Így neveld a sárkányodat 2.

Bakancslistához adom
How to Train Your Dragon 2
6 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai családi animációs film, 105 perc, 2014

Értékelés:

219 szavazatból
Szerinted?

Öt éve, hogy Hablaty, a viking fiú összebarátkozott egy sérült sárkánnyal, örökre megváltoztatva ezzel Hibbant-sziget lakóinak életét. A két régi ellenség, a vikingek és a sárkányok immár békésen élnek egymás mellett. Amíg Astrid, Takonypóc meg a többiek sárkányversenyekkel múlatják az időt, Hablaty és sárkánya meghódítja az eget. Egyre magasabbra és messzebbre merészkednek, s olyan tájakra jutnak, ahol nem járt még viking. Így fedezik fel a titkos jégbarlangot, amelyben idomítatlan sárkányok tanyáznak...
Bemutató dátuma: 2014. június 19. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Hablaty eredeti hangja
Pléhpofa eredeti hangja
Takonypóc eredeti hangja
Kőfej eredeti hangja
Halvér eredeti hangja
Astrid eredeti hangja
Bélhangos eredeti hangja
Valka eredeti hangja
Eret eredeti hangja
Drákó Vérdung eredeti hangja
Tuffnut eredeti hangja

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2015
    Legjobb animációs film
  • Oscar-díj

    2015
    Legjobb animációs film jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
RigbyTheMad 2019 júl. 17. - 13:34:29 10/10 Előzmény Shiviatar
Az eszedbe sem jutott hogy azért nem ölte meg Hablaty a fő gonoszt ,mert ezzel jó példát mutatott , hogy nem kell egyből a rosszak szintjére lesüllyedni igen még akkor sem ha az apját ölte meg. Ha megölte volna Hablaty a gonoszt ő sem lenne jobb. 10/10
10/10
RigbyTheMad 2019 júl. 17. - 13:33:41 10/10 Előzmény Findzs
Nem minden a gyerekekről szól. Mindenki azt gondolja, ha jön egy animáció akkor az csak gyerekeknek kell hogy szóljon ez nagyon nem így van. 1-2 rész is tökéletes alkotás volt ennyi. 10/10
herman thorze 2018 szept. 16. - 16:31:26 Előzmény gályfóx
Lentebb a válaszom Gály, annyira negihlettél, hogy beregisztráltam, de rutintalanul kezelve az oldalt, most látom csak a "válasz" gombot.
herman thorze 2018 szept. 16. - 16:28:28
Lehet, hogy csak felületesen néztem a háttérből, de nekem úgy tűnt, hogy a sárkányok birkákért, halakért mentek. A vikingek ezt nem tűrték (mondjuk én sem szeretném, ha fosztogatnájnak), és ebből lett a csetepaté. Nem akarom az összes klasszikust ide citálni, sem egy mélyenszántó eszmefuttatásba belemenni, de nem ez a legantropozófabb, legliberálisabb agymoso szándékkal megkreált mese. Azt elfogadom, ha neked nem tetszet, de kár többet látni bele. Mellesleg a konzervativnak vagy nem liberálisnak mondott térfélen ugyananyi debil, deviáns, értéktelen, hulladék párkapcsolat van, nem kell ehhez a liberekig elmenni. Egyszerűen a társadalom 85-90%-a selejt, gondolkodásra képtelen, teljesen mindegy, hogy politizál-e vagy sem, és ha igen melyik oldalon vagy melyik szélen. Ez van. :) Azért a végére mégiscsak, legalább utalásszerűen: kapásból három magyar népmese is eszembe jut, ahol pl. a jobb lét reményében a szegényember és felesége pénzért eladja a gyermekét. Na mer az olyan nem liber húzás, ugye? :)
gályfóx 2017 febr. 04. - 11:42:17
A mesében Hablaty anyukája akasztott ki. A kedves anyuka otthagyja szeretett kisbabáját (akinek még igencsak szüksége lenne egy anyára) és szeretett férjét, mert egy ocsmány gyíkszerû izébe beleszerelmesedett elsõ látásra. Nem esik nehezére családja elhagyása, mert azok úgyis hülye nácik, és nem fogják fel, hogy a sárkányok cuki-muki jófejek, és egyáltalán nem veszélyesek. Amikor a sárkány csapat megtámadja a viking falut (Mert ugyan mit kerestek ott a sárkányok? Eltévedtek, és a gaz vikingek rájuk támadtak?), és folyik a harc vikingek (emberek) és sárkányok között, neki akkor is az a legnagyobb baja, hogy „ne bántsd a sárkányt”, az hogy a sárkányok hány embert ölnek meg (a saját fajtáját), az kicsit sem zavarja (tipikus liberrált hippi p… hozzáállás). Amikor 20 év múlva a fiával VÉLETLENÜL összefut (ha a kedves mamán múlik, soha nem keresi sem a szeretett(?) férjét, sem a fiát (õk meg azért nem keresik, mert azt hitték, meghalt), és hirtelen szeretõ anya lesz, pedig 20 évig (lesz*va családját) az volt számára a legfontosabb, hogy medúza-fejû szuperhõs jelmezben röpköd sárkányháton, mert az olyan FREEEE. Tényleg ez lenne a jó példa?
HarleyQuinn 2016 nov. 12. - 23:56:58
Hol vannak a vélemények?
1/10
AuSS 2016 márc. 02. - 14:13:08 1/10
Az elsõ rész nagyon jó volt, de ez a második egy kalap kaki.

