Hamupipőke

Bakancslistához adom
Cinderella
6 éven aluliak számára nem ajánlott angol-amerikai családi film, 2015

Értékelés:

176 szavazatból
Szerinted?

A klasszikus mese élőszereplős feldolgozása a fiatal Ella történetét meséli el, akinek kereskedő apja újból megnősül a lány édesanyjának halála után. Ella szeretettel fogadja új mostohaanyját és lányait, de amikor édesapja is váratlanul meghal, a lány hirtelen egy féltékeny és kegyetlen családban találja magát, új rokonai kénye-kedvének kiszolgáltatva. Bár a legmegalázóbb feladatokat bízzák rá, és cselédként tartják a háznál, Ella nem adja fel a reményt, és mindig édesanyja utolsó szavai lebegnek a szemei előtt: „légy bátor és kedves!” Amikor találkozik egy jóképű idegennel az erdőben, hősünk nem is tudja, hogy egy álruhás herceggel sodorta össze a sors…
Bemutató dátuma: 2015. március 19. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • BAFTA-díj

    2016
    Legjobb jelmeztervezés jelölés
  • Oscar-díj

    2016
    Legjobb jelmeztervezés jelölés

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
gothic okt. 17. 14:59:02 9/10
A mese valójában Charles Perrault művén alapul, és tartalmaz elemeket a Grimm fivérek változatából is.

Amúgy nekem is tetszett a film, szerintem rendben volt.
10/10
Dolly17 jún. 03. 23:19:25 10/10
A legszebb Hamupipőke film amit láttam. Engem elvarázsolt. Lily James ruhája egy költemény, a díszletek, a jelmezek és a színészi alakítások kiválóak. Ajánlom. Igazi tündérmese.
7/10
Dr. Classic 2019 aug. 05. - 10:48:59 7/10
Nagyon szép film volt, annyi "tápos" Fantasy létezik, de itt Cate Blanchet annyira jól hozza a gonosz mostohát, hogy végig feszültség is van a tündérmese alatt. Persze a díszlet a kosztümvilág kiváló, jogos az e kategóriás oscar jelölés, de ne feledkezzünk meg a varázslatos filmzenéről, az annyira kell a meséhez mint 50 gól az aranycipőhöz .
antibond 2019 febr. 02. - 13:29:56
Háááát, igen... Egyszer ki kellett már írnom a fájdalmat magamból, lévén Fekete István a legkedvesebb íróm, s a "Koppányi aga testamentuma", talán a legszebb regénye.
A szellemisége az, ami annyira de annyira eltér az adaptációtól!
László - ugye - NEM AZÉRT NEM NYISSZANTJA LE OGLU FEJÉT, MERT AZ ANYJA TILTAKOZVA FUT LE A VIRÁGOS DOMBOLDALON. (Emberség, tisztelet)
A szikár és kőkemény Csomai kapitányból pedig szamárháton közlekedő zenebohócot csinálni, sokkal több, mint bűn, hatalmas hiba!!!
Arról már nem is beszélve, hogy László NEM az aga lányát vezeti oltár elé, az Szinán lesz, a török barát.
(Hadd ne részletezzem, milyen más és szép üzenetet hordoz az a történés!)
Aki jól meg lett formálva, az Bogics Marko, a szerb! vitéz, Szirtes Ádám által. (Mondjuk, miben nem volt zseniális Szirtes???) Emlékezetes maradt még a kis Máté alakja, hatalmas, halálosan lövő íjával.
Viszont a tejfölös szájú Benkő Péter, mint László... haggyuk! Lovagolni tud, az kétségtelen.
No, ezért nem nézem meg soha többé, egyszer elég volt.
6/10
offtopic
Sofiona 2019 febr. 01. - 20:29:43 6/10 Előzmény antibond
De jól mondtad ezt a A koppányi aga testamentumát! Nekem is pont ilyen szentségtörő volt az a film – Csak az a remek kis férfikórus volt jó! Azt még ma is szoktam énekelgetni: É-életem kezemben tartom, mint a kardom, mint a kardom... :D (Ja és akkor még ott van a Tündér Lala, azzal a végzetesen elhibázott Lalával, milyen kár volt azért is)
10/10
Bellusov 2019 jan. 03. - 04:36:31 10/10 Előzmény szepipiktor
Egyetértek, nagyon szép lett ez a változat, részemről már inkább Lily James gyönyörű, a kosztümök is szépek, a szinészek és a szinészi játék is jó.
1/10
ccaty 2018 nov. 18. - 22:25:12 1/10
Kár, hogy ilyen kései órában adják. Bár nekünk DVD-n is megvan, de semmi olyan nincsen benne, ami miatt a nappali órákban nem adhatnák le olyanoknak, akiknek nincsen meg.

