Ízek, imák, szerelmek

Bakancslistához adom
Eat Pray Love
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus dráma, 140 perc, 2010

Értékelés:

505 szavazatból
Szerinted?

Liznek (Julia Roberts) mindene megvan, amiről csak egy nő álmodhat: férj, ház, sikeres írói karrier. Ám ő mégis boldogtalan. Hirtelen elhatározásból elköltözik otthonról, és kilép a házasságból. Viszonyt kezd egy nála jóval fiatalabb színésszel, Daviddel (James Franco). De igazából ez sem elégíti ki. Úgy érzi, levegőváltozásra van szüksége, ezért világkörüli útra indul. Olaszországban felfedezi az élet örömeit, Indiában a szellemét és a lelkét ápolja, mígnem Bali szigetén megtalálja a belső egyensúlyát. Ráadásul találkozik Felipével (Javier Bardem), a bohém brazillal.
Bemutató dátuma: 2010. október 14. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
artad ápr. 11. 00:40:06 5/10
Bárki bármennyire jómódú, ugyanazokat a lelki problémákat át tudja élni, amit a nem jómódúak. Mondjuk egy jómódú legalább le kéne, hogy tudja foglalni magát jobban, de az ész nem mindig jár együtt a jómódúsággal. Amúgy meg ha IT-ban dolgozna 15 évet és sok indiaival találkozna, qrvára nem vágyna oda, hogy még a szabadidejében is velük legyen körülvéve... XD
6/10
Marton12 márc. 26. 12:47:19 6/10
Harmadik nekifutásra sikerült végignéznem, ugyanis 2-szer is bealudtam. Sajnos nagyon hosszúra sikeredett, lehetett volna rövidebb és akkor talán jobban tetszett volna. Ennek ellenére mégis találtam valami értékelhetőt benne, mégpedig a témáját. Tetszett az alapötlet, az olaszországi jelenetek meg különösen, voltaképpen azért is néztem végig mert másért biztos nem tettem volna.
Mindenesetre nem bántam meg, hogy végignéztem, egy kicsit azért tetszett is. Szerintem egy délelőttre jó választás lehet a romantikus filmek kedvelőinek, nekik tetszeni fog! 10/6
8/10
dt9250 2021 dec. 20. - 16:18:11 8/10
Tartottam ettől a filmtől, látom, hogy sokan talán félreértették. Szerintem jó film, legfőképpen pedig - Julia Roberts ellenére - nem kommersz, hanem egy különlegesebb témáról szól.

Érdekes végig, van egy egyedi üteme, a tájakért, "nemzeti hangulatokért" pedig külön pont.

Miért ne kerülhetne valaki hasonló (lelki)állapotba, útkeresésbe, és ha megteheti, miért ne próbálna utazással új benyomásokat szerezni? Nem kell irigykedni, inkább csak hátradőlni, és elgondolkodni azon, hogy különbözőek vagyunk - és ez így jó.

Az egy negatívum, hogy Roberts és Javier Bardem között tényleg semmi de semmi kémia nincs :)
8/10
ludmilla 2021 nov. 13. - 17:58:02 8/10
Engem megvett ez a film, könnyed és szerintem szórakoztató. biztos jó célközönség vagyok negyvenéves nőként (nem elváltként). Szerintem hazudik az, aki nem tenné meg ugyanezt, vagy legalább nem játszott el a gondolattal, hogy kellene pár hónap utazás, vagy teljes kizökkenés a megszokottból, hogy átgondolja az életét, vagy csak szüksége van pihenésre és más környezetre. Nagyon jók benne a zenék is:)
1/10
Tiberio 2021 júl. 29. - 19:18:46 1/10
Ezt a lányregény-szintű élethazugságot szopta be szegény Whitney Houston is, és a Jordán folyóig utazott, hogy találjon valami értelmet az életében, békét a lelkében. Pedig ezek a lehetőségek mindig velünk vannak, csak belső utazásra van szükség. Minden más: leköpni való, megvetésre méltó turista-hablaty.
Lilko03 2021 júl. 27. - 21:53:34
Hááát...lehet itt fanyalogni, meg fikázni a filmben szereplő nőt, de véleményem szerint vagyunk így egy jó páran, akik szívesen élnénk egy darabig így, utazgatva. Különösen az olaszországi élete nekem nagyon bejönne. Egyáltalán a világlátás szerintem mindenkire ráférne, egészen másképpen néznék sokan a világot, az embereket, kevésbé szűklátókörűen, sokkal elfogadóbban, ha bepillanthatnának más országok emberekinek az életébe és nem csak egy-két hétre.
eva51 2021 júl. 27. - 18:33:56 Előzmény capt.nemo
Van olyan ember, akinek valóban Balira kell utazni ahhoz, hogy helyreálljon a lelki békéje. De a következtetésed is pontos: egy megrendítő életsors. Ezek az emberek jómódúak, de annyira boldogtalanok, mivel mindent mindig megkaptak, örömet már szinte semmi nem jelent, ami a hétköznapi emberek számára örömforrás. Nekik egy nagyon erős impulzus szükséges ahhoz, hogy kicsit jobban érezzék magukat. Ahogy írtad, megrendítő. :(
capt.nemo 2021 jan. 31. - 15:30:05 Előzmény Volumatic
így van. :) jóindulatból írtam azt amit és nem majomszeretetből. - bár nem hinném hogy az én személyemet kellene itt véleményezned.

a történelem kezdeteitől emberek/nők százmilliói éltek úgy, hogy az az egyetlen ruhájuk volt amiben voltak és egész életükben éheztek, fáztak, betegeskedtek, robotoltak. mélyen együtt érzek velük, és nagyon megérdemelnék/érdemelték volna hogy jóra forduljon a sorsuk (vagy legalább egyenek valami jót és nyaralhassanak egyszer), így őket ide csere-időutaztatnám, az elkényeztetetteket meg oda.

