Swing

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar romantikus vígjáték , 117 perc, 2014

Értékelés:

240 szavazatból
Szerinted?

Három elkeseredett, különböző korú nőt egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, akiket aztán egy kiöregedett dizőz felkarol és létrehozza velük élete utolsó nagy művét a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A lányok az ötvenes évek női trióinak stílusában egy transzvesztita bártulajdonos és egy hakniszervező menedzser segítségével körbeturnézzák a Balatont. A zenekarral így vagy úgy, egy újabb lehetőséget kapnak az élettől a továbblépésre. A kérdés, hogyan élnek vele?
Bemutató dátuma: 2014. december 4. Forgalmazó: A Company Hungary Kft.

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
DUNAWÖLD 2023 júl. 19. - 00:11:47
Kellemes, kedves, jellemes.
A többieknek ott van Hajnal Timcsi.
2/10
ligetiz51 2022 nov. 05. - 16:40:25 2/10
Lehetett volna jó is. De panelek, gyakran ripacskodás, színész-sztároknak benyalós forgatókönyv amit a rendező írt.
10/10
nagysanyi100 2022 júl. 26. - 22:12:07 10/10 Előzmény edem
Vagy csak az ön ízlése egy élvezhetetlen katyvasz.
Inkább ön kínos kedves edem.
Van olyan, hogy egy film nem jön be, de egyesre értékelni a swinget szimpla hozzá nem értő rosszindulat.
10/10
nagysanyi100 2022 júl. 26. - 21:57:33 10/10
Kifejezetten jó és hangulatos film.
6/10
doktormacko1 2020 ápr. 10. - 21:58:07 6/10
Átlagosan jó a film igy karantén idején.
1/10
edem 2018 aug. 25. - 01:16:48 1/10
A szó, ami a legjobban jellemzi a filmet: kínos. A hihetetlen sztori a hiteltelen karakterekkel együtt ízléstelen és erőltetett katyvasszá áll össze.
9/10
matezinho 2017 dec. 02. - 21:46:20 9/10
Tökéletes kikapcsolódás szombat estére. Néhány gyenge átkötõ jelenttõl eltekintve, színvonalas, kellemes film, sok jó zenével, és néhány nagyszerû színésszel.
9/10
huhuhaha 2017 aug. 08. - 00:18:39 9/10
Kiszámítható történet, de a három zseniális nõ es a Kulka miatt kellemes szórakozás.
gladiolus 2017 máj. 21. - 09:39:49
E film kapcsán ismét meg kell erõsítenem, hogy készülnek élvezhetõ filmek Magyarországon napjainkban is. Vannak benne ripacs jelenetek is, valóban, de ettõl eltekintve az emberi drámákat nagyon megfelelõen bontogatja ki.
9/10
szabzero 2016 dec. 05. - 14:04:11 9/10
Abszolút vállalható magyar film.
A poénok , viccek valóban régiek.
Aki viszont a hibákat keresi, az nyilván talál is.
Csak szólok , hogy az sem igaz ám, mikor
Bruce Willis 97 rossz fiút mészárol le egyedül
és megment egy várost, vagy esetleg az
egész emberiséget :)
1/10
Meril 2016 okt. 09. - 21:34:22 1/10
Ez a film brutálisan rossz. Egy vidám filmre számítottam, de ezen a filmen csak feszengeni lehet a sok unalmas és kínos jelenet miatt. Döbbenet mennyire elfecsérlik itt a tehetségüket, Kulka, Csákányi, Törõcsik(?!). Szégyen, hogy megírnak ezeknek a színészeknek ilyen lehetetlenül unalmas, semmit mondó filmet. De azt sem értem miért vállalták el, talán mert ha nem szerepelnek meg se nézné senki a filmet de ez egy nesze semmi...Nem is maradt meg semmi belõle, csak a sok mû, táncjelenet, bénázás, idiótaság. Iszonyatosan untam, csak azért néztem végig mert nem itthon töltöttem le.
Gilike 2016 szept. 28. - 01:28:28
Ez a film vérciki. Mondom ezt musical-, revü- és hollywoodi giccsrajongóként. Ebben a filmben hiteles megnyilvánulás alig akadt, egy nevetséges ripacskodás tökéletesen kiszámítható klisétengerben. A forgatókönyv nagyjából annyira ötletes és eredeti, mintha én írtam volna, ráadásul akkora hülyeségekkel, hogy csodálom: senki nem szólt az alkotóknak, hogy „hé, ez így nem annyira lesz oké…”Kezdjük azzal SPOILER!, hogy egy csupagörcs óvónéni, aki elszökik minden meghallgatásról, nem fog nekiállni kornyikálni egy elsõ osztályú étteremben, annyira nem, hogy még bemenni sem mer egyedül. Pláne, ha pénze se nagyon van kifizetni egy vacsorát. Ráadásul Pomázra nem busz, hanem Hév jár, és a vezetõ óvónõi poszt sem királyság, hogy apáról fiúra, azaz itt anyáról leányra szálljon. Tegyük fel, hogy elhiszem: a kiöregedett, magányos dizõz beenged három vadidegen nõt és egy kisfiút a lakásába, miközben hármuknak összesen nincs annyi pénze, hogy kifizessék a villanyszámlát. Tegyük fel, hogy elhiszem, az egyik csajnak van egy olyan végtelenül önzetlen meleg barátja, aki egy fillér nélkül színpadra teszi õket egy csillivilli produkcióval. De azt már hadd ne higgyem el, hogy néhány hétnyi próba után az egykori tehetségkutató-töltelék, a túlsúlyos énektanár meg az óvónéni olyan produkciót nyomnak le a buzibárban, ami mikrofonnal és anélkül is CD-minõségben szól, és vérprofi, s miközben ilyen hihetetlenül tehetségesek, a Balatont kínosabbnál kínosabb számokkal haknizgatják körbe. SPOILER vége.
A filmben összesen két olyan poén hangzik el, aminek nincs minimum félméteres szakálla, bár nem kizárt, hogy azok sem eredetiek, csak én még nem ismertem. És ahogy már elõttem is írták, érthetetlen, hogy Ónodi Esztert miért nyomják ilyen szinten, közel sem akkora tehetség. A Boldog születésnapot-ban még ígéretesnek látszott, az Aglája meg remekül illett a karakteréhez, de basszus, senkinek nem tûnt föl, hogy minden szerepben tök egyforma, és évrõl évre egyre hiteltelenebb? Tényleg nincs Magyarországon nála tehetségesebb 30-as színésznõ?
Nagy kár, hogy a magyar színészek többsége egyelõre nemigen ismerte fel, hogy filmen tök máshogy kellene játszani, mint színpadon. (Ritka kivételt képez Kulka János, és a jelen mûalkotásban nem szereplõ Nagy Ervin).
Torolt Felhasználo 2016 márc. 25. - 18:03:14
Én egy dolgot jegyeznék meg a filmmel kapcsolatban:

