Pizzás

Bakancslistához adom
magyar játékfilm, 102 perc, 2000

Értékelés:

46 szavazatból
Szerinted?

Hát mi is ez a film? Stílusát tekintve eklektikus és zűrrealista, valahol a szürrealista múlt és az űrrealista jövő között. Városi road movie, be nem vallott szerelmes mozi.
S amiből asszociáltunk a Pizzás képesítésekor: pizza, vörös, sajt, napfogyatkozás, 68-as Mustang, felhőkarcoló, óceán, hullám, pálmafuck, szörf, beach, old school, hi-technó, art deco, nagylátószög, pepita, surfpunk.
Kissé szürreális, elképzelt helyszínen és időben játszódó, az X generáció megélt mindennapjaiból, vágyaiból, látomásaiból építkező vígjáték, amelyben arcok, sztorik, dumák, barátság, szerelem és álmok követik egymást a kihagyhatatlan happy endig.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Ost 2021 dec. 04. - 07:25:32 10/10
Gyerekek, ez egy művészfilm. Tulajdonképpen a testről és lélekről eredetije, kevésbé morbid módon ábrázolva, egyáltalán nem szájbarágósan. Akinek a hasonló alkotások nem tetszenek azok ne nézzenek stop shoppot, waking life-ot, galaxis útikalauz stopposoknakot, de nem ajánlom az ember tragédiáját sem (csak hogy még egy magyar csodát említsek (; ). Az utóbbiak elgondolkodtatnak, kell hozzá egy kis kultúra, hogy értékelni tudjuk. Akinek ez fáj az nyugodt szívvel üljön be a következő Marvel mozira, tessék nyálat csorgatni ugyanarra a sztorira amiről már ki tudja hanyadik bőrt nyúzzák le, csak hogy a kedves néző jópénzért megkapja ugyanazt új köntösben.... Talán majd az élet is így megy el, ugyanazt a történetet bámulod majd bambán, nap, mint nap és észre se veszed hogy átvertek, csak amikor már túl késő :)
1/10
5i 2016 máj. 14. - 08:57:55 1/10
Igazi magyar baromság, nulla értelem, nulla színészi játék. Ilyenekre pénz pazarolni. Takkkkkarodjanak!!!!
Torolt Felhasználo 2016 márc. 13. - 14:22:20
Miért van ez így lepontozva?

Fél órája kapcsoltam be, azóta bamba vigyorral a képemen bámulom.
Csonger 2014 dec. 28. - 22:31:56
És én ezt a vacakot még moziban láttam annak idején! És tetszett!! El voltam hûlve, hogy magyar filmben Ford Mustang szerepel! Meg hogy van benne Indiana Jones-jelenet! És hogy Budapesten felhõkarcolók vannak.... És hogy egy Ford Mustanggal felveszi a versenyt egy Volga....

Jézusom, hogy tetszhetett ez a borzalmas alkotás nekem??

(Egyedül a Neo zenéje jó benne.)
1/10
-NOMAD- 2014 jún. 24. - 16:25:07 1/10
+1

Hozzátenném méh, hogy egy nagy rakás ... sajnálat ez a film. Sajnálom az idõt amit rászántam, sajnálom a popcornt amit alatta elfogyasztottam, sajnálom az italt amit megittam közben és sajnálok mindent ami ezzel a szeméttel kapcsolatos. Egyedül azt nem, hogy ennyire lehúzzák. Megérdemli! Szégyenfolt, az eleve mélyrepülõ korunkbeli magyar filmezésben.
kybuck 2014 jún. 24. - 07:54:17
Az ilyen filmnek látszó guanóhalommal szoktatják le a legüzembiztosabban az embereket arról, hogy értéket feltételezzenek a magyar filmekben. Ha kedves a szürkeállományod kerüld messzire!
10/10
vicky_k 2011 jún. 02. - 21:42:17 10/10 Előzmény Én-telen
minden idõk legjobb magyar filmje. olyan dolgokat mond el, amik fontosak, de úgy látom sokan nem látnak a szavak mögé...
10/10
Én-telen 2009 okt. 09. - 20:59:27 10/10
Nyissátok ki a szemeteket! Nézzetek a film sztorijának a mélyére. Ez a film a valóságot mutatja be, aminek árnyékába annyira beleveszünk, hogy észre sem vesszük, kik is vagyunk valójában. Ez a film az orrod alá dörgöli, hogy mennyire vak, befolyásolható és korlátolt vagy, mennyire adsz a látszatra, miközben MINDENT tudsz, csak félsz megnézni, meghallani! Inkább elzárod jó mélyre a szívedbe. De aztán ne lepõdj meg, ha robban!
Ébredjetek fel! A valóságot éljétek, ne azt, amit annak hisztek. Keressétek meg, hogy a szívetek mélyén kik vagytok! A Pizzás végül meg merte nézni. És lám! Boldogabb lett, mint valaha.
Köszönöm a filmet az alkotóknak. Öröm, hogy végre valóság is van! :)
Skaff 2006 aug. 15. - 22:00:52
Nekem nem igazán tetszett eza film,végig tudtam nézni nem arról van szó cska nevébõl és a reklámjából itélve jobbat vártam volna!