Tudhattad volna

Bakancslistához adom
The Undoing
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai drámasorozat, thrillersorozat, 65 perc, 2020

Értékelés:

134 szavazatból
Szerinted?

A minisorozat középpontjában Grace és Jonathan Fraser (Kidman és Grant) áll, akik pontosan azt az életet élik, amiről mindig is álmodtak. Ám egy erőszakos haláleset és egy sor borzalmas felismerés nyomán egyik napról a másikra mindennek vége szakad. Grace ott áll egy egyre súlyosabb, a nyilvánosság előtt zajló katasztrófa közepén, és maga is megdöbben, hogy mennyire nem követte a saját tanácsait. Kénytelen búcsút inteni eddigi életének, és újat teremteni a gyermekének (Noah Jupe) és az egész családjának.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
babolatt júl. 24. 20:14:03
Érdekes volt, bár teljesen indokolatlannak tartom az explicit részletek túlzott ismétlődését, egyszer is érthető, hogy Hugh Grant félrekettyintett. Kissé hitelteleníti a végkifejletet

hogy egy súlyos nárcisztikus, szociopata emberrel nem lehet békés, idilli 20 évet leélni úgy, hogy egyetlen árva jele sem mutatkozik az ebből fakadó problémáknak.

Nicole Kidman botoxánál csak a parókája volt mozdulatlanabb a filmben, de jó volt Sutherlandet látni. :)
9/10
lowercarb febr. 12. 23:20:48 9/10
Nagyon tetszett, izgalmas volt, kellemesen nyomasztó :)

Egy dolgot viszont végig nem értettem, hogy lehet, hogy miután kiderül, hogy hosszú idő óta kamuzott a férj a munkájáról, senki, de főleg a felesége sem kérdezett rá, hogy ezt mégis hogyan gondolta...


8/10
luci87 2022 febr. 18. - 04:49:24 8/10
Az első rész annyira nem jött be,N.K.szinkronhangja valahogy nehezen hallható a többihez képest!A 2.mar izgalmasabb,de else tudom képzelni,meg 4 részén át mit húznak!
10/10
Amanda30 2021 okt. 29. - 12:14:26 10/10
Szerintem egyáltalán nem vontatott, nekem tetszett. NK arca valóban fura, de nem ez az első film ahol ez kicsit zavaró.
1/10
21Vick 2021 szept. 26. - 19:05:54 1/10
Az utolsó 3-4 rész annyira unalmas volt, hogy úgy voltam vele, lesz.rom ki volt a gyilkos, nem nézem tovàbb. De aztán mégiscsak végignéztem. Ugyanaz a 3-4 ember volt végig a gyanúsított, és bármelyik lehetett volna a végén a gyilkos. Elég béna volt a kivitelezés is, Nicole azokkal az arckifejezésekkel... Amúgy nem néz ki rosszul, és azèrt nem hagyta megöregedni az arcát, mert akkor nem kapna ilyen szerepeket.
Grant jól hozta a béna balf.sz tehetetlen férjet. A gyerek senkire nem hasonlított a családjàból, mindhárom felnőtt kék szemű és vilàgosabb hajú, a gyerek meg sötètbarna szem meg haj... Összességében nem tetszett.
game4d@gmail.com 2021 aug. 28. - 10:45:26
Sajnos nem tudtam a sztorira figyelni. Végig azon gondolkodtam, hogy Nicole Kidman miért nem hagyta, hogy az arca természetesen öregedjen meg.
6/10
User Friendly 2021 jún. 18. - 21:37:53 6/10
Igényesen kivitelezett, végig izgalmas sorozat jó színészekkel de...

A nárcisztikus személyiségzavar, amire az egész kifut nemhogy nincs kibontva, de még a jelei sem látszanak a főszereplőn. Az empátia hiánya valóban egy tünet, de ennek a "betegségnek" rengeteg tünete van még, amelyekből minimum ötnek teljesülnie kell ahhoz, hogy egyáltalán nárcisztikus személyiségzavarról beszélhessünk. Na, ebből semmit nem mutattak meg.
Még az empátia hiányát sem láttuk a főszereplőn, csak az anyja elmondásából értesültünk róla, egyébként kifejezetten empatikusnak mutatkozott a munkájában. Szóval ha már választunk egy személyiségzavart, nem ártana utánanézni, hogy az mivel is jár és meg is mutatni. Ez így borzasztóan felületes, fércmegoldás volt.


Emiatt, annak ellenére, hogy a sorozat végig lekötött, a vége nagy csalódást okozott.

8/10
dandelion83 2021 márc. 15. - 10:45:27 8/10
Nem volt rossz, de kicsit elnyújtották, nekem fele ilyen hosszúság bőven elég lett volna ehhez a történethez. Az én ízlésemnek lehetett volna még ennél mélyebb, de összességében nem volt rossz így sem. Hugh Grant zseniálisan játszott, nagyon jól állt neki ez a szerep.
3/10
Belmont 2021 márc. 15. - 10:24:25 3/10
Kösz, Nooji, így már érthetőbb, miért folyton Grace arcát kell nézni premier plánban. Egyébként remek munkát végeztek rajta a plasztikai sebészek, bár ha nem csak kifejezéstelenül kell bámulnia, akkor ennek az illúziónak vége is, mert rögtön Picassóba torzul az arca, hogy koszorús nagy költőnket idézzem.

Ezt szerintem színpadra kellett volna átírni. Én is a nemtetszést nyilvánítók közé állok. Nem tudta eldönteni magáról, hogy művészfilm legyen-e vagy mi. Nyögvenyelős valami, ami a néző átverésére van kihegyezve, hogy a végén már mindenki gyanús legyen, mint valami elbaltázott Poirot-filmben.

Ahogy írtátok, a narrátor meg nem tudom, mit szedett be, de úgy beszél, mintha legalábbis vígjáték alá mondaná be a szinkronhangokat.

Ami még feltűnt, hogy mekkora gáz az angolszász jogrendszer. Komolyan mintha a Tanút nézné az ember, egy előre megrendezett színjáték az egész tárgyalás 12 hülye meggyőzésére, akit lekádereztek meg manipuláltak előtte... A gyerek anyját agyonverik, aztán nem egy brigád pszichiáter közé dugja a gyámhatóság élete következő húsz évére, hanem kiskorúként simán még a gyilkossági tárgyalásra is beültetik, ahol az anyja szétvert fejét mutogatják neki képernyőn, a nézők között ülő apjára meg csak úgy spontán rámutatnak tárgyalás közben se szó, se beszéd, hogy őt is megvádoljuk... MOST EZ KOMOLY?!!

7/10
sexykex 2021 febr. 08. - 17:21:30 7/10
Nem vagyok sorozatrajongó. Témája (krimi, nyomozás, tárgyalás) és relatív rövidsége miatt végignéztem. Aki szereti az ehhez hasonló filmeket nyugodtan nekiláthat. Nincs török szappanopera méretűre nyújtva, jók a színészek, tűrhetően kidolgozottak a karakterek és csak a szükséges mértékig hazudnak nekünk.

A pszichopaták két fő típusa ismert: a primitív bevadulós és az okos, dörzsölt szemét. Nem tartottam valószínűnek, hogy egy orvos péppé verje szeretője fejét, ezért én az apósát gyanúsítottam, akiből bármit kinéztem volna. Figyelembe véve, hogy mi mindenre képes az emberi agy – a felindulásból elkövetett szükséges három helyett – a felesleges ütéseket is el tudtam volna fogadni, de azt nem, hogy megőrzi a gyilkos fegyvert. Egy okos fiú nem tett volna ilyet. Sajnos túl nagy funkciója lett a filmben a szobrászkalapácsnak.

10/10
offtopic
z-a-r-a 2021 febr. 07. - 15:44:08 10/10
Nagyon jó!
9/10
Nooji 2021 febr. 03. - 16:15:07 9/10
A film előtt elolvastam az alapjául szolgáló könyvet. Nos: a könyv inkább a nő szemszögéből írja le az eseményeket, az ő szemén keresztül láthatjuk a történteket, és a fejleményeket, Jonathan alig jelenik meg a könyvben.
A filmben lévő sok csavarnak a könyvben nyoma sincs,így a végén a katarzis is elmarad.
Annak ellenére, hogy a történet fő csapásvonala megegyezik mindkettőben, a filmadaptáció pörgősebb ,feszültséggel telibb volt.
Hugh Grant megöregedett, ami jól áll neki,s úgy néz ki, hogy így már nem csak a szépfiú szerepre szerződtetik, aminek szerintem örülhetünk.
4/10
Dawn88 2021 febr. 01. - 07:01:12 4/10
Borzasztó vontatott, folyamatosan unatkoztam miközben néztem, sokszor bele kellett tekernem. Nem értem miért kapott 8-ast. Attól hogy Nicole Kidman a főszereplő, még lehet rossz...és ez az is! Egy 90 perces filmben talán jobb lett volna
8/10
Megmondokmindent 2021 jan. 15. - 21:01:43 8/10 Előzmény manutdfan
Ezek szerintem szimplán a nézők félrevezetésére szolgáltak, hogy többet agyaljunk rajta és ne tudjuk rögtön, ki a gyilkos, pedig tudhattuk volna :)
manutdfan 2021 jan. 13. - 13:45:44
Tegnap néztem végig, valami nem világos. Azt valaki el tudja mondani, hogy amikor a rendőrök először beszélnek Grace-szel a gyilkosságról, és Jonathan még nem is gyanús, akkor Grace miért viselkedik olyan zavartan? Azt sem értettem, hogy szinte semmit nem mondott Elenáról, ami előző este furcsa volt neki. Emiatt sokáig az hittem, talán ő is lehet a gyilkos, vagy esetleg látott valamit. Illetve a furcsa kis bevágásokból is ezt vettem le, mintha Grace emlékezett volna a gyilkosságra. Amúgy nem rossz, bár tele van logikátlanságokkal, főleg a nyomozás meg a tárgyalás, és jó lett volna még néhány csavar, vagy másik gyanusított.
10/10
Sweet-But-Psycho 2021 jan. 11. - 23:48:26 10/10
Nehéz eldönteni, hogy Kidman vagy Grant játszik jobban, mert mindketten zseniálisak. Szintén remekel a 85 éves Donald Sutherland, valamint a gyermekszínész Noah Jupe. Az eredeti regény (J. H. Korelitz "You should have known" - "Tudhattad volna" c. műve) is erős alapanyag, a filmes készítők pedig profi forgatókönyvvel és a lélektani drámát jól felépítő történetvezetéssel álltak elő. A betétdalt (Dream a little dream) maga Nicole Kidman énekli, nem is akárhogy.
Kivételesen jól sikerült a magyar szinkron is Pápai Erikával és Stohl Andrással (leszámítva a stáblistát felolvasó kretént), de eredeti nyelven is élmény a sorozat.
Persze nem mindenkinek. Őket nem minősítem...
8/10
Megmondokmindent 2021 jan. 07. - 23:45:20 8/10
Nagyon bepromózták, de megvártam, hogy egyben tudjam megnézni, nem akartam heteket várni egy-egy részre. Viszont semmit, de semmit nem olvastam el előre, hogy miről is szól, elképzelésem sem volt, hogy mi fog történni, még kb-ra sem. És így volt jó, mert úgy vitt a történet, hogy nem vártam, hogy egyik, vagy másik esemény megtörténjen végre, mert nem tudtam, hogy mire számíthatok.
(amit mostanában így nézek meg, az mindig tetszik 🤔😅)

Nekem néha tetszettek a bevágások, vagy szokatlan kamera állások, néha kizökkentett a filmből, mert annyira erőltetetten művészinek hatott, hogy már zavart. Összességében a hangulat, a helyszínek, a díszlet tetszett.

Az igazi meglepetés nekem is Hugh Grant volt. Álmomban nem gondoltam volna, hogy a pali erre is képes! Esküszöm, alig vártam, hogy ő legyen a képernyőn, mert zseniálisat játszott!

Kicsit túltolt, de a színészek miatt adtam magas pontokat. Egyszer mindenképp érdemes megnézni.
Lympha 2021 jan. 03. - 19:39:46
A hangulata egész jó lett volna, de csalódtam. Kiszámítható volt, persze lehet, csak szerencsésen kitaláltam, vagy a készítők túl sokat láttattak. Lehetett volna bonyolultabb

pl. ha a férj kihívja a rendőrséget, és kevésbé lesz gyanús.


Ha a

nárcisztikus

személyiségzavarról szól, akkor talán jobb lett volna, ha nem annyira ellenszenves a tettes, pont az lenne a lényeg, hogy a környezete nem tudja/tudta bizonyos pontig - márpedig ezen részeknél még mindig hisznek neki, pedig átlátható a helyzet, a manipuláció.

A feleség miért állt mellé? Az érthető, hogy érintett és nem szakemberként gondolkodik, de amit bemutattak, az a lebukás fázisa, talán valami magyarázatféleség, vagyis logika kellett volna. Ha azt láttuk volna, hogy a nő maradék önbecsülését is elvette, érthető lenne, de így?6/10
Morten 2021 jan. 02. - 23:54:15 6/10
Ez valami halálra futtatott borzalom volt. Tele üres járattal. Konkrétan untam...Nagyon nem vitt sehova. Borzalmas forgatókönyv....Nem tudom...Á hagyjuk is. Ha jót akarsz akkor ezerszer inkább ez minisorozatok közül hasonló témát boncolgat imdb 9.2!!! https://port.hu/adatlap/film/tv/aznap-ejjel-the-night-of/movie-176045 Letaglózóan jó sorozat !
1/10
szalmasdori 2020 dec. 30. - 23:03:42 1/10
Túlértékelt. Minden percet sajnálok, amit a megnézésére szántam. Erre tipikusan igaz, hogy nem feltétlenül szabad hinni annak, ha valami 8ast kap itt. ;(
Ha már Nicole Kidman és hasonló stílus sokkal inkább ez:
https://www.google.com/amp/s/port.hu/adatlap/film/tv/amnezia-before-i-go-to-sleep/movie-153628/amp
Összes hozzászólás