Gyönyörű színe van a Pipőke báliruhájának. Akiknek nem tetszenek a szereplők, azoknak ajánlanám, hogy nézzék meg rajzfilmen, abból is több változat készült már.
antibond 2018 nov. 17. - 19:31:47
Nem olyan hosszú és bonyolult történet az eredeti mese, hogy ne lehetett volna változatlan formában bemutatni. Minden módosítás rengetegett rontott rajta, sok, fontos mondanivaló kimaradt, az egyensúly megborult.
Pont annyira értette a rendező a történetet, mint anno szegény Zsurzs Éva a "Koppányi aga testamentuma" c. nagyszerű regényt. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de az az adaptáció szánalmasra, szégyenletesen rosszra sikeredett. Mint, ahogy ez a film is.
nekemvanigazam 2018 okt. 07. - 06:32:41
Vegyesek az érzelmeim:
- A főszereplő csaj ronda és borzasztóan tehetségtelen. aki szerint szép, annak nagyon kificamodott egy ízlése van.
- A főszereplő pasira írta valaki, hogy csőbuzinak tűnik, hát ez pontosan így van (néztem képeket a szerencsétlen színészről, nem értem, miért művelték ezt vele).
- A mesét szeretem, gyerekkoromban a kedvencem volt; lenne min javítani, de simán nézhető a film.
- A párbeszédek valami iszonyat bárgyúak!
SPOILER
pl. - Ön az?
- Igen, én!
****
- Mindenki önt nézi!
- Higgye el, mindenki önt nézi!
SPOILER VÉGE
A kertben a hintás jelenet...stb. ez alapján Hamupipőke egy félnótásnak tűnik, a herceg helyében kereste volna a fene :D
Amiről viszont muszáj szót ejteni..A RUHA...valami hihetetlenül gyönyörűséges-csodálatos-mesés! A jelmezek tényleg kiválóan sikerültek.
10/10
pindur1 2018 okt. 07. - 00:19:00 10/10
Nagyon tetszett ez a mese...! Végre egy olyan adaptáció, amire be merném vinni a 10 éven aluliakat...!Minden eleme, a látvány, a történetvezetés, a szereplők alakja és játéka megfelel egy klasszikus meseadaptációnak. Kedves és elbájoló! Nincsenek benne a mai mesékre jellemző bántó és blőd poénok, felesleges horrorisztikus elemek. A gyermek boldogan és átszellemülve állhat fel a film után. És nem csak a gyermek.... ! :) Jó volt!!!
1/10
Hegyirabló 2018 okt. 06. - 22:51:24 1/10
Kamupipőkének lófogai vannak.
1/10
DcsabaS 2018 okt. 06. - 22:51:02 1/10
Dramaturgiai szempontból az egyik legsilányabb verzió amit valaha is láttam. Úgy forgatták ki az eredeti történetet a négy sarkából, mintha abból a világon semmit sem értettek volna meg. (Pedig kár, mert pl. a ruhák tényleg szépek.)
Liam Brady 2018 márc. 29. - 01:00:40
Lily elragadóan kedves és gyönyörű. Te pedig buzi.
1/10
Lyra01 2017 dec. 26. - 16:23:39 1/10
Az egy pont a látványért jár, bár az is kissé nyálas. Annyit bírtam ebbõl a borzalomból, hogy párszor rászörföljek. Epefolyás. Akárhányszor mutatták ezt az agyatlan libát - Hamu-, összerezzentem. Volt egy pont, azt hittem ezt a böhöm szemöldökû, tehénlepény szájú, SZTK-s fogsorú gügyét talán átváltoztatja vki legalább nézhetû arcúvá. De nem, marad végig randa a nyomorult. Szánalmasan fos. Ha már Hamupipõ, akkor \"Örökkön örökké\". Az legalább Film. Színészek szerepelnek benne, van sztorija, mondanivalója. Ettõl max a gyerekek állnak meg a fejlõdésben.
dorog 2017 dec. 25. - 21:41:58
Beugrott: a rajzfilmben a lóból csinál kocsist a tündér (magyar hangja - a tündéré - Tolnay Klári volt).
dorog 2017 dec. 25. - 20:59:19
Szemmel láthatóan a Disney-rajzfilmet utánozta az élõ szereplõs feldolgozás: egerekbõl lovak, tökbõl hintó. Hogy ott is lúdból lett-e a kocsis, arra nem emlékszem, vagy 55 éve láttam utoljára.
8/10
szepipiktor 2017 dec. 25. - 20:23:21 8/10
Elég idõs vagyok már ahhoz, hogy a számtalan feldolgozást össze tudjam hasonlítani.
Számomra ez a legjobb!
Kenneth Branagh számtalanszor igazolta zsenialitását és ez a szereposztás tényleg nagyon kedves. Lily James mesébe illõ, a herceg sem tolakodó.
Érdekes, hogy Kenneth Branagh színházi Rómeó és Júliában is eljátszhatta Júliát.
Derek Jacobi is játszik mindkettõben.
Helena Bonham Carter pedig ismét igazolja, hogy korunk egyik legszebb és legtehetségesebb színésznõje.
Én 1990 óta, amikor Zeffirelli Hamletjében volt Ophélia, na azota vagyok \"szerelmes\" bele.
Ja, a párbeszédekkel meg semmi baj nincs.
2/10
jbaj 2017 júl. 30. - 22:36:53 2/10
Borzalmas. Így meggyalázni a világ egyik leggyönyörûbb meséjét! ... :O - A látvány oké, gyönyörû. De a párbeszédek??? Kiknek csinálták ezt? Fogyatékosoknak? Senki se vegye magára, de nagyon gyengék a monológok és a dialógusok. Szégyen a magyar szinkronra! A Hamupipõkét alakító színészcsaj meg egyszerûen meghökkentõen pocsék. A szereplõk 80%-a SABLON!!! Kb. fél órát/40 percet bírtam nézni a filmet. Sajnálom, hogy ide jutott a moziipar, hogy csak a látványra megy! :(

10/2
proklima 2016 okt. 30. - 19:32:15 Előzmény mimzy
Hát...Megnézem az Örökkön-örökkét... Szerintem katasztrófa! Végig unatkoztam. Egyetlen humoros jelenet volt, amikor a herceget a nyakába vette. Szerintem Drew Barrymore egyáltalán nem alkalmas erre a szerepre. Végig ripacskodott, amikor a mostohával üvöltözött, kifejezetten csúnya volt. Aztán amikor az angyalszárnyakkal megjelent, az betette a kaput. Game over.
proklima 2016 okt. 29. - 19:05:03
A legtöbb feldolgozást láttam.
Nekem tetszett ez a változat ( a sok ócsárolóval ellentétben).
Tetszett, hogy tündér volt a narrátor.
Érdekeség, hogy ebben a filmben nem volt a "mi megyünk a bálba, te pedig dolgozz!" rész.
Szerintem humoros volt.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu