Utóélet

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar filmdráma, 95 perc, 2013

Értékelés:

119 szavazatból
Szerinted?

A mindentől szorongó Mózes (Kristóf Márton) képtelen megfelelni lelkész apja (Gálffi László) elvárásainak. Amikor a lelkész váratlanul szívrohamot kap és meghal, Mózes szinte megkönnyebbül: megszűnt a nyomás, ami az egyházi pályára kényszerítette volna őt. Csakhogy a halotti toron megpillantja apja kísértetét, ami - bár nem tud beszélni - innentől kezdve folyamatosan a nyomában van. Mózes kétségbeesetten próbál megszabadulni a kísértettől, és ebben segítségére van egy spiritiszta autószerelő (Anger Zsolt), valamint a lelkész asszisztense (Petrik Andrea).
Bemutató dátuma: 2014. szeptember 11. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
cinemad márc. 24. 02:14:36 5/10
Nem igazán jött át. Kivételesen a nagyon magyar jelző ezúttal még pozitívabb irányba is billentette nálam, mert sokszor könnyű volt magunkra/környezetünkre ismerni egyik másik jelenetben. Ugyanakkor azért nem tudtam egyértelműen eldönteni, hogy itt most a belpesti készítők a magyarokon gúnyolódnak, vagy magyarként önmagukat figurázzák ki. Jóhiszeműen úgy vettem, hogy velünk és nem rajtunk nevetnek. Tényleg frappáns jelenetek voltak benne, volt egy morbid/szürreális humora (kétszer őszintén, hangosan röhögtem), egy-két elgondolkodtató mondat is elhangzott. Frappáns szituációkban ábrázolták a főhős szerencsétlenségét. Ugyanakkor nem fogott meg, nem jöttem rá, mi a film fő mondanivalója. Igazából miről szólt ez az egész? Ami helyenként vicces volt, az helyenként béna. Egyszeri megtekintését nem bántam meg, érdekes volt, de nem hiszem, hogy újra nekifutnék.
2/10
AyyLmao 2022 nov. 18. - 00:19:55 2/10
Virág megmutathatta volna egy barátnőjének vagy valami szakmabelinek ezt a forgatókönyvet mielőtt filmet csinál belőle.
Spoiler :

Döglődik az elütött kutya a mosogatóban, kinn a bordái. Erre jön a kishúg aki egy shotgunnal lelövi, és az anya reakciója: "pedig már kezdett jobban lenni"
Ez még lehetett volna egy vicces jelenet ha az anyát mondjuk valami eszement debilnek állítják be a film elejétől kezdve. Mert akkor megvan a kontextus. Ja és a kutya gazdája akinek mindene volt amúgy a kutya meg sem említi, hogy meghalt vagy eltűnt.
Virág azt hitte ez vicces lesz. Könyörgöm ne írjon több forgatókönyvet! Pedig volt potenciál a filmben de ezt így elb*szni külön művészet.
1/10
StevenPort 2020 júl. 13. - 02:33:04 1/10
Számomra egy nagyon vontatott szenvedés volt, a hab a tortán meg az volt, amikor épp ittam és a csávó meg épp akkor köpött bele a poharába!
6/10
pihes 2017 ápr. 28. - 14:39:47 6/10
Mint magyar film, vettem számításba, és így is néztem. Az biztos, hogy nem törtek nagyra ezzel a filmmel.
Történetében, végül is, sikerült elengedni az apát.
5/10
Meril 2016 okt. 09. - 21:43:53 5/10
Érdekes film. Nem eget rengetõ, nem olyan különleges, de próbál az lenni. Fõként egyfajta, érdekes hangulattal. Viszont nem volt jól kidolgozva a fõ téma, csak súrolták, aminek felszínesség lett a vége. A fõszereplõ srác picit kínos jelenség nekem ebben a filmben, nem is túl életszerû. Bizonyos pillanatokat nem is éreztem a filmbe valónak, gondolom viccnek szánták, szerintem nem sikerült. Nem részletezem. De az egyik fõ jelenet ami értelmezhetetlen nekem a film vége fele lévõ elõadás. Egy érdekes próbálkozás ez a film, de picit erõltetett, felszínes.
1/10
NADALFAN 2016 aug. 30. - 19:58:35 1/10
Vannak filmek amelyeket jobb elkerülni ,számomra ez az. Nem szeretem ezeket az agyament történeteket,se füle se farka, erõltetett színészi játékkal. Elfecséreltem rá 1.5 órát.
1/10.
7/10
nick név 2016 aug. 22. - 19:28:03 7/10
Zomborácz Virágé az õszinte tiszteletem. Nem egy A nyomozó az Utóélet, de bizony ez követi a sorban. Nem hibátlan, de egy teljesen jó film, imádni való humorral és egy elég saját és magába szippantó hangulattal atmoszférával. Nem egy céltalan, üzenet nélküli közérzetfilm, nem egy a nagyotmondásában semmit sem mondó mozi, hanem egy végre identitászavartól mentes - nem a film szereplõire gondolok -, értelmes, tényleg remek alkotás.
Õszintén szólva meglepett, az utóbbi évtizedek magyar filmjeit tekintve - és ebbe beletartoznak a mostani magyar filmek is - nem mertem bizalommal reménykedni, de egy elég nagy pozitív csalódást okozott. Örül is a szívem.
summerwind 2015 aug. 21. - 18:05:23
Ezt a filmet meg lehet valahol nézni?
Vagy megcsinálták, aztán megy is a süllyesztõbe pár hónap után?
Ennek mi értelme van?
Miért nem lehet feltenni valahova?
1/10
makovecz1972 2015 márc. 10. - 12:39:38 1/10
Ezt a filmet mintha láttam volna, vagyis jobban mondva valami hasonlót, vagyis ez valami amcsi koppintás!
offtopic
Rhythm 2014 dec. 17. - 17:00:13 Előzmény Dóra Bánpataki
Jogos, mert tényleg nem ábrázoltak eredetileg senkit a protestánsok (mindegy, h ev, vagy ref), csak az elmúlt évtizedekben lazul ez a vonal.
6/10
offtopic
hankuk 2014 dec. 14. - 08:56:17 6/10
Az elsõ két harmadban rendben van a film, sõt, kifejezetten emberközeli. Már egy jó ideje tele van a hócipõm az elidegenedõs filmektõl, de így, jó humorba csomagolva könnyebben lecsúszik a dolog. Nagyjából a harmadik harmadig tart is a lendület, ott viszont elvesztett a film. A nagy finálénak szánt és jó elõre beharangozott betlehemi elõadás például valamiért nem mûködik. A filméten láttam sokadmagammal és kínos volt a csend a nézõtéren.
10/10
felhasználónév18 2014 nov. 22. - 22:08:41 10/10
Minden perce tetszett a filmek, elgondolkodtató,vicces, minden karakterét hitekesnek tartottam. A kislány tényleg zseni.köszönöm az élményt.
Dóra Bánpataki 2014 okt. 29. - 18:27:54 Előzmény pizarrooo
Köszönöm az információkat és elnézést a nem helytálló megjegyzéseimért! Ezek szerint figyelmetlen voltam, nem emlékeztem az "Erõs vár a Mi Istenünk!" feliratra, de jogos. Érdekes, de akiket én ismertem evangélikusokat, õk nem tettek ki otthon semmit, de ezek szerint ez csak az õ családjukban volt valamiért így és nem ez az általános, nem minden protestánsra érvényes...Most már akkor csak azt az egyet nem értem, hogy miért kellett titokban tartaniuk a kapcsolatukat a nagynénivel ha õ lelkész és akár házasodhat is!? Bocsánat, hogy ennyit kukacoskodom, de szeretném érteni és köszönöm, ha még kapok infót errõl!
10/10
Babito 2014 okt. 18. - 23:05:21 10/10
Szerintem ez egy nagyon kedves, okos és szórakoztató film, sok-sok mondanivalóval az emberi kapcsolatokról. NAGYON VICCES volt, ezerszer eredetibb, mint bármilyen buta amerikai Adam Sandler-es "direkt vígjáték". Nagyon magyar, ami általában az én filmes szótáramban negatív, ez a film mégis szerethetõ. Nálam nagyon pozitív élmény volt és rengeteget nevettem. Abszurd komédia. 10/10 Csak ajánlani tudom a bugyuta amcsi vígjátékok helyett.
8/10
funfun 2014 okt. 08. - 21:41:48 8/10
8 pont. Film hibákkal, de nézhetõ. Csákányi Eszter zseniális. Gyabronka József szerintem többet is tudott volna, a galambrugdosós jelenetet már a promóban erõltetettnek találtam. Olvastam a többiek véleményét, velük ellentétben nekem hiteles volt a fõszereplõ srác. A kislány pedig telitalálat. Végre egy olyan gyerekszereplõ, aki hitelesen játszik gyereket egy magyar filmben, és nem a megtanult szöveg iskolás felmondásában merül ki a szereplés.
9/10
sassbalint 2014 szept. 28. - 22:12:02 9/10
Ajánlom azoknak, akik szoktak a zuhany alatt énekelni (fõleg ha Janis Joplint), azoknak, akik mindig is szerettek volna egy jó adag tejszínhabot a tubusból közvetlenül a szájukba nyomni, és azoknak, akiket elgondolkodtat az a mondat, hogy "Egyszer nézd végig csöndben, hogy valamit rosszul csinálok." Tartalmas és vicces film. Csupa pozitív üzenettel.
pizarrooo 2014 szept. 28. - 14:16:40 Előzmény Dóra Bánpataki
A templom evangélikus volt: "Erõs vár a mi Istenünk" felirat. A protestantizmus nem egyenlõ a kálvinistákkal. ;)
Evangélikus templomban, akár családi házban is rend szerinti kellékek a mûalkotások. Nálunk Jézus megkeresztelése az oltárkép pl.
A lelkész nyakkendõjén látszik, hogy protestáns. A "díszsálat" TV-közvetítésekkor egyre több helyütt látom.
BudaJakab74 2014 szept. 27. - 01:12:42
Kidobott pénz volt megnézni. Látom benne az õszinte igyekezetet, de hát ez nagyon kevés. Egy nem túl eredeti, de tûrhetõ alapötletbõl, amatõr forgatókönyvvel, rém gagyi, borzasztóan nehézkes, átgondolatlan, suta film született. Inkább tévéfilm, mint mozidarab, abból is a középszerûbb fajta. Leszámítva néhány ügyes színészi alakítást (Petrik Andrea, Gálffi László, Csákányi Eszter, Anger Zsolt, Gyabronka József), lényegében bõven meg lehet lenni nélküle.
Dóra Bánpataki 2014 szept. 23. - 00:23:21
Ha már mindenáron egy keresztény egyházat szeretne megpiszkálni a sztori, akkor elõbb legalább döntse el, hogy melyiket! Pap temeti a lelkészt katolikus templomban??? Kereszt, Jézus kép, szentet ábrázoló szobor egy protestáns otthonban, környezetben??? Nem volt az egész stábban egy ember sem, aki jelezte volna, hogy ez így sehogy sem oké? Vagy esetleg szándékos a dolog...?Egyik rosszabb, mint a másik...
Összes hozzászólás