Miért nem swing a filmzene?

Ha a film címe Swing, és egy SWINGET éneklõ trióról szól, akkor miért kell magyarnótát és tüc-tüc-muzsikát hallgatnom swing helyett?
offtopic
Bigpapa 2015 dec. 11. - 14:20:40
Nem ,nem vagyok bennfentes, bár több forgatáson találkoztam Koltaival, de nem sok szót váltottunk. A szakmában mennek a pletykák, ki tudja az igazat,ki pedig csak pletykál. Hallunk ezt azt. Persze, a kutya hûséges, de csak nézd meg, brigitte bardot-ot, milyen csodaszép, szexi nõ volt, aztán élete fénypontján, váltott és egy kutyás macskás öregasszony lett,mint Ave asszony a kis Mukkban :D :D A keleti boszorka nem néz így ki, az Óz-ban.
Az tény, hogy én is úgy élek, hogy nem vagyok senkié.A magamé vagyok, amíg egy életközösség mûködik két ember között, addig maradok, viszonylag még hûséges is vagyok :P ,de én ezt picit máshogy fogom fel,de ez már végkép nem ide, a filmhez tartozik :)
teatea 2015 dec. 10. - 18:32:46 Előzmény Bigpapa
Csak nem te voltál az ugródeszka Koltai új életéhez? Nagyon bennfentes vagy :D
Egyébként a kutyák állítólag hûségesek. Úgyhogy megértem Pogány Juditot, egybõl nyolcat be is speizolt.
Azt igazán jó pasikra szokták mondani, hogy mivel közkincs, osztozhatunk rajta, vagyis kénytelenek vagyunk :D nem tudom, Koltai papa annak számít-e... :D

Remélem a témának megfelelõen kellõen komoly voltam.
Bigpapa 2015 dec. 08. - 23:04:55
Visszaolvastam saját magam, mert már arra sem emlékeztem, hogy láttam ezt a filmet :D :D Ezek szerint mély nyomokat nem hagyott bennem.
Nem Csákányi szerepével volt bajom, hanem magával Csákányival és ahogy említettem a Pogány Judittal - a hülyék kedvéért (nem te, aki beszólna miatta), tudom, hogy õ nem játszik benne, csak mint anti-nõt említettem meg - , hogy akik képesek ilyen borzalommá romlani, csodálkoznak, hogy megcsalják õket.
Pogány Juditot megcsalta a Koltai - vajon miért? - és ezen úgy besértõdött a Pogány, hogy kidobta Koltait. A színész túllépett a dolgon és új nõje van, Pogány Judit, meg él a 8 kutyával,mint a Böjti boszorka, ahelyett, hogy elfogadta volna, hogy igen, mást is csaltak már meg és még fognak is, én meg ugye ronda vagyok,mint egy lõtt seb, így szemet hunyok felette. Nem, õ primadonna volt és most magányos. Bravó!
Szóval nekem az ilyen emberekkel van bajom, akik mindent elkövetnek, hogy igénytelenül nézzenek ki (ruha, haj, cipõ) , nem a súlyával van bajom, mondtam. Jártam már kifejezetten duci lánnyal, de olyan nõies volt, hogy nem zavart.

A filmbeli karakter pont ott bukott nálam, hogy csodálkozik,miért lép le a férje egy jó csajjal,még ha savanyú is, amikor tükörbe sose nézett még. Ha úgy nézett volna ki a film elején is,mint a végén, és úgy csalja meg a férje, abba már én is belekötöttem volna. :)
teatea 2015 dec. 08. - 13:41:40 Előzmény Bigpapa
Szerintem most igazságtalan vagy. Fantasztikus volt Csákányi Eszter szerepe és alakítása, számomra messze õ volt a legjobb, és nagyon életszerû volt a története. Kapuzárási pánikos, dagadt, rusnya apuci lelép egy harmincassal fiatalabb sótlan picsával, már bocs. Semmivel sem volt Csákányi megjelenése igénytelenebb, mint a férjéé, sõt, benne legalább volt valami szerethetõ. Megjegyzem közöm nincs egy csákányis megjelenéshez, nem az igénytelen ducik nevében szóltam be :D csak nehogy már... azonkívül nem ez a klasszikus nõi elhagyás és leépülés iskolapéldája szerintem.

A film egyébként kellemes meglepetés volt, fõleg ha keveset várunk egy magyar filmtõl. Helyenként a maga szokásos módján kínos a modorossága, nyeglesége, de szerintem ez még belefért, ezzel együtt szórakoztató volt. Igazi csalódást csak akkor éreztem, amikor a "lányok" énekelni kezdtek, ennél valahogy ütõsebbet vártam.
8/10
Semprini 2015 nov. 15. - 10:07:55 8/10
"siralmas, gyatra, Törõcsik Mari miatt kapott +3 csillagot tõlem, a négyhez"

... és az már majdnem annyi, mint amennyit én adtam a filmre, pedig nekem kimondottan tetszett. :-)
Tanulság: a "siralmasan gyatra" kategória nem a 7, hanem a 3, vagy még kevesebb csillag. Elvégre azért van a tízes skála hogy árnyaltan lehessen értékelni. :-)
7/10
uzza 2015 nov. 14. - 21:00:16 7/10
ez egy svung mentes swing...siralmas, gyatra,
Törõcsik Mari miatt kapott +3 csillagot tõlem, a négyhez
pneklara 2015 aug. 09. - 13:53:51
Ja!?? Akkor itt is érvényes, hogy nem kell mindent elhinni sem a fülnek, sem a szemnek.
Valóban nehéz zene a többszólamú szving lazán, könnyedén, virtuózan.
Ezért mondtam, hogy a szereplõk megválasztása is mûvészet.
Nagy várakozással ültem le megnézni, mert a beharangozások alapján egy nagy durranást vártam. Nem az volt.
Valamit valamiért megalkuvásra kényszerülünk mindenben.Velük akartak filmet csinálni. Hogy nem mindenre képesek, el kell néznünk. Mert a jó énekesek meg nem lettek volna jó színészek? Ha jó énekesek, jó színészek, akkor meg nem azok, akikkel filmet akartak csinálni?Mindegy:)
Összes hozzászólás