Pompeji

Bakancslistához adom
Pompeii
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-német kalandfilm, 102 perc, 2014

Értékelés:

218 szavazatból
Szerinted?

Időszámításunk szerint 79-et írunk. Pompeji, a Római Birodalom ékköve, a korrupció melegágya, a kísértés kikötője egykor veszélyes helynek számított a folyamatos földrengések miatt. Ám a Vezúv sötét haragja az első századra teljesen feledésbe merült. A birodalom gazdag lakói élik fényűző hétköznapjaikat, míg a rabszolgák az arénában harcolnak a túlélésért, de egy valamire senki nincs felkészülve: a szunnyadó tűzhányó pusztító erejére. Milo, a gladiátor (Kit Harington) az idővel fut versenyt, mikor egy váratlan földrengés következtében hatalmas robajjal kitör a vulkán: meg kell találnia szerelmét (Emily Browning), hogy kimenekítse a hamuval elárasztott városból mielőtt azt teljesen betemeti a láva, és a szüntelenül aláhulló kőzápor.
Bemutató dátuma: 2014. február 20. Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
The Cortez márc. 10. 22:23:43 6/10
Ókori időkben játszódó gladiátorsztori, némi bosszútörténettel keverve. A történések, a fordulatok mind hollywoodiasan klisések, a karakterek sablonosak, a cselekmény nagy része unalmas, a színészek pedig átlagosan tolják, de legalább van valami jelenlétük a vásznon. A harcok, az akciók közepesek, viszont a csúcspontnak számító, katasztrófafilmbe átcsapó finálé látványosra sikeredett, amiben bekövetkezik a várva várt vulkánkitörés, a város szétzúzása, na meg a cunami. A CGI-effektek igényesen festenek a vásznon. Összességében ez egy korrekten sikerült, ám könnyen felejthető alkotás 2014-ből.
Kodaxin márc. 04. 11:49:26
Szerintem ha ez a film egy kis költségvetésű "B" kategóriás, vagy TV-re írt alkotás lett volna, ami tele van cameozó színészekkel, akkor a minőség mindenkit meglepett volna, és ezért talán még robbanthatott is volna a mozipénztáraknál. Ennek az oka az, hogy ebben az esetben messze nem ezt a minőséget várnánk el egy filmtől.

Node akkor, amikor 100 millió dolláros költségvetéssel (+reklám) készül el valami, amiben gyakorlatilag csak cameoznak a "nagy nevű" színészek, akkor az lesz az érzés, hogy ez egy szánalmas gagyi, ami ezért le is fog bőgni a mozipénztáraknál. Ennek az oka az, hogy ebben az esetben messze nem ezt a minőséget várnánk el egy filmtől.
2/10
Porco Rosso 2021 aug. 30. - 23:42:13 2/10
Ha még nem nézted meg,ellenben bármit is láttál olvastál Pompeiről vagy úgy általában az ókori Rómáról,mert fel fog robbanni a zagyad😕
Mondjuk úgy, hogy a Gladiátor Tesco gazdaságos változatát még sikerült lebutítani.
Dé Neighbor 2019 márc. 22. - 20:14:32
Ugyan már, szórakoztató és élvezhető. Simán jó egy könnyed estére. A színészgárda is rendben van, látványos is. Mit vártatok? Dokumentumfilmet?
lexngton07 2018 nov. 10. - 17:02:25
A film sokkal jobb, mint a hozzászólások alapján gondoltam. Látványos effektek, reális befejezés. A gladiátor történet tényleg erős utánérzés, de talán megbocsátható.
Cisco 2017 júl. 24. - 00:56:34
Elég középszerû film, Emily Browninggal súlyosbítva. Tipikusan angolszász csúfság szegény (ausztrál?), hogy nem találtak latinosabb kinézetû Cassiát?
5/10
Arter 2017 jan. 23. - 16:04:45 5/10
Egy tipikus egyszer nézõs film. Meglehet nézni, de aki nem teszi az sem veszít vele sokat. A látvány valóban jó volt, de ez önmagában kevés egy ütõs filmhez. A színészek annyira nem gyõztek meg. A történetet már ismertem, így a befejezés nem okozott meglepetést. Egy erõs közepes a film. 5/10
1/10
scorpus 2016 aug. 22. - 20:54:18 1/10
Ez a filmnek látszó valami 15 éves kor felett értékelhetetlen és nézhetetlen.
Killbox 2016 jún. 10. - 23:12:53
A valóságot? Miért,ott voltál?
Ja,az nem lehet,mert akkor te is elhamvadtál volna,hiszen "250 fokos levegõ söpört át a völgyön"!!!???
10/10
surildi 2015 jún. 15. - 18:13:52 10/10
Nagyon tetszett, szép film volt! Profi!!
7/10
doktormacko1 2015 jún. 14. - 22:20:48 7/10
7 / 10 Azt adta amit vártam. Egy szirupos okori történet profi modon elkészitve. A kánikulában ez bõven elég volt.
6/10
Semprini 2015 ápr. 26. - 13:53:25 6/10
Végülis nem csalódtam a filmben, bár kissé ódzkodtam a megtekintésétõl, de csak rászántam magam. A történet faék-egyszerûségû, kicsit olyan mintha a gladiátor és a Dante pokla sztoriját ötvöznénk, némi Titanic-os szerelmi szállal körítve. Happy end sajnos nincs, hiszen mint tudjuk, Pompejit maga alá temette a láva, túlélõk nem nagyon lehettek, ahhoz repülõvel kellett volna elmenekülniük a láva- és hamuesõ elõl.
A látvánnyal részemrõl nem volt gondom, trükktechnikailag hozta a kötelezõen elvárható szintet, jól meg volt csinálva a vulkánkitörés és jó volt a gladiátorütközet is, szóval e téren jól teljesített a film. A szereplõk is hoztak egy jó átlag-szintet, de komolyabb színészi alakításokat ne várjunk. Számomra Emily Browning volt a "húzónév", õt kedvelem, láttam már jó pár filmjét, ezúttal is tetszett. * * * spoiler pótolva* * * Jessica Lucas figuráját kimondottan sajnáltam, hogy hamar áldozatul esett, azt hittem, legalább félig-meddig összejön a fekete gladiátorral, talán majd legközelebb... * * * spoiler vége* * * A férfi fõszereplõ, Kit Harrington nekem olyan se hús-se hal típus, elfogadható de nem karizmatikus, Kiefer Sutherland kellõen ellenszenves, utálható fõgonosz volt, a többiek meg töltelékfigurák. A forgatókönyv és a párbeszédek lehettek volna kidolgozottabbak, de egynek elment. Az utóbbi évek "szandálos" filmjei közül még így is a jobbak közt van.
6,5/10
6/10
vycab 2015 ápr. 15. - 18:13:51 6/10
Szerintem nem volt ez olyan rossz. Rosszabbra számítottam a hozzászólások alapján. Az jutott eszembe (nekem, mint Spartacus és Trónok harca nézõ embernek), hogy valószínûleg az emberek megszokták, hogy az ilyen filmekben egyre több vér fröcsköl, húscafatok és testrészek repkednek vég nélkül a film legkevesebb 90%ban. Itt azonban nem ez van, ami lehet sokaknak kiábrándító volt. Én külön örültem ennek a könnyedebb stílusnak. :) Ez inkább egy látványos szerelmi történet, amire szintén szükség van. A látvány hiteles és kidolgozott volt, a fõszereplõk összeillettek, legalábbis szerintem szép párt alkottak, és annak ellenére, hogy voltak benne klisék, okozott meglepetéseket is a történet. Összességében: nem bántam meg, hogy megnéztem, de azért többet is ki lehetett volna hozni belõle, így szerintem 6/10
proklima 2015 márc. 15. - 16:16:38
"voltak, akik segítségért könyörögtek. Voltak, akik vágyták a halált. De az örökre elveszett városban még mindig ott lapul a legnagyobb titok. " Szerintem jó film, viszont kénytelen vagyok idézni egy "mûértõ" filmkritikustól (Revizor): "A Pompeji egy tökéletesen felesleges, különbözõ helyekrõl összeollózott peplumba csomagolt katasztrófafilm, ami ugyanúgy lenyúl beállításokat a Gladiátorból, mint ahogyan gátlástalanul „idézget” a Starz tévésorozatából, a Spartacus: Vér és homokból is." A "peplumba csomagolt", az nagyon tetszett..bár egy részér nem értettem, de aztán rákerestem. "A peplum a felsõk, szoknyák és ruhák derékrészét finoman körülölelõ fodros rátét." Lõn megvilágosodás! S 79. augusztus 24-én volt az akopaliptikus nap. Nekem tetszett a fil. 9/10
moxika 2015 márc. 15. - 15:23:37 Előzmény King Diamond
Nem gondolnám, hogy egy filmet azért készítenek mert 3D-t akarnak láttatni. Mivel minden más nagyon gyenge volt, (forgatókönyv, drámaiság, színjáték stb...) azért a bevétel bejöhet a 3D látványból valóban, de a képi világ meg kevés hozzá, mert mi volt ebben olyan különleges? A füst, a tûz, meg a víz? Sajnáltam volna erre a filmre 1 Ft-ot is kiadni a moziban. Hasonlóan gyenge mint a Noé. Egyébként meg butaság a Film+-t szidni vagy a nézõit, hiszen az nem egy film, hanem egy tv csatorna, amin filmet adnak és azért vetítenek itt nagyon komoly filmeket. Szóval a moziba járásnak ehhez semmi köze. Ezt a filmet meg lehet nézni, de ha nem nézed meg akkor sem hagytál ki semmit.
3/10
pelu 2015 jan. 25. - 20:20:37 3/10
Paródiának még úgy ahogy elmenne, de mivel nem annak készült... Borzalom ez a film, nem lehet komolyan venni. A párbeszédek ütöttek. Sírva röhögtem.
8/10
King Diamond 2014 dec. 12. - 20:07:40 8/10
Bevallom, ha tudom, hogy a filmet Paul W.S. Anderson jegyzi, már jóval hamarabb megnéztem volna. Így csak múlt héten került erre sor. A hozzászólásokat sajnos megint csak elolvastam, és jól felhúztam magam rajtuk. Amilyen kevés van belõlük, annyira keményen összegyûltek itt a kritizáló seggfejek. Természetesen komolytalan, 10-20-50 kommenttel rendelkezõ slepp. Többségük szerint ennél jobb filmek mennek a film+ és tököm tudja még milyen rakás szar csatornákon. Akkor azt kívánom, hogy ne járjatok moziba, hanem egész életetekben a film+ baromi jó színvonalú filmjein éljetek!
A film látványvilága lenyûgözõ. Ezt bizony 3D-ben kellett volna megnézni a moziban, nagyon sajnálom, hogy nem így tettük. És lényegében nem is nagyon kell több egy ilyen jellegû filmhez. A színészek, zene, történet mind másodlagosak. Azért nem voltak ezek sem rosszak, azzal egyetértek, hogy az Ariadnét játszó hölgy sokkal jobban nézett ki Cassiánál. Jó volt persze látni 'Havas Jont' meg Kiefer Sutherlandet is, mint Corvus szenátor (NEM Corvis). A harci jelenetek szintén nagyon látványosak voltak, szinte majdnem annyira, mint a Gladiátorban. A zenéje is passzolt, valamint a magyar szinkron sem volt egyáltalán rossz. Kiefer Sutherlandhez még ugyan illik Csankó Zoltán hangja. A vulkán kitörése pedig egyszerûen állat, a film második felével egyetemben. A vége is tetszett.
Moziban még nagyobb élményt adott volna a film látványvilága, így sajnálom, hogy nem ott néztük meg.
8/10
1/10
silverunicorn 2014 nov. 23. - 21:27:06 1/10
V kategóriás, borzasztó. Jon Snow csuda szépsége miatt végignéztem és adtam is 1 pontot.
5/10
Péter Csalán 2014 szept. 07. - 17:37:29 5/10
Tipikus love stroy, amit még unalmasabbá tesz, hogy errõl a vulkán kitörésrõl öt hasonló film is készült.
Lehet ilyen gyermekbarát film, de akkor minek a 16-os karika? Szinte sírtam kínomban, amikor levágtak egy fejet és semmi vér nem volt.
zegorias 2014 aug. 31. - 19:15:21
Nekem kifejezetten tetszett, bár az elején féltem tõle. A cselekmény jó, a látványelemek igényesek...és külön kiemelném a záró jelenetet az nagyon el lett találva. A film közben kicsit a Gladiátor és a Titanic jutottak eszembe.
Összes hozzászólás