Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar thriller, dráma, 96 perc, 2018

Értékelés:

117 szavazatból
Szerinted?

Eszter a tinédzserkor megpróbáltatásait a mangák világában igyekszik átvészelni. Kívülállóként szemléli kortársait, náluk sokkal többet jelent neki, hogy angoltanára külön figyelmet fordít rá. Amikor egy nap a tanár váratlanul elmegy a gimnáziumból, Eszter lába alól kicsúszik a talaj. Muszáj szembenéznie tinédzser korosztályával, azok hiúságával és saját csapongó érzelmeivel. A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-) az első magyar tini thriller, egy online zaklatásba forduló szerelem, pattanásig feszült története.

Schwechtje Mihály az HBO Terápia című sorozatának harmadik évadában volt az egyik rendező, korábban számos kisjátékfilmet készített, legutóbbi rövidfilmje, az Aki bújt, aki nem jelenleg a mozikban is látható: A fa alatt című, többszörös díjnyertes izlandi fekete vígjáték kísérőfilmjeként. A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-) az első nagyjátékfilmje, amelyben a tehetséges fiatalok mellett olyan színészek tűnnek fel, mint Polgár Csaba, Mácsai Pál, Kardos Róbert, Rezes Judit és Schell Judit.
Bemutató dátuma: 2018. szeptember 13. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Léc2 febr. 17. 08:09:50
Nem értem ezt a szovjet színművészeti egyetemet. Minek is van ez? Legalább valahogy kinéznének ezek a nők, mert legalább az egyik meg lenne a kettőből.
7/10
Böhöm 2022 febr. 06. - 20:22:19 7/10
Kicsit néha nyögve nyelős, akadozó a film, de tanmesének szerintem egész jó. Egy dupla osztályfőnöki órát megérhet nyolcadik osztályban. Többre nem hivatott, de oktatófilmnek kiváló, mert életszerű, természetes, hétköznapi az egész. Erről a témáról így érdemes kis kamaszoknak beszélni.
kispalissaci 2021 nov. 28. - 22:56:11
Nem rossz film, végig lekötött. A színészi alakítások elég gyengék, egyedül a Petit alakító srác hozta nagyon jól a kis pszichopata karaktert. Viszont a végén durván hiányérzete van az embernek, hogy ennyire félbehagyják… 6/10
5/10
IamTwo 2020 szept. 23. - 23:11:32 5/10
Az első 50 perce eléggé unalmas volt, egyáltalán nem kötött le, végig azt vártam, hogy mi lesz ebből, történjen már valami. Aztán jött a csavar, de második alig 50 percbe ez már nem fért bele. Nagyon sok téma került elő, nagyon rövid időre. És azért kellett volna valami levezetés is. Problémát feldobjuk, berobbantunk egy 2 perces bombát a végére, megoldást meg mindenki találjon magának? Ha ez dráma akart lenni, akkor elég bicegősen jött össze. Ha meg "oktatófilm", akkor kellene valami tanulság a végére.
1/10
janderka 2020 ápr. 14. - 09:11:35 1/10
Borzasztóan gyatra film. Üres és unalmas. Ha a rendező nem.lenne HBO libling, már rég a kukákat nyitogatná ezzel a tudással.
Edmond Dantes 2020 jan. 27. - 19:48:31
Elnézést, nem egészen értem, megköszönném, ha kifejtenéd ... nálam a zárójel mosolyra görbül :-)
Közösségi média: én 1/1 kívül vagyok, de néha úgy érzem, még az én koromban is olykor "lemaradok, ha kimaradok" ... egy tinédzser, tartok tőle, ezt az 1/1 kívül létet nem engedheti meg magának, legfeljebb "okosan, nyugodt szívvel" és kellő mértéktartással, de részt vesz benne, "fent van". Mint szerintem annyi minden, ennek a dolognak a kimenetele is a mértéken, mértéktartáson múlik.
5/10
sexykex 2020 jan. 27. - 17:30:53 5/10 Előzmény Edmond Dantes
A virtuális léleksimogatás ugyanolyan torz és nélkülözhető, mint a „jópofizás” – szemtől-szemben – és a „hátbaszúrás” a távollétedben. Tény, hogy célszerű figyelni a közösségi médiára, kitanulni a technikáját, de ha valaki elég okos, nyugodt szívvel kimaradhat belőle. A hálószobákba úgyis ezer más út vezet. (Hogy a zárójel merre görbül Buksikát és Tüncikét esetleg érdekelheti, engem a legkevésbé sem.)
8/10
The Cortez 2020 jan. 26. - 01:14:11 8/10 Előzmény Rotovics Kázmér
Köszi! Örülök, ha tetszett, de itt alattunk is egész jó gondolatokat lehetett olvasni.
6/10
Rotovics Kázmér 2020 jan. 25. - 12:58:33 6/10 Előzmény The Cortez
Válaszolok, hogy ne süllyedjen el annyira a kommented, mert nagyon jó volt.
Edmond Dantes 2020 jan. 17. - 17:34:11
Persze, mindig volt "valami", de az elektronikus-digitális világgal szintet lépett a fiatalok közti kapcsolatok minősége, nem okvetlenül pozitív irányban másrészt egyre fiatalabb korban. Bölcsiben talán még nem :) A trendi ruci viszont mindig számított a fiatalok között (is), séró dettó. iPhone helyett meg táskarádió, szalagos magnó..
offtopic
Edmond Dantes 2020 jan. 17. - 10:24:38
A netes zaklatásból persze, hogy jobb kimaradni, sőt: csak kimaradni jó, de aki az egész "fiatalos pörgésből" = netes élet, közösségi, megosztó ilyen-olyan oldalak, csetelés stb. kimarad, az valszeg megnézheti magát. Kiközösíthetik az iskolatársai, barátai = kimarad = lemarad. Ne legyen igazam.
Edmond Dantes 2020 jan. 17. - 08:39:35
Erős és aktuális film. A hanghibák és a gyakori sebes csetelés-pötyörgés zavaró és fárasztja a szemet, de része a cselekménynek, el kell fogadni. Iskolai közösségekben bemutatnám, megvitatnám az érintett korosztállyal. Egy biztos: ma sem szeretnék középiskolás lenni ...
Edmond Dantes 2020 jan. 17. - 08:35:46 Előzmény sexykex
Ennyi jelentőség nem elég? Az iskola mindig is kegyetlen terep volt, az internet, az új eszközök és az új stílus új távlatokat nyit az iskolai kirekesztés sötét bugyrában. Lemarad, aki kimarad :-(
Gaddemon 2019 nov. 18. - 15:52:32
Nagyon tetszett. Sok kínos, nehéz témát boncolgat, és jól lefesti, mennyire nehéz boldogulni ebben a még viszonylag új világban, ahol mindenki 24/7-ben az interneten éli az életét. Bullying régebben is volt, de akkor legalább szemtől-szemben történtek a dolgok, míg most névtelenül, online bárkit a halálba lehet kergetni. A színészi alakítások persze lehetnének jobbak, de a fiatalok aranyosak, és számomra minden teljesen átjött. A "volt néhány párás szempár" pedig örökre az egyik kedvenc sorom marad. :)
8/10
The Cortez 2019 nov. 10. - 15:58:08 8/10
A lila hajú, anime-rajongó csaj sztorijának első fél óráját alig hallható szövegek, amatőr színészi alakítások és felesleges, egyben geci kínos pillanatok jellemzik. A halk dialógusok plusz a fájdalmasan cinkes jelenetek sajnos a film további részében is kísértenek minket, viszont a szereplők akkora már jobban odateszik magukat, a kiszámítható csavar után érdekessé váló cselekményből meg egy fullasztó hangulatú, brutális erejű dráma kerekedik.
Az alkotás sok elgondolkodtató témát boncolgat: van itt fellángolás, szerelem, pofára esés, megszégyenítés, szívatás, social media-generáció, netes átverés, cyberbullying, elbétásodás, női ösztönök, féltékenység, depresszió, bosszú stb. Ha a felsoroltak közül csak 1-et lehetne megnevezni, akkor a pofára esést emelném ki, ugyanis ez a dolog keményen érinti a 3 legfontosabb szereplőt: a fiatal lánynak rá kell jönnie, hogy a körülrajongott pali nem is olyan izgalmas személyiség, mivel hamar kimutatja az érzelmeit, az alfa hülye gyerek hiába mondogatja, hogy mostantól nem bízik a nőkben, mégis belemegy a játékba, majd még durvábban csalódik, az irritáló omega (Peti, aki egy nyomorult – nem a viselkedése miatt, hanem emberileg: elég megnézni hogyan bánik a kutyájával) pedig megtapasztalja, hogy az ártatlannak tűnő csajok is a szarházi rossz fiúkhoz vonzódnak. Utóbbi ponton egyébként jó nagyot hibáztak az alkotók: sokkal ütősebb, hitelesebb + átérezhetőbb lett volna, ha Peti egy ilyen súlyosan introvertált figura helyett, inkább valami egyszerű, friend zone-ba száműzött rendes srác lenne.
A valós események által ihletett mozi a fentiek mellett azt is bemutatja, hogy a nők ugyanazokat a ”bűnöket” mennyivel lazábban elnézik azoknak, akiket alfahímnek hisznek. A meghökkentő cím az elején stílusosan jelenik meg a vásznon, a végén meg 2 alkalommal egyenesen sokkol.
Viktor Balázs 2019 nov. 02. - 18:39:04
Elég szomorú volt látni, hogy mennyire elviselhetetlenül suttyók, gonoszak, és elviselhetetlenek a mai tinédzserek. Ettől függetlenül a film jó volt, ha tényleg ilyen emberek vannak a valóságban, mint a filmben, az elég elkeserítő.
9/10
Trivia Showtime 2019 aug. 10. - 12:22:14 9/10
Egyetértve az előttem szólóval, úgy gondolom, hogy Schwechtje Mihály első nagyjátékfilmje - apróbb hibái ellenére is - remekül sikerült. A tinédzser lélek legmélyebb bugyraiba kalauzoló történet megfilmesítéséhez tehetséges fiatalokat találtak. Külön kiemelném Vajda Kristóf és Herr Szilvia játékát. Kiváló aláfestő zene, korrekt operatőri munka, ügyes vágások, intelligens dramaturgia.
Ez a mozi nem csak messze kiemelkedik az utóbbi években fiatalokról/fiataloknak készített magyar filmek közül, de az elmúlt évtized teljes hazai film-mezőnyében is dobogós helyet érdemel.
10/10
Lili Marleen 2019 aug. 10. - 00:36:55 10/10
Jó film , nagyon tetszett! Herr Szilvia különösen tehetségesnek tűnik.Maximális pontot adtam rá,nagy öröm, hogy ilyen jó magyar filmet is lehet látni :)
5/10
sexykex 2019 júl. 03. - 06:34:44 5/10
Az első felét borzalmasan untam. Nem volt nehéz kitalálni, hogy a kiscsutak árnyékra vetődött. Már azt nézegettem, hogy mennyi van még hátra, amikor a diákmoziból kezdett valami említésre és figyelemre méltó kialakulni.
A kölykök és a szülők nincsenek tisztában azzal, hogy a világháló pillangó-effektusa életeket tehet tönkre. Minden fotónk, mondatunk évekig, akár évtizedekig nyilvánossá válhat és megbélyegez minket. A tartalomszolgáltatók mindent archiválnak, a hatóságok és hozzáértők számára minden nyilvános. Ez persze nem akadályozza meg a farkasokat abban, hogy báránybőrbe bújjanak és a rosszindulatú adatlopás is világméretekben folyik.
Az internet a mai kölykök kezébe olyan új fegyvereket adott, mint a Facebook, Instagram, Twitter, Tumblr, Reddit és társaik. Bármelyik képes lehet arra, hogy egyeseket az égbe emeljen, másokat a földbe taposson. Már nyakunkon az 5G, az eszközeink még okosabbak lesznek. Ha nem szeretnénk a virtuális valóság analfabétájává válni, akkor tanulnunk kell, hogy másképp tudjuk nevelni a gyerekeinket is. Ennyi ennek a gyatra filmnek a jelentősége.
5/10
M.Evelin93 2019 jún. 28. - 10:53:55 5/10
Ez a film egy roppant jó alapötlet roppant gyenge megvalósítása. A színészi játék egyenesen fájt.
Összes hozzászólás