Sólyomszem

Bakancslistához adom
Hawkeye
amerikai krimisorozat, kalandfilmsorozat, 60 perc, 2021

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Atis88 2022 júl. 23. - 12:12:13 3/10
Lehet, hogy a marvel filmekben nagyon ott van, de a sorozat mint műfaj az tök ismeretlen nekik és nem is megy nekik. Ez is rettentő unalmas, hiába csak 6 rész.
6/10
sorozatneked.hu 2022 jún. 28. - 11:59:15 6/10
6/10

Lehet, hogy megtévesztő a csak 6-os pontszám, de nekem tetszett. Főleg az utóbbi 3-4 Marvel filmhez képest, amit láttam. Viszont ez inkább olyan Családi mozidélután Walt Disney-val stilus volt számomra. Voltak benne jó poénok, utalások, kitekintések, akció, kis csavar, új szereplők, szóval érdemes megnézni ezt a minisorozatot. Érdekes, hogy Clint itt már megkapta a hallókészüléket, amit a nagy filmekben még nem. Ezután kedvet kaptam és gyorsan megnéztem a másik 3 Marveles minisorozatot is.
10/10
The Cortez 2022 jún. 20. - 21:38:10 10/10
A Disney+ eddigi legdiznisebb Marvel sorozata. Jól hozza a kutyás, karácsonyi családi mozik feelingjét, méghozzá úgy, hogy közben nem szar vagy röhejes. Emellett persze egy látványos, dinamikus, helyenként őrült akciókkal megspékelt mentorsztori is a film.
A 2012-es New York-i nyitójelenetben lényegében nem történik semmi, ha más volna az évszám meg a város neve akkor egyenesen halál unalmas lenne, mégis végig tapintani lehet a feszültséget, mivel tudjuk, hogy mire lesz kifuttatva az egész. A cselekmény remekül épül fel, faszán fonódik egymásba a 2, idővel egyre nagyobb trébe kerülő főkarakter szála, jók a visszautalgatások (főként az Endgame-re + a Bosszúállók 1-re), valamint ügyesen viszik tovább a Black Widow stáblistás jelenetének és a Roninnak a történetét.
A főszereplők közötti kémia kiváló, easter eggek királyak, a poénok működőképesek ( a szándékosan kínos Bosszúállók-musical egy zseniális húzás), az effektek pedig tipikusan marvelesek. Az üldözések-harckoreográfiák-íjászmutatványok menők lettek, mint ahogy a különböző funkciójú nyilakkal való játszadozások szintén vagányra, egyben kreatívra sikeredtek.
Jeremy Renner még mindig energikusan hozza a már jól megszokott figurát, a leginkább az A félszeműből, illetve az Egy magányos tinédzserből ismert, Jimmy Fallonra hasonlító Hailee Steinfeld telitalálat, Florence Pugh megint csak szórakoztató, a meglepetésvendég viszont kissé erőltetetten muzsikál, de mindenképpen ütős s régóta várt a jelenléte.