Kemény motorosok

Bakancslistához adom
Sons of Anarchy
amerikai krimisorozat, 45 perc, 2008

Értékelés:

211 szavazatból
Szerinted?

Az Anarchia Gyermekei motoros bandát Jax apja alapította, azzal a szándékkal, hogy a bandatagok lázadó mivoltukat így is kifejezhessék. Az évek során azonban a fegyverek, a kábítószer és a bűnözés minden válfaja megjelent a motorosok világában is. Árulással, bosszúval átszőtt, bandaháborúk tarkította világ a kemény motorosoké.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Drizari ápr. 19. 08:12:05 3/10
Kétség nem férhet hozzá: minden kis csinovnyiknak hatalmas élményt nyújt ez a sorozat. Minden kiszolgáltatott, hétköznapi figuráknak kielégülést ad, akik a munkahelyi ranglétra alsó fokain kénytelenek eltűrni feletteseik sokszor megalázó és lealázó viselkedését.
A sorozat valódiságtartalmát csak tippelni tudom, mert nekem az jön le, hogy az USA bűnüldözése egy tesze-tosza, korrupt, tehetetlen bagázs, akiknek az illetőségi területén a bűnözők tartják fönn a rendet. A börtönökben is az elítéltek szabják meg a "házirendet", ahol a korrupt fegyőrök között találhatók pszichopaták és szadisták is. Vagyis az amerikai igazságszolgáltatás az ügyészeivel, és az FBI és CIA közreműködésével a törvényen kívül tevékenykedő bűnözőket segíti. Ismétlem, ez a tippem, mivel nem ismerem az USA bűnüldözési tevékenységét, a működésüket előíró jogszabályokat. A sorozatban láthatók olyan cselekmények, amik kizárólag bűnüldöző szervek hiányában történhetnének meg.
Ezért a valódiságtartalma miatt 3/10
4/10
macska78 2019 aug. 12. - 17:35:54 4/10
Mielőtt elkezdtem nézni azt hittem,hogy na ez nekem való lesz.Hát nem lett. Kicsit túlzottan művinek megrendezettnek tűnik.Egy két színésznek a játéka szintén.Többet vártam.Engem nem fogott meg.
10/10
Mxplanet81 2019 márc. 05. - 15:10:51 10/10 Előzmény DeathAdder
Te maradj a haboru es bekenel.
DeathAdder 2019 febr. 21. - 00:58:45
Mi ez az alpári sorozat?
5 részen túl vagyok, ennyiből azt hiszem le lehet szűrni némi tanulságot, tehát ha jól értem: van egy tucat középkorú bőrkabátos kotvány roncsokat hajkurászó agresszív alkoholista lakókocsiszökevény asszonyerőszakoló bűnöző, aki rettegésbe tart egy várost, miközben olyan komoly erkölcseik vannak hogy "a család az első" és csak "semmi kábítószer" mert a kábítószer az rossz, miközben ártatlanokat késelnek halálra, verik agyon őket, és illegális cuccokkal kereskednek a legnagyobb alvilági drogdílerekkel? :DDD És ezt demózzák folyamatosan. Hol létezik ilyen emberi anyag, könyörgöm? :D Sok félével találkoztam már, de ilyen bűncselekményekből válogatós ami ezeket kollektíven jellemzi biztos hogy nem létezik. Egy az egyben a pankráció hazugsága jut róla eszembe, amit szintén zabál az amerikai tömeg.
De ugyanakkor ezek az kivénhedt bőrkabátos bohócok nem tennének érte hogy kivakarják a szeretteiket a koszfészekből, hamár a "család az első", csak játsszák a nagylegényt a teljesen értelmezhetetlen öntörvényességükkel, amilyen a világon nem létezik. Pofám leszakad, és tényleg ezt zabálja a nép? Egyszerűen képtelen vagyok komolyan venni ezeket a pojácákat a teljesen értelmezhetetlen erkölcsös öntörvényűségük miatt.
Ez valami rendkívül gyenge Corleone utánzat...
offtopic
Törolt Felhasznaló 2016 máj. 22. - 22:07:45
Azt sem "vàgod" mit írtál korábban?
Törolt Felhasznaló 2016 máj. 22. - 20:28:52
A fõszereplõk egy amerikai MC tagjai. Erre nem mondanám, hogy legkevésbé.
1/10
Rövid_G. atya 2016 máj. 21. - 17:26:07 1/10
A Rotten és az IMDB szerint a Star Wars 7 is jó film xD
Ez pedig akkor is egy szemét.
Törolt Felhasznaló 2016 máj. 21. - 17:15:09
Az érdekes az, hogy pl a "Barátok közt" szerinte jobb sorozat (a logikája alapján). :)
Törolt Felhasznaló 2016 máj. 21. - 15:58:07
Annyira ótvar, hogy az imdb-n 8.6, a rottentomatoes-on 89%. :)
1/10
Rövid_G. atya 2016 máj. 21. - 09:03:27 1/10
A legótvarabb sorozat, amihez valaha szerencsém volt :(
Oolong 2015 dec. 27. - 14:43:43 Előzmény muki007
Most már tudjuk, hogy január 7, 22:50!
10/10
muki007 2015 dec. 13. - 10:37:31 10/10
Tudja valaki, hogy mikorra várható a 7 évad magyarul?
10/10
istvan.david2@gmail.com 2015 júl. 25. - 23:23:42 10/10 Előzmény sawyerx
Na igen, ahogy elõttem is sokan írtak, nagyon addiktív! Nekem is úgy volt, hogy egy nyári estén leültem és elindítottam az elsõ részt.
----VIGYÁZAT SPOILEREK--------
Gondoltam ez valami nagyon gyengusz.Fõleg hogy láttam Tig-et(Kim Coates) és Chibs-et(Tommy Flanagan)már együtt filmbe és a rossz fiúkat játszódtak, ott meg nagyon utáltam õket.(Hero Wanted) De valahogy pár napra, vagy egy hétre kedvem volt megint nézni és akkor tényleg ütött. Aztán még rá is jöttem, hogy jéé Jax az Pete Dunham a Huligánok filmbõl(Elijahhal) csak nehezen ismertem meg hosszú hajjal. Rácuppantam, de keményen, napi 3-4 részt néztem meg. Az elsõ évad elég lassan indult be és nem tudtam hova tenni, de tetszett, az erõszak, a testvériség-bajtársiasság, hazugság, szerelem, a klub iránt érzett szeretet. Donna halála után kezdett nekem érdekes lenni. A második évad, az tökéletes volt számomra, egyike a kedvenceimnek, fõleg a Jax és Clay közötti feszültséget imádtam.
A harmadik évad, az is jó volt, bár kissé unalmas volt az eleje és úgy az egész évad. A negyedik évad, ha jól tudom a Galindo kartellel kezdõdik és új seriff a városban, õk meg épp sittrõl jöttek ki, néhányan. Bírtam Potter urat, bár messze nem volt akkora genyaláda mint Stahl, már itt kissé kezdõdött esni a sorozat. Az ötös évad izgalmas volt, ahogy megjelent a feka, akinek keze bármerre elér, és sittre vágta a fél brigádot, ott meg szegény Opie feláldozta magát a klubért. Ezután nagyot néztem mikor leálltak vele(Damon Pope-al) és még nagyobbat miután kicsinálták. Hatodik évad eléggé unalmas lett és vontatott, semmi emlékezetes, talán Clay beszéde a sitten, kiszabadítása és megölése, na meg persze Tara halála. Hetedik évad, szerintem a vége nagyon jó lett, a zene tökéletes, MARILYN MANSON!!, 1 órásra nyújtották ezek jók voltak, de úgy a történet és tényleg majdnem mindenkit kiforgattak. Fõleg Jax-et, én az elején bírtam õt, de mostanra már annyira nem, Tara halála teljesen megváltoztatta. Kinyírta a Lin Triádot, igaz kissé szarakodtak miután ujjat húztak Marks-al, de ez is lezajlott. Az eredeti felállás jobban tetszett, nem mondom, hogy Quinn nem jó, de Patkány és már eszembe se jut a hátrazselézett mexikóbeütéses csávó neve, azt hiszem Montez, Orlin jó volt csak nagyon keveset láthattuk.
Nekem kedvenc sorozatom lett, az eleje és közepe jó volt, de a vége már nem annyira. A szinkronnal szerintem nincs gond, de már nem szívesen hallgatnám August-ot magyarul beszélni, vagy Mansont. Színészi játék profi volt.
Én megadom a 10/10-et!! RIP SOA! In Memoriam OPIE!
nikato 2015 jún. 22. - 16:22:32
Nagyon jó sorozat! Most kezdtük el, egy este alatt 4 részt megnéztünk! :)
SPOILER: Ami nem tetszett benne, az a nõi "részleg", hogy már a legelején szerelmi szálak vannak benne (dokinõ, feleség). Jax anyján sem igazodom ki, hogy most rosszat akar, vagy jót??!! Vagy ilyen anyatigris csak, hogy védi a fiát? SPOILER VÉGE
Katey Segal amúgy nagyon jól tartja magát!!! :) Sok színészre tettek tetkót, nagy munka lehet minden forgatás elõtt feltenni rájuk. :D Lényegében szuper sorozat, várom a többi részt is!!! :)
H. Zita 2015 máj. 10. - 15:05:42
SPOILERES lehet, ha nem láttad még a 5. évadot, ne nézd meg!!!


