Keletre meneteltek

Bakancslistához adom
Italiani brava gente
olasz-szovjet háborús filmdráma, 104 perc, 1965

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Katonák menetelnek a végtelen hómezőkön, vad szélviharban, dermesztő hidegben. Már nem is menetelnek, csak vonszolják magukat. Ők a második világháborúban a szovjet fronton harcoló olasz katonák. A film hősei közül egyik sem jut vissza hazájába. Szemünk előtt hal meg Bazzocchi, a szinte még gyerek parasztfiú, a mosolygós arcú kiskatona, aki könnyes szemmel nézi a le nem aratott gabonát, mert számára a végtelen búzaföldek az otthont, az aratást jelentik, és nem a frontot. Kátya, a kis partizánlány, aki mindenkijét elvesztette a háborúban, zokogva tartja karjaiban az olasz katonát. Gabrielli haza szeretne jutni, így emberfeletti erőfeszítéssel vág neki egyedül a havas mezőknek. Végül ő is áldozatul esik a fagyhalálnak, az értelmetlen háborúnak. Sanna célja, hogy fogságba essen, ezért elindul a másik oldal felé, de a visszavonulók elkeseredett, vak tüzelésének esik áldozatul.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu