 1,77-es Slynál?
5/10
Laundry982 2022 márc. 13. - 10:22:19 5/10
Talán ha igazi kaszkadőröket és járműveket használnak jobb lett volna.Bár a faék egyszerű történetet az sem menti meg.12 éven felülieknek nem ajánlott!
9/10
nefefe 2022 jan. 09. - 17:15:58 9/10
Az már egy pozitív előjel, ha már a film elején minden tetszik, - jól összerakott akciójelenetek jó színészekkel, és jó zenével. Johnson és Statham hozta a szokásos jó formáját, és ehhez csatlakozott Kirby és Elba is, akik csak emelték a színvonalat. Csak egy kicsit a szövegelést túltolták... a kevesebb több lett volna... Bár voltak benne vicces dumák is. Volt benne sok látványos üldözési jelenet sok trükkel. Volt benne egy kis Robotzsaru, egy kis Terminator, egy kis Transformers, és még néhány film... de manapság nem létezik egyedi film, mindegyik hibrid valamilyen módon. És a végén még a tanulságot is megkaptuk, mint család, szeretet, összetartás és hasonlók. Összességében szinte egy percig sem unatkoztam, így ezt a filmet erősen nézhetőnek ítélem, és megnézésre ajánlom - pláne azoknak, akik a fent említett szereplőket kedvelik. Aki meg nem szereti a hasonló filmeket, ne nézze meg...
Ui.: vesztemre a TV2-n néztem meg a filmet, nekik sikerült a 137 perces filmet 175 percbe belesűríteni... Még jó, hogy felvettem, így a 40 percnyi hulladékot (reklámok és hasonlók) tovább tudtam tekerni...
6/10
stupek2 2022 jan. 06. - 18:25:16 6/10
Valóban pörgős és látványos film. Igaz semmi köze a realitáshoz. Halálos Iramban? Igen és rengeteg más film keveréke, többek közt a nincs kettő négy nélkül "kiválasztásos " jelenete, a mátrix, Olasz meló és még sorolhatnám. Mit tudunk meg a filmből: az izomember testőrök nem tudnak célozni, a motor házhoz jön mint egy kutya, 50 kilós leányka jobban verekszik, mint az edzett szekrényemberek. Amikor már mindennek vége, akkor jön egy vágás, és mintha mi sem történt volna. Aki csak a látványért nézik a filmet, azok dőljenek hárta, adjanak hangot a filmre és élvezzék. Akik az értelmet keresik, azok nézzenek más filmet.
Kodaxin 2021 dec. 26. - 16:15:35
Minthogy ez egy relatív új film, ezért Spolier tag-et kap az egész érdemi hozzászólás :)

LOL :)

Ez egy akkora kabará volt, hogy az már ütött :D Twin James Bond - the Impossible Fashion :D

Ennyi ökörséget egy filmbe belerakni már művészet volt. Egyben pedig ilyen jó és ékes kritikát mondani az egész marvel féle műanyag universh*tről, na ez valami. Látható, hogy elég Stan és Pan (micsoda kép!), elég a hülyeség, egymás cikizése, kell két oltári nagy arc, aki azt viselni is tudja: és engedd szabadon az ökörködést. Ennyi. Ezt a filmet egyetlen pillanatig nem lehetett semmit komolyan venni, viszont ahogy nem vették komolyan, onnantól - az egy szem, a végén lezuhanó helikopter esetét kivéve - tulajdonképpen azon túl, hogy teljesen lehetetlen volt minden, de semmi nem volt tekrénizmus.

Elvégre, a becsődölő digitális fegyverek világában a maori harci eszközök kifejezetten eredményesek lehetnek, a bekerítés, satöbbi akár meg is történhetne. Nyilvánvaló az is, hogy a SZÉP NŐ elengedhetetlen, függetlenül attól, hogy teljesen irreális a szerepe. És mégis, valahogy az egész működött. Kicsit Bud Spencer - Terence Hill utánérzés is bejött, a két verekedő jófiú a sok tekrén statiszta ellen :) Ez a film egyszerűen bájos volt, amiből leginkább egy dolog sütött:

A szereplők alig bírták a röhögésüket visszatartani, annyira élvezték az egész forgatást: Szerintem sajnálták amikor véget ért és már készülnek a folytatásokra. Nem mellesleg, kifejezetten jól teljesített a film a mozikban is, szóval biztosan lesz folytatás. Talán még a "nyúllábat" is megtalálják :XD :XD

Persze sokan fanyalognak a F&F sorozatra való hivatkozás okán, de nekik két dolog miatt nincs igazuk. Egyrészt az a sorozat is már régen átment a masszív fantasy irányába, az első részek nettó és részben romantikus benzinszagának is már igen régóta annyi volt. Ebből következik, hogy valóban csak azért tették bele KIS BETŰVEL az F&F-et a film címébe, hogy ne legyen szükség a karakterek felépítésére, bemutatására és kibontására. Két kőagy, akik nem bírják elviselni egymást, aztán szép lassan rájönnek, hogy együtt erősebbek. "Minden lében két kanál", satöbbi... oly sokszor lejátszott jelenetsor és mégis működött ebben a formában is, mert ütős volt együtt a két főszereplő. Ráadásul a szó minden értelmében :)

Én egyetlen valódi kritikai észrevételt tennék a fentieken kívül: Egyes James Bond filmekhez hasonlatosan ez is túl hosszú volt, ezért kár. Egy fél órával rövidebb verzió ütősebb lett volna. Nem is az üresjáratok miatt, hanem azért, mert ehhez az időtartamhoz képest viszont sok apróságot nem bontottak ki.

Mondjuk ez viszont nem fog megakadályozni abban, hogy megnézzem a folytatásokat. Majd akkor is figyelni fogom a színészek arcait, hogy milyen sokszor kellett megvágni a filmet annak az érdekében, hogy ne látszódjon az, hogy a forgatás közben is folyamatosan szénné röhögték magukat :)

És hát ugye, a jókedv ragályos. Már csak ezért is érdemes ÍGY megnézni ezt az agyukat eldobós, egyetlen pillanatra komolyan nem vehető könnyed nyár esti szórakozást :)

5/10
Katalin93 2021 nov. 27. - 17:30:16 5/10
Elég gagyi. Egészen a végéig azon gondolkodtam, hogy mi köze van a Halálos iramban szériához. Ez a név csupán az eladhatóság miatt került elé, ha nem lenne ott, talán jobban élveztem volna, mert akkor egy önálló alapsztori a kiindulás, de így...
5/10
sawyerx 2021 nov. 12. - 09:21:06 5/10
Ha attól el tudunk vonatkoztatni, hogy semmi köze az eredeti szériához és egy tesztoszteronnal fűtött látványorgiát kapunk már-már marvel szinten, akkor agykikapcsnak remek. Általában nem bírom az ilyen dedós marakodást, mint amit a két főhős végig nyom, de ennek a két kopasznak mókásan jól áll.
Idris Elba a laza terminátor szerepben nagyon bejött, és volt egy beszólása, amin az adott környezetben és stílusával röhögtem egy jót: "A lelkem? Azt a bátyja vette el. A srácok a laborban csináltak újat."
A sebezhetetlenség és irreális baromságok végig megvannak, a végeharc gagyi, a felugráló képregényes feliratok pedig szerintem nem illettek bele. A fizikán kívül a legszembetűnőbb baromság a laboros jelenet, ahol van vagy 100 ellenséges katona/tudós, de a trió + a kis pocokfejű simán elszaladnak köztük.
Alapból 4-est kapna, de az operatőri munka és a képi világ annyira fasza (és szerintem az effektek is minőségiek), hogy egy ponttal felhúzza.

5/10
6/10
itsme1 2021 szept. 19. - 11:30:04 6/10
Pont azt kaptam, amit vártam. Izomeberek (és ötven kilós lányka) püfölik szét a világot. A sztárparádé önállóan is eladta volna ezt a filmet, nem értem, miért kellett egy Halálos Iram spin-off történetbe erőltetni. Üdítőnek éltem meg benne Margit grófnét (Korona), mit akcióhőst. Amúgy egy klisécunami. (Csak el ne sodorja Szamoát!)
5/10
duddusch 2021 aug. 08. - 19:31:53 5/10
Néha nagyon erőltetett és fárasztó volt. Egy igazi poén volt benne, amikor Shaw megmutatta a kocsigyűjteményét és a Minire azt mondta, hogy egy olasz melóban használta.
6/10
sexykex 2021 jan. 06. - 17:48:23 6/10
Minden értelmet nélkülöző pörgős, látványos akciófilm. A képregényfilmet keresztezték a Halálos iramban filmekkel a Hollywoodi génlaborokban és most ennek a szörnyszülöttnek szurkolnak. Nálam nem volt igazán sikeres a kicsike, így ráértem azon csodálkozni, hogy milyen ronda vénemberes feje lett Stathamnek.
Mester_Bing 2020 máj. 28. - 09:37:27
Simán van olyan jó, mint az eddigiek, nagyon élvezetes látványmozi, talán egy kicsit erőszakosabb, mint az eddigiek, mondjuk nem fröcsög a vér.
Képregény film feeling, de abszolút nézhető!
10/8
4/10
jozsi86 2020 ápr. 02. - 21:58:20 4/10
Hát ez meg mi? Mint egy rossz Marvel film....
9/10
dexterzjee 2020 febr. 23. - 15:54:59 9/10
A kérdés meddig megyünk el a képzeletünkben... :D szerintem látványosnak hihetetlen látványos film lett... persze az már más kérdés, hogy teljesen irreális az egész film.
9/10
King Diamond 2020 jan. 12. - 20:32:48 9/10
SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Na, eme kevés hozzászólásból is bőven lejön, hogy az illetők nem nagyon olvastak utána, hogy mit is néznek meg. Bár, az olyanokat sem értem, akik azt írják, hogy ez már nem a régi Halálos iramban-szerű film. Hát, a Halálos iramban-filmek első 3 része volt kb. hasonló egymáshoz képest, amikor még a jobbnál jobb verdákon, a gyorsulásokon volt leginkább a hangsúly. Aztán, a negyedik résztől elkezdett elmenni a jobbnál-jobb, látványosabbnál-látványosabb/impozánsabb akciójelenetek/akcióorgiák felé, és igen, ezzel együtt ezen jelenetek már nem feltétlen "valósághűek", ha lehet így fogalmazni, ám, a szórakoztatási és kikapcsolódási faktor igencsak megemelkedett. És így elérkeztünk az első spinoff-filmhez, amit Hobbs&Deckard Shaw karakterei kaptak (talán nem érdemtelenül/véletlenül), ezért van benne a film címében, hogy Halálos iramban (angolul Fast&Furious Presents: Hobbs&Shaw), mivel annak a szériának a két főszereplőjére épül a film. Ha tényleg igaz, hogy Vin Dieselnek ez baromira nem volt ínyére, és ezért például Hobbs sok jelenetét kivágta a nyolcadik részből, az nagyon gáz...meg lehet, hogy úgy dönt, hogy a további Halálos iramban-részekben már nem fog szerepelni se Hobbs, se Deckard Shaw karaktere...hát, ő tudja, mindenesetre ez a két karakter nagyon hiányozna a Halálos iramban elkövetkezendő részeiből. Már a nyolcadik résznél is írtam, hogy Hobbs és Shaw jelenetei mindent visznek és ez is hatványozottan igaz. Az ő szinte folyamatos egymással való csörtéik, odaszúrkálódásaik, stb. mindent visznek, rendkívül szórakoztatóak, a poénok/odamondások nagyon jók, akinek ez unalmas, azt nem értem, miért nézte meg a filmet, főleg, ha már az előző Halálos iramban-filmeket is látta (aki meg nem, mint többen is írták, hogy nem láttak még egyet sem, azok meg előbb szerintem pótolják a korábbi részeket).