szóval a filmben ábrázolt egocentrikus nőszeméllyel nem igazán vagyok képes azonosulni. akinek Balira kell utaznia nyaralgatni ahhoz, hogy helye álljon benne a világ rendje - hát ez csakugyan egy tanulságosan megrendítő mélységes életsors... ( vagy csak amolyan sziruposan habkönnyű lelki giccs, álszent széplelkeknek? mindenki döntse el maga.)
10/10
Volumatic 2021 jan. 30. - 15:21:21 10/10 Előzmény capt.nemo
Milyen jóindulatú ember lehetsz...
capt.nemo 2021 jan. 29. - 00:35:42
erőltetett gagyiság, pótlék olyanoknak, akiknek valami hiányzik az életükből és azt hiszik hogy azt kizárólag csak valahol máshol és mástól lehet megkapni.. az, aki ennyire beszürkül a saját életébe, az hiába utazik akárhová is, viszi magával a lelki silányságát/céltalanságát, ezen a legintenzívebb impressziók is max. átmeneti enyhülést adhatnak. mintha csak olaszban lehetne jókat enni és indiában meditálni... Roberts legkiábrándítóbb szerepe. az ilyen jódolgukba megcsömörlött nőket minimum egy évre száműzném mondjuk a középkorba gályázni, koldulni, rongyokban, putriban, hidegben, éhezve, akkor talán jobban megbecsülnék ami körül veszi őket. nem hogy még világ körül utazgatni.. nagy frászt.
8/10
Dolphus Lundgrennus 2021 jan. 25. - 23:55:19 8/10 Előzmény Urquidez
Don't quarrell with idiots because they drag you down to their pitiful level...where they are kings and cannot be conquered.
10/10
hippieee 2021 jan. 25. - 12:40:31 10/10
Amikor először láttam a filmet, rendkívül kommersznek találtam, főleg a spirituális részeket. Azután egy barátnőm mondta, hogy el kell olvasnom a könyvet, és meg is vette nekem. A könyv elolvasása után megszerettem a filmet is, és most már egyenesen imádom. Talán ez másnak is segít, akit elsőre nem fog meg a film.
1/10
.Nikol. 2020 dec. 28. - 22:36:09 1/10
Ripacskodás...
9/10
dandelion83 2020 dec. 10. - 09:01:50 9/10
Nagyon szeretem ezt a filmet, és a könyvet is, amiből készült. Valós lelki vívódásokat dolgoz fel, és ha nem is kapunk egyértelmű válaszokat, elgondolkodtat, és szinte mindenkinek csomagol valamit útravalóként.
10/10
kateri 2020 szept. 19. - 23:57:21 10/10
Ilyenkor jövök rá, hogy ne az itt elolvasott zsörtölődő kommentelők véleménye alapján ítéljek meg egy filmet mielőtt megnézem. Nekem abszolút átjött a film, mivel sokszor tapasztaltam már meg azt az érzést amit Julia Roberts által alakított főszereplő érez. Keresi önmagát, keresi a helyes utat és a válaszokat. Nem csak a körmét reszelgette a szállodai szobában, ezért nemértem azokat a hozzászólásokat akik szerint jóléti dolgában nemtudott mást csinálni, (mint Indiában padlót súrolni ugyebár)az a Szex és New York lesz.. .. Létezik ilyen egyébként, hogy önkéntes munka, bárki számára elérhető.. No mindegy. Kevés hasonló témájú filmel találkozom ezért is volt számomra kiemelkedő. Talán a Balin létrejövő szerelmi szál amibe bele lehetne kötni, de ennyi baj legyen.. Olaszországot és Balit hibátlanul mutatta be a film, Indiánál voltak bennem kérdések de ezen is túltettem magam, mert elvitt a film, és ez a lényeg.
2/10
Kaliff 2020 szept. 12. - 12:54:52 2/10
Nem igazán értem, hogy miért lett ekörül a film körül ekkora hype. Julia Robertsnek már eljátszania sem kell semmit akkora sztár, hogy ő már csak megjelenik egy filmben és kész. Nekem nem jött át a játéka. A forgatókönyv pocsék. Folyamatosan olyan kérdések jöttek fel, hogy de miért? Miért válnak el? Miért jön össze a fiatal gyerekkel (James Franco), miért nem működik utána vele a kapcsolat? Miért utazik el Indiába? Miért akar egy yogihoz menni? Miért megy Olaszországba, ha már ott van, és kialakul valami, barátok, családféleség, miért megy tovább? Mert eltervezte? De miért? Miért nem jó az ami van?
Nekem az egész film azt sugallja, hogy a csaj egy örök elégedetlen némber akinek sosem jó az ami van és képtelen kikapcsolni, folyamatosan keres valamit, de ő maga sem tudja mit.
Julia Roberts és Javier Bardem között pedig én az ég világon semmilyen kémiát nem fedeztem fel, szerintem totálisan semmi közük egymáshoz és ez leugrott a vászonról. Bardem klasszisokkal jobb színész - vagyis ezt mondják róla, nekem ez már a 3. film amit láttam vele és egyáltalán nem győzött meg, ezt a karaktert (is) eljátszhatta volna más. Nekem az ég világon nem adott semmit ez a film, elpocsékoltam jó pár órát az életemből max. ennyit.
1/10
21Vick 2020 aug. 15. - 21:20:18 1/10
Borzasztó, Julia Roberts annyira irritàló, még mindig a micsoda nőkènt próbàljàk eladni. Fake az egész viselkedése.
5/10
Judga 2020 jún. 27. - 14:35:40 5/10
Nehéz a belső utat kívülről megmutatni. itt sem sikerült. de kellemes Julia Roberts társaságában időzni, Javier Bardem pedig igazán jó pasi, csináljon bármit.
háziboszorkány 2020 máj. 26. - 21:47:58 Előzmény Urquidez
Like!
10/10
Cocolia 2020 máj. 10. - 23:22:05 10/10 Előzmény Lilu44
Ugyanígy érzem. Pont ugyanígy:)
Összes hozzászólás
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu