Utóélet

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar filmdráma, 95 perc, 2013

Értékelés:

119 szavazatból
Szerinted?

A mindentől szorongó Mózes (Kristóf Márton) képtelen megfelelni lelkész apja (Gálffi László) elvárásainak. Amikor a lelkész váratlanul szívrohamot kap és meghal, Mózes szinte megkönnyebbül: megszűnt a nyomás, ami az egyházi pályára kényszerítette volna őt. Csakhogy a halotti toron megpillantja apja kísértetét, ami - bár nem tud beszélni - innentől kezdve folyamatosan a nyomában van. Mózes kétségbeesetten próbál megszabadulni a kísértettől, és ebben segítségére van egy spiritiszta autószerelő (Anger Zsolt), valamint a lelkész asszisztense (Petrik Andrea).
Bemutató dátuma: 2014. szeptember 11. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
Kuttyánszkikutya máj. 13. 09:00:43
DVD-n néztem, de nem hinném, hogy ez volt az oka annak, hogy sokszor nem volt érthető a szöveg.
Már bevett szokássá vált a civil motyogás, hadarás, igénytelen szövegmondás!! Vajon miért hagyják/fogadják el ezt?!😡
2/10
AyyLmao ápr. 15. 09:47:26 2/10 Előzmény cinemad
A film az elengedésről szól. Az apa elengedi, hogy nem elég férfias a fia, és a fiú is elengedi, hogy ezen feszengjen.
5/10
cinemad márc. 24. 02:14:36 5/10
Nem igazán jött át. Kivételesen a nagyon magyar jelző ezúttal még pozitívabb irányba is billentette nálam, mert sokszor könnyű volt magunkra/környezetünkre ismerni egyik másik jelenetben. Ugyanakkor azért nem tudtam egyértelműen eldönteni, hogy itt most a belpesti készítők a magyarokon gúnyolódnak, vagy magyarként önmagukat figurázzák ki. Jóhiszeműen úgy vettem, hogy velünk és nem rajtunk nevetnek. Tényleg frappáns jelenetek voltak benne, volt egy morbid/szürreális humora (kétszer őszintén, hangosan röhögtem), egy-két elgondolkodtató mondat is elhangzott. Frappáns szituációkban ábrázolták a főhős szerencsétlenségét. Ugyanakkor nem fogott meg, nem jöttem rá, mi a film fő mondanivalója. Igazából miről szólt ez az egész? Ami helyenként vicces volt, az helyenként béna. Egyszeri megtekintését nem bántam meg, érdekes volt, de nem hiszem, hogy újra nekifutnék.
2/10
AyyLmao 2022 nov. 18. - 00:19:55 2/10
Virág megmutathatta volna egy barátnőjének vagy valami szakmabelinek ezt a forgatókönyvet mielőtt filmet csinál belőle.
Spoiler :

Döglődik az elütött kutya a mosogatóban, kinn a bordái. Erre jön a kishúg aki egy shotgunnal lelövi, és az anya reakciója: "pedig már kezdett jobban lenni"
Ez még lehetett volna egy vicces jelenet ha az anyát mondjuk valami eszement debilnek állítják be a film elejétől kezdve. Mert akkor megvan a kontextus. Ja és a kutya gazdája akinek mindene volt amúgy a kutya meg sem említi, hogy meghalt vagy eltűnt.
Virág azt hitte ez vicces lesz. Könyörgöm ne írjon több forgatókönyvet! Pedig volt potenciál a filmben de ezt így elb*szni külön művészet.
1/10
StevenPort 2020 júl. 13. - 02:33:04 1/10
Számomra egy nagyon vontatott szenvedés volt, a hab a tortán meg az volt, amikor épp ittam és a csávó meg épp akkor köpött bele a poharába!
6/10
pihes 2017 ápr. 28. - 14:39:47 6/10
Mint magyar film, vettem számításba, és így is néztem. Az biztos, hogy nem törtek nagyra ezzel a filmmel.
Történetében, végül is, sikerült elengedni az apát.
5/10
Meril 2016 okt. 09. - 21:43:53 5/10
Érdekes film. Nem eget rengetõ, nem olyan különleges, de próbál az lenni. Fõként egyfajta, érdekes hangulattal. Viszont nem volt jól kidolgozva a fõ téma, csak súrolták, aminek felszínesség lett a vége. A fõszereplõ srác picit kínos jelenség nekem ebben a filmben, nem is túl életszerû. Bizonyos pillanatokat nem is éreztem a filmbe valónak, gondolom viccnek szánták, szerintem nem sikerült. Nem részletezem. De az egyik fõ jelenet ami értelmezhetetlen nekem a film vége fele lévõ elõadás. Egy érdekes próbálkozás ez a film, de picit erõltetett, felszínes.
1/10
NADALFAN 2016 aug. 30. - 19:58:35 1/10
Vannak filmek amelyeket jobb elkerülni ,számomra ez az. Nem szeretem ezeket az agyament történeteket,se füle se farka, erõltetett színészi játékkal. Elfecséreltem rá 1.5 órát.
1/10.
7/10
nick név 2016 aug. 22. - 19:28:03 7/10
Zomborácz Virágé az õszinte tiszteletem. Nem egy A nyomozó az Utóélet, de bizony ez követi a sorban. Nem hibátlan, de egy teljesen jó film, imádni való humorral és egy elég saját és magába szippantó hangulattal atmoszférával. Nem egy céltalan, üzenet nélküli közérzetfilm, nem egy a nagyotmondásában semmit sem mondó mozi, hanem egy végre identitászavartól mentes - nem a film szereplõire gondolok -, értelmes, tényleg remek alkotás.
Õszintén szólva meglepett, az utóbbi évtizedek magyar filmjeit tekintve - és ebbe beletartoznak a mostani magyar filmek is - nem mertem bizalommal reménykedni, de egy elég nagy pozitív csalódást okozott. Örül is a szívem.
summerwind 2015 aug. 21. - 18:05:23
Ezt a filmet meg lehet valahol nézni?
Vagy megcsinálták, aztán megy is a süllyesztõbe pár hónap után?
Ennek mi értelme van?
Miért nem lehet feltenni valahova?
1/10
makovecz1972 2015 márc. 10. - 12:39:38 1/10
Ezt a filmet mintha láttam volna, vagyis jobban mondva valami hasonlót, vagyis ez valami amcsi koppintás!
offtopic
Rhythm 2014 dec. 17. - 17:00:13 Előzmény Dóra Bánpataki
Jogos, mert tényleg nem ábrázoltak eredetileg senkit a protestánsok (mindegy, h ev, vagy ref), csak az elmúlt évtizedekben lazul ez a vonal.
6/10
offtopic
hankuk 2014 dec. 14. - 08:56:17 6/10
Az elsõ két harmadban rendben van a film, sõt, kifejezetten emberközeli. Már egy jó ideje tele van a hócipõm az elidegenedõs filmektõl, de így, jó humorba csomagolva könnyebben lecsúszik a dolog. Nagyjából a harmadik harmadig tart is a lendület, ott viszont elvesztett a film. A nagy finálénak szánt és jó elõre beharangozott betlehemi elõadás például valamiért nem mûködik. A filméten láttam sokadmagammal és kínos volt a csend a nézõtéren.
10/10
felhasználónév18 2014 nov. 22. - 22:08:41 10/10
Minden perce tetszett a filmek, elgondolkodtató,vicces, minden karakterét hitekesnek tartottam. A kislány tényleg zseni.köszönöm az élményt.
Dóra Bánpataki 2014 okt. 29. - 18:27:54 Előzmény pizarrooo
Köszönöm az információkat és elnézést a nem helytálló megjegyzéseimért! Ezek szerint figyelmetlen voltam, nem emlékeztem az "Erõs vár a Mi Istenünk!" feliratra, de jogos. Érdekes, de akiket én ismertem evangélikusokat, õk nem tettek ki otthon semmit, de ezek szerint ez csak az õ családjukban volt valamiért így és nem ez az általános, nem minden protestánsra érvényes...Most már akkor csak azt az egyet nem értem, hogy miért kellett titokban tartaniuk a kapcsolatukat a nagynénivel ha õ lelkész és akár házasodhat is!? Bocsánat, hogy ennyit kukacoskodom, de szeretném érteni és köszönöm, ha még kapok infót errõl!
10/10
Babito 2014 okt. 18. - 23:05:21 10/10
Szerintem ez egy nagyon kedves, okos és szórakoztató film, sok-sok mondanivalóval az emberi kapcsolatokról. NAGYON VICCES volt, ezerszer eredetibb, mint bármilyen buta amerikai Adam Sandler-es "direkt vígjáték". Nagyon magyar, ami általában az én filmes szótáramban negatív, ez a film mégis szerethetõ. Nálam nagyon pozitív élmény volt és rengeteget nevettem. Abszurd komédia. 10/10 Csak ajánlani tudom a bugyuta amcsi vígjátékok helyett.
8/10
funfun 2014 okt. 08. - 21:41:48 8/10
8 pont. Film hibákkal, de nézhetõ. Csákányi Eszter zseniális. Gyabronka József szerintem többet is tudott volna, a galambrugdosós jelenetet már a promóban erõltetettnek találtam. Olvastam a többiek véleményét, velük ellentétben nekem hiteles volt a fõszereplõ srác. A kislány pedig telitalálat. Végre egy olyan gyerekszereplõ, aki hitelesen játszik gyereket egy magyar filmben, és nem a megtanult szöveg iskolás felmondásában merül ki a szereplés.
9/10
sassbalint 2014 szept. 28. - 22:12:02 9/10
Ajánlom azoknak, akik szoktak a zuhany alatt énekelni (fõleg ha Janis Joplint), azoknak, akik mindig is szerettek volna egy jó adag tejszínhabot a tubusból közvetlenül a szájukba nyomni, és azoknak, akiket elgondolkodtat az a mondat, hogy "Egyszer nézd végig csöndben, hogy valamit rosszul csinálok." Tartalmas és vicces film. Csupa pozitív üzenettel.
pizarrooo 2014 szept. 28. - 14:16:40 Előzmény Dóra Bánpataki
A templom evangélikus volt: "Erõs vár a mi Istenünk" felirat. A protestantizmus nem egyenlõ a kálvinistákkal. ;)
Evangélikus templomban, akár családi házban is rend szerinti kellékek a mûalkotások. Nálunk Jézus megkeresztelése az oltárkép pl.
A lelkész nyakkendõjén látszik, hogy protestáns. A "díszsálat" TV-közvetítésekkor egyre több helyütt látom.
Összes hozzászólás