Ugyanerrõl szólt az elsõ rész is, volt egy alfa, a srác elnyerte a sárkány bizalmát, megölték az alfát. Csak akkor mindez nem volt elmagyarázva (szájba rágva). Ergo akkor Fogatlannak kellett volna lenni az új alfának, ehelyett azt kaptuk, hogy kis sárkányunk a következõ részben kapásból behódolt egy másik alfának.
És még a kedvenc szereplõm is meghalt.
Tiszta gáz az egész. Ha már csináltak második részt, legalább találtak volna ki valami újat. Kár volt megnézni, teljesen tönkretette a történet világának báját.
5/10
Findzs 2015 aug. 02. - 22:59:23 5/10 Előzmény Shiviatar
ma néztem meg és pontosan ezen akadtam fent én is döntsék már el, hogy gyerekeknek szánnak egy mesét vagy felnõtteknek dráma volt benne de poén szinte semmi

spoiler
nem gyõztem magyarázni a 6 éves kisfiamnak, hogy miért gyújtják fel a bácsi sisakját a hajóval együtt
spoiler

az elsõ rész jobb volt nem értem ezt a pontszámot
max 10/6
8/10
Larvitar 2015 júl. 04. - 20:27:08 8/10
-spoiler-

Szerintem nem halt meg sem Drako; sem a gonosz alfa. Lebuktak a víz alá; ergó elmenekültek. A 3.részben bizonyára lesz még szerepük.
zora 2015 júl. 04. - 10:40:14 Előzmény Larvitar
spoiler

De hiszen volt megtorlás! Drako meghalt, ugyanis õ tüzelte fel az Alfát, parancsolta meg neki, hogy hipnotizálja Éjfúriát, és ölje meg az apát.
8/10
Larvitar 2015 ápr. 12. - 21:02:07 8/10
Az elsõ rész jobban tetszett, annak még megvolt a maga varázsa. Ebben már volt pár erõltetett rész, és ez poénok tekintetében is rosszabb volt. A története ettõl függetlenül szép, a látvány sem rossz, és aranyosak a sárkányok is. 10/8.
---SPOILER---
Shiviatar véleményével részben egyetértek, de ha úgy nézzük, akkor a Vukk-ban is van halál. Igaz abban van megtorlás is; ebben pedig az elmaradt. Hiányoltam a megtorlást, de talán a 3. rész errõl fog szólni. Mert igen, lesz 3. rész, 2017-ben; a történet pedig ott folytatódik majd, ahol a második rész befejezõdött. Az apja halála ettõl függetlenül megdöbbentõ volt. Bizakodtam benn, hogy feléled, de nem. Kicsit szomorú, és megható volt a vége. Ami még nem tetszett, hogy a "Jó alfa" szinte nem is küzdött, alig támadott, elég gyorsan megölték. Az a küzdelem lehetett volna hosszabb és látványosabb. A bárány dobálás kissé gyerekes volt, meg az is, hogy az éjfúriát megnyomta, és kijöttek belõle a tüskék... :D Mint ha valami játékszer lenne, és egy gombot kéne megnyomni rajt. Oké, hogy minden sárkánynak vannak különleges képességei, de ezt nem tudtam hova tenni...
4/10
Shiviatar 2015 jan. 24. - 15:45:53 4/10
Spoilert tartalmaz!

Most döntsék el. Vagy gagyi gyerek film, ahol senki nem hal meg és háború is úgy zajlik hogy "csak a gépeket támadjuk" (ahogy az a filmben volt), vagy felnõtt film: és kinyírják az apját. Végre megtalálja az anyját, erre kinyírják az apját. Az is azért, mert leáll beszélgetni a fõgonosszal, hogy majd szépszavakkal meggyõzi, és az õ hülyesége által. Ennél értelmetlenebb halált istenem.... De ha meg felnõtt film, akkor a történet is legyen felnõttesebb, ne ez a 6 éves szint.
Aztán mintha ez nem volna elég, utána másodszor is leáll beszélgetni "nem adod fel?". Erre tanítja a film a gyerekeket? Menj oda a gyilkoshoz, kezdj el vele beszélgetni, de meg ne öld, mindig csak üsd ki a kardot a kezébõl? Aztán ha megöli a szüleidet, utána is állj le vele beszélgetni, hátha most téged is megöl...Meghal a jó apa, meghal a jó alfa, de nem hal meg a gonosz alfa, nem hal meg a gonosz férfi.
Közben meg végtelen gyermeteg jelenetek párbeszédek történet....ez így ebben a leosztásban katasztrófa.
A Bambi mese, de dráma. Ez meg itt, mintha aliz csodaországban-nál megölnék a nyulat.
Pijti-pajti, hibban sziget, bárány foci, színes szagos bárány kosárlabad verseny....kinyírjuk az apád, majd a végén jön a tüc-tüc zene, meg a tüzijáték...na neee.
Legalább olyan ellentmondásos mint a harry pottyer. Gigyi-gagyi gyermetek versenyek ez meg az, közben meg halálos dráma félelem. Vagy ez, vagy az. Miért kell vegyíteni. Kár érte.
Argonauta 2015 jan. 02. - 11:25:54
Nem értem ezt a sok nyafogást a besorolás miatt.A gyerekek sokkal rugalmasabbak érzelmi téren,mi rontjuk el õket.Én közel a negyvenhez már 3x láttam és olyan élményt nyújtott,amit az elsõ meg sem közelített.(gondolom az tényleg alsóbb korhatár)..nem ez a lényeg,hanem az életszerûsége és a kedves humora ami nagyon jellemzi.
SPOILER!

Tényleg felesleges volt kinyírni az apját,csakhogy õ legyen a fõnök,ráért volna a 3. részben.Ráadásul túl nagy volt a dráma körülötte,

SPOILER VÉGE!

Nagyon jól írta itt valaki az érzelmi hullámvasutat,aki van elég bátor és belemerül az pont erre számítson.
Az animés fehéralfán meg az indián kinézetû anyján azért fészkelõdtem egy kicsit...
8/10
Viktor6665 2014 nov. 26. - 21:07:46 8/10
Van olyan jó, mint az elsõ. Kár, hogy még 3évet kell várni a 3-adikra.
9/10
beo71 2014 okt. 29. - 23:01:47 9/10
Ha a Sikolyban a filmõrült csávó a második részek kultjairól beszél ( lásd . Terminátor 2. )nyugodtan oda veheti az Így neveld a sárkányodat 2.-t is, szintén az a ritka kivétel, amikor a második rész nem lett rosszabb, sõt !9/10.
Nekem ez például jobban tetszett, az elsõ rész is igen jó kis mese, de ez olyan lendületesen szárnyal, hogy szinte elvarázsol és ez a pörgõs fantáziavilág beszippant, nem zavar a humor hiánya, hiszen a történet mást kínál ezúttal, szerintem többet. Nagyszerû szórakozás.
Kár, hogy szinte csak animációs mesék és képregény-adaptációk hozzák a szintet, kevés a jó film mostanában, a Young Adult hullám például kezd fárasztó lenni.
Itt most nem ez a fontos : ez az a film, amit bátran ajánlok bárkinek, csalódás kizárva.
10/10
Serutekin 2014 okt. 17. - 18:12:00 10/10
Nem tudom a háborgók mit vártak volna el. Ez egy kicsit felnõttes animációs film. Pont jó volt ahogy van. A célközönség a gyerekek, ha túl bonyolult a történet nem értik meg. Tanulság kicsit sablonos és rohadtul nem értek vele egyet, de hát ez van most ez a divat. 10-bõl simán 8-9 pontot érdemel.
10/10
Suziy 2014 okt. 03. - 23:33:21 10/10
........létezhet attól még, hogy nem tudjuk (paradoxon)
10/10
Suziy 2014 okt. 03. - 23:29:40 10/10 Előzmény magicvoice
Egyáltalán nem "sablontörténet" szerintem.
A valóságban nagy általánosságban biztos, hogy nem?!
Vagy igen? Igen is, meg nem is.
10/10
tigrirs 2014 okt. 03. - 23:05:59 10/10 Előzmény Tomlion
Oroszlánkirály az 20 éve volt :D de egyébként igazad van :)
10/10
Tomlion 2014 szept. 24. - 14:15:22 10/10
OSCAR-t neki!!!

Egy animációs filmnél sem éltem még át egy ekkora érzelmi hullámvasutat, mint ennél. Az elsõ rész is egy kiváló film, de ez a rész egy igazi mestermû!!! Olyan dolgokat megléptek, amit más animációs filmek egyáltalán nem mertek volna megtenni. Ezt nevezem teljesítménynek! Az elsõ rész sajnos a Toy Story 3 miatt esélytelen volt az Oscar-ra, de idén nem hiszem, hogy vetélytársa akadna animációs film terén. (Max a Lego film, ami nekem szintén tetszett, de közel sincsen olyan zseniális, mint ez a film.)


(SPOILER NEHOGY ELOLVASSÁK, AKIK NEM LÁTTÁK A FILMET!!! Utoljára egy apa halála csak az Oroszlánkirályban történt meg, és annak is már 10 éve.)
Összes hozzászólás