A történet már itt sem olyan, mint az első 3 részben, inkább a későbbi részek felépítését viszi tovább, behozva egy kis ügynökös, vírusos-elrablós szálat, ahogy a Port kritikája is írja. A színészek és karakterek jók, Hobbs és Shaw mellett megismerjük Hattie Shaw-t, Deckard "kishúgát", akit Vanessa Kirby egész jól játszott, és szerintem Idris Elba, mint a "főgonosz" szintén remek választás volt, egy darabig méltó ellenfele volt mindkettejüknek (az külön jó volt, hogy Shaw egy régi társa került elő). Mindenképp megemlíteném még Roman Reigns feltűnését, akit nagyon jó volt látni, és a szamoai harcnál láthattuk két WWE-s pankrációs mozdulatát is, egy nagy Samoan dropot, illetve a finisherét, egy hatalmas Speart, amit brutális volt látni. Illetve, még kiemelném Ryan Reynolds és Kevin Hart kisebb szerepét, akik szintén nagyon jók voltak abban a néhány jelenetükben, amikben szerepeltek.
Az viszont nagyon érdekes, hogy ez a film tulajdonképpen mikor is játszódik, feltehetőleg a Halálos iramban 9. részének cselekményei után. Van egy mondata Shaw-nak a végén, mikor mondja Brixtonnak, hogy az kényszerítette őt arra, hogy megölje az öccsét (Owent?), aki ebben a filmben nem jelenik meg, sőt, ez az egyetlen említés vele kapcsolatban. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mikor fog ez kiderülni és mikor történ(hetet)t ez.
Szintén pozitívum, hogy több helyszínen is játszódik a film (Amerika, Anglia, Oroszország, Szamoa), a végén a szamoai harc valami egészen elképesztő, mind látványilag, mind koreográfia, mind akció szempontjából (habár, már az eleje sem semmi, amikor ketten, még külön próbálják meg kideríteni, hogy hogyan tűnt ez a vírus).
A filmzenék megint csak nagyon jók, és itt most külön kiemelném a remek magyar szinkront. Több jelenetet is megnéztem eredeti hanggal és magyar felirattal is, hát, a felirat az borzasztó, de az eredeti angol hang sincs olyan jó sokszor, mint a magyar poénok/oltogatások (legfőképp persze Hobbs és Shaw között, például a repülőgépes "szájkarate", az szinkronosan valami haláli, sokkal jobb, mint angolul). Schneider Zoltán hangját már megszoktam The Rocknak, Epres Attila pedig szinte kötelező Jason Stathamnek.
Kíváncsi vagyok, hogy az idei új Halálos iramban részben fog-e szerepelni ez a kettős (nagyon kellenének bele), valamint, hogy kapunk-e bármilyen válaszokat arra, amik kérdőjelként maradta e film kapcsán. Remélhetőleg igen.
Hasonlóan jó kikapcsolódás, szórakozás, mint a korábbi Halálos iramban-filmek.
9/10
4/10
Alex345 2020 jan. 09. - 21:12:56 4/10
Hiába a sok poénos beszólás hiába a látvány illetve a éppenséggel még nézhető akciójelenetek ha a film nagyon rossz. Már az alapsztorija nagyon sántikáló volt de még ezt is még bocsátotta volna ha az a nő nem lett volna. Könyörgöm folyamatosan elkapták és egyenesen borzalmas volt nézni és szánalmas ahogy egymás után verte le a nagy Eteon"jól kiképzett katonáit". Hogy lehet ennyire elrugaszkodni a valóságtól? Esküszöm ez már rég túlment az előző Halálos iramban filmeken és ez már csak egy lejárt pénzszerzési klisé sorozatát vált mint általában más filmek vagy játékok. Az a csaj esküszöm a sírba vitt, igaz voltak más agyatlanságok na de az inkább nem is beszélek többet róla. A kötelező p.csáknak mindig meg kell jelenni DE NEM MINDEGY AZÉRT HOGY MILYEN MÓDON. Kár érte pedig nem lett volna annyira kellemesen undorító film csak 1 nézésre ajánlott MAXIMUM.
Összes hozzászólás