Film

Oldás és kötés

magyar filmdráma, 90 perc, 1963

Értékelés:

87 szavazatból
Szerinted?

  A paraszti származású sebész, Jámbor Ambrus úgy érzi, a helyén van a társadalomban. Az idők neki kedveztek, a "fényes szellők" diplomával, értelmiségi léttel ajándékozták meg. Aztán egy szép napon kénytelen szembenézni önmagával. Ádámfy professzor, a "lecserélendő régi értelmiségi" egy hihetetlenül nehéz szívműtéttel bebizonyítja, mennyire érti a szakmáját, milyen erős és mennyire emberi. Újjáéleszti, visszahozza az életbe a beteget, akiről már mindenki más lemondott volna. Ambrusnak megrendül a hite önmagában, és kérdőjeleire választ keresve hazautazik édesapjához.

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Alkotók


  Vélemény:


  2017. május 8. 11:51
  nekem sem

  2017. május 6. 23:33
  Nekem nem tetszett a film, különösen második része. Úgy gondolom, hogy értettem a nagy részét (leszámítva a művészfilmeket, amelyek halálra untattak), mégsem mozgatta meg az érzelmeimet, és nem szeretem nézni sem a láncdohányosokat. Örülök, hogy ez utóbbi téren sokat fejlődött a környezetünk.

  "Kívánom a rendszergazda-generációnak és a szőke HR-es libáknak, hogy menjenek végig majd ők is ugyanazokon a drámákon..."

  Ez valami dögöljön-meg-a-szomszéd-tehene-is kívánság? Én már-már öregként várom a tehetséges jómunkásembereket, akár rendszergazdákat. Hát nem nagyon vannak, kortól függetlenül.

  2017. május 5. 17:49
  Az életem egyik legjobb filmje! Igaz ehhez kor is és sajnos tapasztalat is kell...
  De a maiaknak jelzem, hogy gondoljanak bele, napjainkban ugyanilyen menet van a korszerű és a 45 fölötti munkaerő között.
  Ma ugyanúgy korszerűtlen és kirúgandó a régi és tapasztalt. Csak nem származás alapon.
  Kívánom a rendszergazda-generációnak és a szőke HR-es libáknak, hogy menjenek végig majd ők is ugyanazokon a drámákon, felismeréseken, ami Jancsó művében megjelenik!

  Összes hozzászólás