In Treatment

Bakancslistához adom
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmsorozat, 25 perc, 2008

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Meghökkentő és szokatlan sorozat az HBO mozicsatorna saját gyártású szériája, hiszen nincs benne akció, izgalom, csak maga az ember. A legtöbbször csak két ember ül egy szobában és beszélgetnek. Egészen pontosan a terapeuta kérdezget, a páciense meg beszél, azután próbálják közösen feldolgozni a hallottakat. Paul Weston (Gabriel Byrne) látszólag sikeres pszichológus, családos ember, de valójában a szakmai és a magánélete is a széthullás szélén áll. Míg hétközben a klienseinek a gondjaira próbál gyógyírt találni, pénteken maga is segítségre szorul.
Forgalmazó: HBO

Streamelhető:

Évadok:

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2009
    Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
csiri-biri 2013 márc. 14. - 13:24:01
De ha jobban megnézem ezt inkább a magyar Terápia fórumhoz kellett volna írnom :D Ott inkább lenne helye..
csiri-biri 2013 márc. 14. - 13:22:09 Előzmény aluar
Szia! Azt mondod, hogy ha koppintasz (lefordítasz) egy könyvet, ami más szerzõ mûve és azt kiadod mintha a sajátod lenne az pont ugyanaz, mint egy külföldi sorozat forgatókönyvének megvétele? Nem hinném. Ez bevett szokás manapság, hogy egy filmet, sorozatot feldolgoznak, utángyártanak, átvesznek másik országokba. Nézd meg a mai magyar televíziós játékok, vetélkedõk szinte egy az egyben ugyanazok mint a nyugati nagytestvéreik. Ez teljesen normális. Kicsit utánaolvasol, megtudsz minden infot az adott mûsorról, nem hiszem, hogy szándékosan titkolva lenne, hogy a Terápia, egy izraeli sorozat alapján készült.
Az meg hogy tetszik e vagy sem szerintem teljesen lényegtelen ebbõl a szempontból. Én Terápia-fan lettem, attól kezdve, hogy az elsõ részbe belefogtam, és egy picit sem érdekel, hogy honnan indult a sorozat. Gratula annak, aki látta benne a fantáziát, hogy érdemes megcsinálni itthon is, és még inkább azoknak, akik megtalálták a megfelelõ szereplõket. Hiszen a színészi játék egytõl-egyik fantasztikus. És én nem érzem becsapva magam egyáltalán, pedig a kezdetekkor én sem tudtam, hogy ez egy külföldi mûsor magyar megfelelõje.
Remélem a többség így gondolkodnak errõl, és még sok ilyen színvonalas "koppintást" láthatunk a jövõben:)
aluar 2013 febr. 27. - 12:17:03
Tehát nem az a problémám,hogy a film jó-e vagy nem:egyértelmûen jó...
A hiteltelen alatt azt értem,hogy azt írják nekem,ez meg az írta,és magyar filmsorozat,vagy akár amerikai...
Szóval,hogyha korrekt a tájékoztatás,akkor én azt gondolom,hogy fel kéne tüntetni,hogy az alapötlet,sõt,nemcsak ötlet,hanem az egész történet,kitõl származik eredetileg.Ezt a film feliratában kellene látnom,úgy gondolom.
Nem hiszem,hogy nekem,vagy bárkinek a neten kellene olvasgatnom ahhoz,hogy mindezt megtudjam.
Továbbra is az a véleményem,hogy ez nem korrekt tájékoztatás,és lehet,neked más a véleményed,de semmilyen új információval nem tudtál szolgálni.
Tudom,mostmár észrevettem,hogy rengeteg az ilyen mostanában,de én biztos vagyok benne,hogyha én írnék egy könyvet,ami szinte szóról-szóra ugyanaz,mint amit már valaki megírt,csak mondjuk másak a nevek,akkor én aztán kapnék a pofámra és talán be is perelnének.Akkor aztán bizonygathatnám,hogy én írtam errõl a neten.
Lehet,hogy ezt a filmszakmában meg lehet csinálni,de csodálkozom,továbbra is,és nem értek vele egyet.
Ha pedig az amerikai is ilyen,akkor azzal sem értek egyet.
Persze,hogy mindegyik jó,hiszen szinte szó szerint ugyanaz,csak jó színészeket kell találni hozzá.
Valahol,valaki,a legelsõ,akinek tamadt ez az ötlete,és megírta ezt a forgatókönyvet,azé az érdem!Annak a nevét kellene feltüntetni,és akkor korrekt volna az egész...
Feltételezem,hogy ez a bizonyos alaptörténet el lett teljes egészében adva,azért lehet ezt így megcsinálni.
offtopic
aluar 2013 febr. 27. - 12:03:07 Előzmény füsti
Ha az amerikai sem eredeti,akkor igen,azzal is be lettem csapva.
Az,hogy vannak idegen nevek is a stáblistában,az semmit nem jelent,mert él ebben az országban rengeteg ember,aki külföldrõl származik,pl.színészek,stb.
Szóval nekem nem az a problémám,hogy a film jó-e v
füsti 2013 febr. 26. - 00:00:01 Előzmény aluar
"A magyar Terápiát nem nézem tovább,mert hiteltelen,részemrõl be lettem csapva..."

Te még annál is jobban be lettél csapva.
Az amerikaiak is átvágtak, mert ez egy izraeli sorozat.
Most téged az érdekel, hogy tetszik-e, vagy sem, vagy az, hogy az HBO külön levélben értesít-e személyesen, hogy az üzletpolitikája szerint különféle országokban különféle módon adaptálja a termékét.
A magyar sorozat NEM az amerikai, hanem az izraeli magyarítása, magyar viszonyok közé helyezése.
Az amerikai sorozat szintén az izraeli sorozat amerikaiasítása.
Most akkor az sem tetszik?

(Egyébként, ha jobban figyelsz (és esetleg olvasol elõtte a neten), láthatod, hogy a film végi stáblistán idegen nevek vannak. Ott van például az izraeli ötletadó és forgatókönyvíró Hagai Levi neve. Õ különben az amerikai szöveg egy részét is írta.
Egyik sorozat sem hiteltelen, (az izraelibõl semmit sem láttam, azt csak feltételezem), hanem egy jó ötlet filmes megvalósítása.
Egyik sorozat sem terápia, hanem szórakoztatóipari termék.
Amennyit láttam belõlük: az átlagnál sokkal, de sokkal jobbak.
aluar 2013 jan. 19. - 13:20:44
Én némileg döbbenten nézem éppen most Interneten ezt a sorozatot.És azért,mert szintén Interneten nemrég néztem végig a magyar Terápia c.sorozatot,amely ennek egy az egybeni koppintása.
Nekem nincs HBO-m,nem tudom,hogy lemaradtam-e valamirõl,vagy én vagyok ennyire hülye...
Ezt a sorozatot az amerikaiak úgy,ahogy van eladták nekünk?Akkor ez miért nincs feltüntetve a magyar sorozat feliratozásában megfelelõ,feltûnõ helyen?
Nekem a Terápia nagyon tetszett,de most,hogy látom.hogy ez egy amerikai filmsorozat,így becsapva érzem magam.
Beírtam ezeket a Terápia fórum-ba is,és itt is kérem,hogyha valaki tud errõl bõvebbet,akkor tájékoztasson róla,hogy én vagyok egy orbitális hülye,vagy pedig az egy bevett dolog mostanság,hogy valakik eladnak-megvesznek egy másik filmsorozatot,jóformán szó szerinti forgatókönyvvel,és azután kiírják a magyar rendezõ,stb.nevét,mintha ezt õk találták volna ki...Holott-az egyébként nagyszerû-magyar színészek játékán kívül nem volt benne semmi magyar.
Én részemrõl nem szeretnék ilyen magyar sorozatokat nézni,és mivel ez az In Treatment fórum,ide írom,hogy az az
AMERIKAI SOROZAT SZUPER,úgy,ahogy van,nagyon tetszett,és ahány évad mégcsak lesz,mindet végig fogom nézni.
Ha kell,megveszem DVD-n,vagy bármi,de egyet befejeztem...
A magyar Terápiát nem nézem tovább,mert hiteltelen,részemrõl be lettem csapva...
9/10
kritiza 2012 dec. 20. - 21:41:06 9/10
Nagyon jó sorozat, végre egy olyan, ami úgy szórakoztat, hogy közben gondolkodtat is és a lelkünkre is hat. Némelyik páciens terápiájából rengeteget tanulhatunk. Gondolom, mindenki másikéból, hiszen nem egyforma, hogy kinek mivel van dolga és mi érinti meg jobban.
Már az elsõ évad 3.-4. hete hoz durva szituációkat, de a második évad is elgondolkodtató részekbõl áll. A többit még nem láttam.
agyaggalamb 2009 nov. 10. - 13:26:03
nem is hallottam még róla:(
miután elküldtem a kérdést, rájöttem, hogy valószínûleg nem a Huff-ra gondolsz, mert a leírásaitok alapján ez a sorozat sokkal "mélyebbnek" tûnik.
10/10
offtopic
Redfield 2009 nov. 10. - 12:44:35 10/10
Nem. BeTipul
http://www.imdb.com/title/tt0466345/
Egy izraeli sorozat.
agyaggalamb 2009 nov. 10. - 00:36:07 Előzmény Redfield
Sziasztok! Köszönöm, hogy ezeket leírtátok! :)
Én még mindig csak keresem, és alig várom, hogy hozzájussak (remélem, idén összejön).
Redfield, melyik másik sorozatra utaltál? Esetleg a Huff-ra?
10/10
Redfield 2009 nov. 08. - 22:53:27 10/10 Előzmény agyaggalamb
Egyet kell értenem az elõzõ hozzászólóval. Az HBO-nál akik általában sorozatot indítanak amúgy is értenek a pszichológiához, és a legkiválóbb dialógusokkal szolgálnak, ezt most sikerült erre a két dologra kihegyezni. A részek összefüggésben állnak, ha gyakran csak utalás szintjén is, és elnézve a betegeket, valamint magát az agyturkászt is, van mirõl beszélni. Intelligens, és az még a legvégsõbb esetben sem szabhat gátat a show folytatásának, hogy nem fér bele a költségvetésbe (mint ahogy azt a Carnivále-nál nyilatkozták). Az esetek, amiket feltár... nem érdekesek, nem kell õket külön érdekessé tenni, mert teljesen hétköznapiak, amik sokkal közelebb állnak a nézõkhöz is, mint valami amivel erõltetetten le akarják kötni a figyelmét. És ez egyébként is igaz az HBO-ra, nem akar rátukmálni semmit a nézõire, helyette kockáztat a legkülönfélébb módokon. Kísérletezik, elszántan, elkötelezetten, és ennek az eredménye most ez a sorozat is (ami persze egy másik sorozaton alapszik, de azt egyelõre ne bolygassuk). Beszélni a problémákról, megoldani azokat. Ez hiányzik az emberek életébõl, holott tisztában vannak a válaszokkal, csak épp a megfelelõ kérdéseket nem találják, amik felfedhetik azokat elõttük. Mindenkinek ajánlom, akit foglalkoztat a pszichológia, ugyanis ez a show a maga nemében remekmû, és most arról beszélek, hogy pusztán a szövegkönyv és a színészi játékok (mást nem nagyon lehet dícsérni benne, mert más nem is játszik nagy szerepet benne) mennyire hitelesek. Még nem néztem végig az elsõ évadot, de jó úton vagyok felé.
10/10
dagobratyo 2009 okt. 07. - 16:40:44 Előzmény agyaggalamb
nem tudom, miert van ez a "mozi" alatt, amikor ez TV sorozat. mindegy. ha már van magyar címe, akkor játsza is valami magyar adó? én sehol nem találom.

elkezdtem nézni angolul.
amúgy 8 rész után azt mondom, remek!
ez tipikusan aza sorozat, ami az elso resznel eldol.
ugyanis 1 szobaban jatszodik 2 szereplovel, mint egy szinhazi kamaradarab, fel ora egy epizod de ugy lekot, hogy moccani sem tudsz.

szoval, agyaas, erdekes, emberi.
es gondoljatok "Az õslakó"ra, hogyan lehet egy szobában játszódó történettel óriásit alkotni...(http://port.hu/az_oslako_the_man_from_earth/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=97692&i_city_id=&i_county_id=-1&i_topic_id=0)
agyaggalamb 2009 aug. 25. - 20:36:58
ha esetleg valaki látott már belõle egy-két részt, írjon róla...