Opie rajongóknak: Watch Ryan Hurst bid farewell to Opie!

https://www.youtube.com/watch?v=WuojNLM16VU
poncso86 2015 máj. 02. - 12:21:19 Előzmény tramonto
Az elejétöl javasolnám, nem bánod meg. Én már másodszor kezdtem elölröl, annyira bejött.
tramonto 2015 ápr. 08. - 10:53:18
Valamiért mindig kikerültem ezt a sorozatot, mert elvem, hogy nem leszek egy sorozatnak sem elkötelezettje, ha törik, ha szakad akkor is a tv elõtt kell ülnöm, erre már nem vállalkozok. A kommentek alapján jó sorozat. Szeretem azokat a sorozatokat amelyekben ha megismerjük a film alapjának a lényegét, esetleg az állandó szereplõket és a történetek külön-külön is nézhetõek, mint pl. mentelista, a férjem védelmében, Shark vagy a vidámabbak a Jimi szerint..., vagy a két pasi meg a kicsi..- szóval értitek. Találtam egy nem feltétlen letöltendõ, csupán nézhetõ programot, amit a tv csatornáktól függetlenül bármikor nézhetem. Idesorolom azokat a sorozatokat, amelyek csak összefüggés alapján nézhetõ, élvezhetõ, mint pl. az újabb (nekem legalábbis M2-n)a Twin Peaks, amelyet megkerestem, és ha lemaradok bármikor megnézhetem. Szóval abban kérek segítséget, hogy melyik változat mellett döntsek? Bekapcsolódhatok nyugodtan az V/1- be vagy érdemes az elejétõl elkezdeni?
Lengabor 2015 márc. 09. - 23:54:54
Kemény motorosok 5. évad (13x45)
premier 2015.04.08 22:00, AMC
A sorozat új évada egyelõre nem az RTL-csoport csatornáin lesz látható, ami azért jó hír, mert így emberi idõpontban kerül levetítésre.
Sz Peter 2015 márc. 06. - 21:38:02
Az utolsó dal (van benne spoiler is)

https://www.youtube.com/watch?v=V4jG3QJKYR0
morosg 2015 jan. 29. - 20:22:03
Spoiler

Továbbra is tartom magam az elsõ 5 évad nagyszerûségéhez. A 6. évad fele viszont felesleges idõhúzás volt, nagyon-nagyon sok dög unalmas párbeszéddel. Sajnos itt már egyértelmûen benne volt a "minél több bõrt húzzunk le róla mielõtt abbahagyjuk" dolog. Voltak zseniális évadzárások, pl. a 2. évad, mikor a rossz fiút kénytelenek elengedni, vagy a 3., ami végig átveri a nézõt. A 7. évad pedig eléggé kiszámítható volt, már-már bejött a papírforma minden jelenetnél (a legvégét leszámítva), szóval nagy meglepetésekre és csavarokra senki sem számított, amik az elõzõ évadokban jelen voltak. Nem hiányozhatott a Maffiózók óta ismert klasszikus forma sem, miszerint az utolsó 3 epizódban nyírjuk ki a fõszereplõk felét. Összességében jó sorozat volt, de többet nem szeretném végignézni, talán pont az utolsó 2 évad miatt.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu