Renegátok

Bakancslistához adom
Renegades
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-német akcióthriller, 106 perc, 2017

Értékelés:

89 szavazatból
Szerinted?

Egy csapat haditengerészeti elit kommandóst a háború sújtotta Európába küldenek, akik egy tó fenekén egy több száz millió dollárt érő kincset lelnek. Azért, hogy a helyieknek segítsenek és az arany visszajuthasson jogos tulajdonosához, kitervelnek egy rablást. Egy szerencsétlen véletlen során az ellenség azonban felfigyel rájuk, így csak 10 órájuk marad arra, hogy végrehajtsák küldetésüket.
Bemutató dátuma: 2017. szeptember 7. Forgalmazó: Big Bang Media

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
InteriorLulu 2022 jan. 18. - 11:46:28 6/10
Az aranytömb, amit a háború végén a kissrác elrejt, ül rajta ötven évet, aztán odaadja az unokájának, kezdjen vele az valamit. A falu, amit templomostul, bankostul, mindenestül elárasztanak vízzel, és ötven év után már senki nem emlékszik rá, persze a fenti karaktert kivéve, ám őt emiatt mindenki bolondnak nézi...
Az a baj, hogy ezek nem színes kis részletek, hanem konkrétan ezeken, a bizonyíték aranyrúdon és a víz alatti településen alapszik az egész sztori. És az egész film ezen kívül is totál hiteltelen, kurvagyenge.
Azért 6-os, mert alapból vajszívű vagyok, és mert - ha egyetlen mozzanatában is, de - néhol szórakoztatott: Simmons jeleneteiben. Tényleg ő menti a filmet, semmi más nem volt képes erre. (Meg mondjuk a jó Spudot is bírtam, Trainspottingok rulez).
4/10
idõjós1010 2019 dec. 21. - 19:50:52 4/10
'B' kategóriás lagymatag akcióvígjáték. A sztori maximálisan hidegen hagyott.
10/10
Antal Forgács 2019 aug. 25. - 14:24:45 10/10
Szerintem jó. Nekem nagyon tetszett.
7/10
sexykex 2019 jan. 11. - 09:49:17 7/10
Luc Besson készíti a legjobb európai filmeket akció, kaland, vígjáték kategóriában az elmúlt 30 évben. Ez a darab is teljesen rendben van.
(Kekeckedni mindennel és mindenkivel szemben lehet, de nem mindig érdemes. Eddig egyértelműen azt tapasztaltam, hogy a legjobb film sem tetszik sok embernek és a legrosszabbnak tartott is tetszhet nekem. Ezért inkább az ismertető, műfaj, rendező, főszereplők, pontszámok alapján – és ebben a sorrendben – döntök. A fórum és a kritika az utolsó, amit elolvasok, többnyire a film megtekintése, és a véleményem megírása után.)

„Ellazázták a búvárkommandót!” – írja a kritikus. Na és? Lassan mondom, hogy mindenki megértse. Oszt jó napot! – gondolták a film készítői.
De mér’ vitte pont Boszniába a lopott aranyát a német? – kérdi a kritikus. Mert Svájcba nem volt bejárásuk, az Alpokban hideg van, Dél-Amerika messze van, és ha kiirtják a szemtanukat nagyobb a biztonság. Meg különben is bolond volt a német, azért veszítették el a háborút is – gondolták a film készítői.

Na, ennyit a kritikákról.
5/10
King Diamond 2018 júl. 30. - 20:56:57 5/10
Hát, ha valakinek ez a többször nézhető, izgalmas, jó akciójelenetekkel tarkított film, akkor az bizony még nem látott valóban jó, az ebbe a kategóriába sorolható filmet. Mert hogy ez se nem izgalmas, se nem többször nézhető. Nem is tudom, hányszor bóbiskoltam be alatta. Pedig a címe, valamint annak idején a moziplakát alapján egyből megtetszett és felkeltette az érdeklődésemet. Hú, de jó, hogy nem moziban néztem meg. Az első benyomás (plakát) alapján olyasmi filmre számítottam, hogy a Föld inváziója: Csata Los Angeles, csak nem földönkívüli lényekkel. Hát, lehet, hogy jobb lett volna, ha inkább olyan, illetve ha legalább fele annyi akció lett volna benne, mint abban. A szereplők közül talán J.K. Simmons karaktere a legjobb, jól is játssza. Meg talán még a holland színésznő, de leginkább a formás alakja miatt. Az akciójelenetek nem rosszak, meg ez az egész víz alatt levő város, ahol el van rejtve valami koncepció sem. De sajnos nem elég pörgős, izgalmas, ami miatt elkezd bóbiskolni közben az ember. A zenéje és a magyar hangok rendben voltak. Hiába Luc Besson neve, ő is csinált már ennél sokkal jobb akciófilmeket (és azért a francia akciófilmek jóval pörgősebbek szoktak lenni). Egyszer megnézhető, közepes akciófilm.
5/10
10/10
Andrea8 2018 máj. 10. - 19:56:47 10/10
Jó kis film ez. Tele jó poénokkal, izgalmas akció jelenetekkel. Szerintem többször nézhetös.
6/10
pihes 2018 febr. 13. - 14:47:21 6/10
Nem lett annyira rossz ez a film. Kissé komolytalannak tûnik, ezekkel a szereplõkkel!

6/10
10/10
Dancemusic 2017 okt. 29. - 09:59:36 10/10
Ha mindig egy korábbi filmhez hasonlítgatunk egy filmet ha mércét állítunk fel egy másikhoz, (melyhez mint Kelly Hõsei egyébként meg köze nincs de én egy percig se éreztem benne hasonlatot hozzá), és nem is fogjuk értelmezni a film saját mondani valóját ha egy másik filmhez hasonlítgatjuk. A filmtõl természetesen vannak jobb filmek is, de nem kezdeném felsorolni azokat ebben a mûfajban, de manapság kevés a hasonló akció film, az akció az akció trhiller ma kiszorulóban van, ráadásul sokkal rosszabbakat pontoznak túl, vagy fikáznak le, tõlem azért kapta most ez, azt a pontot, amit kapott. Egyszer nézhetõs, de köszönnöm a film készítõinek mert az a 106 perc amit ez a film nyújtott engem most lekötött ép úgy mint anno a kelly hõsei elsõ nézésre, az elõzõ hozzá szóló ha már õ hozzá hasonlítgatta.
Bigpapa 2017 szept. 11. - 20:11:28
Mivel a sztori eléggé a Kelly Hõseire hajaz, semmi képen nem eredeti ötlet. Amivel még nincs is baj, de súlytalan az egész. Van benne akció, jó poénok, de pl. amíg a kelly Hõseiben egytõl egyig olyan karakterek vannak, akik önmagukban is megérnek egy misét, itt teljesen uncsik a szereplõk. És ez kihat a filmre.
Mondom, nem rossz a film, alapból nézhetõ, szórakoztató, de semmi maradandó élményt nem ad, szóval csodálkoznék, ha ezt bármikor is önszántamból meg akarnám újra nézni.

7/10
sornersby 2017 jan. 15. - 12:17:50
Luc Besson és Richard Wenk urak fejébõl pattant ki a Renegátok egyszerû, de talán annál nagyszerûbb története. A francia író-rendezõt nem kell bemutatni, olyan akciófilmekkel jelentkezett az elmúlt idõszakban, mint a Taxi sorozat, a Szállító sorozat, Az ötödik elem, vagy éppen legutóbb az Elrabolva sorozat, így valószínûleg ez alkalommal sem adta alább. Wenk A mestergyilkoson, A feláldozhatók 2. részén, illetve a Védelmezõ c. mûvön is dolgozott, de a kifejezetten jól sikerült akciófilm, a Jack Reacher filmen is közremûködött. A rendezést pedig az a Steven Quale vezényelte, aki James Cameron-tól leshette el a szakmát. A Titanicon és az Avataron is dolgoztak együtt, így pedig elkerülhetetlen volt, hogy Quale is a rendezésre adja a fejét.

A történet szerint a délszláv háború idején járunk 1995-ben, egy tengerészgyalogos egységgel a középpontban, aminek tagjai olyan információ birtokába jutnak, amelyet nem hagyhatnak szó nélkül. Megtudják, hogy Bosznia-Hercegovina egyik tavában értékes kincs bújik meg a víz alatt, s úgy döntenek, hogy megszerzik a zsákmányt, ám nem várt ellenállásba ütköznek.

A forgatókönyvet Luc Besson és Richard Wenk jegyzi, a fõbb szerepekben J.K. Simmons, Sullivan Stapleton, Ewen Bremner, Sylvia Hoeks és Diarmaid Murtagh lesz látható.

Magyar szinkronos elõzetes #1 (16E) - http://www.youtube.com/watch?v=jh4NU5bngic

Bemutató dátuma: 2017. február 2.