Vad vágyak

Bakancslistához adom
Wild Things
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi-dráma, 107 perc, 1998

Értékelés:

186 szavazatból
Szerinted?

Kelly Van Ryannek (Dennis Richards), a csábító tinilány vágyainak célpontja egy jóképű tanár, Sam Lombardo (Matt Dillon). Amikor Kelly kocsimosás ürügyén Samnél jár, kihasználja az alkalmat. Ám másnap a lány kisírt szemmel azt állítja anyjának (Theresa Russell), hogy tanára megerőszakolta. Néhány nappal később egy másik diáklány, Suzie Toller (Neve Campbell) is erőszakkal vádolja Lombardót. Az ügybe belekeveredik Ray Duquette (Kevin Bacon) nyomozó is, akinek a megjelenésével csak tovább nő a megválaszolatlan kérdések száma, miközben a történet egyre vadabb és forróbb fordulatokat vesz...
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Kelly Lanier Van Ryan
Sam Lombardo
Suzie Marie Toller
Ray Duquette őrmester
Kenneth Bowden
Sandra Van Ryan
Tom Baxter

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
ludmilla okt. 28. 03:36:06 6/10
Vegyes érzéseim vannak. Kevin Bacon és Daphne Rubin-Vega elég sokat nyomnak a latban itt, Matt Dillont sosem tartottam elég jó színésznek. A legnagyobb problémám a filmmel, hogy a sztori erőltetetten túlcsavart, amitől kevésbé hiteles, ezért nagy kár, a kevesebb több lett volna. Jó viszont a zenéje.
8/10
Ildikó Nóra okt. 18. 17:01:00 8/10
A film tetszett (újranézve is), érdemes megnézni, érdekes, fordulatos történet, jó szinkron és filmzene, a szereposztás is tetszett.
3/10
Zitandi júl. 20. 09:29:56 3/10
A végére nagyon túlspilázták a csavarokat, szinte hiányoltam hogy a fekete nyomozónő a végén nem ugrik fel a vitorlásra és üti agyon Suzie-t.
rrh91 2020 jan. 07. - 21:35:08
Az első képben minden benne van, az a jelenet rengeteg férfi agyába beleégett :)
Cleo. 2019 szept. 06. - 20:45:41
Ha nem lenne idegesítő és kínos a film némely - nem kevés - jelenete, akkor még jó is lenne.
8/10
retrojedi 2019 jan. 13. - 01:16:39 8/10
Nem volt rossz, de a végén a sok csavar már kezdett kicsit Monty Python-os hangulatot szülni - mintha a nézőt ugratnák, illetve más filmek csavarjait akarnák parodizálni. Lehet, hogy voltaképp ez egy groteszk?
A szereplők ettől függetlenül mind nagyon jók voltak, Bill Murray külön poén, de aztán a gyilkosság és különösen az a foghúzós jelenet Neve Campbell-el már inkább morbiddá tették az egészet (mint a Novocain c. filmben Steve Martin, aki a végén kihúzta az összes fogát, pedig sokkal frappánsabb lett volna ha fogorvosként egyszerűen csak a kartont cseréli ki...). Ha sikerült volna eldönteni milyen műfajt akarnak, sokkal jobb is lehetett volna. Így olyan 7,8.
3/10
Clarisse 2019 jan. 07. - 18:46:07 3/10
Színvonalas sablonnak indult aztán az első csavarnál már a "Jó kis film, miért nem láttam eddig?" kérdés jött majd még egy csavar... és még egy.... és még egy... és... a kevesebb több lett volna. Olyan mint amikor egy goffrira nutellát raknak, aztán karamell szószt, smarties-t, cukorszórást, minijégkrémet, tejszínhabot, zizit stb... és már azt se tudod mit is eszel... szóval elrontották, de nagyon... pedig jól indult.
Geri23 2019 jan. 06. - 16:44:50
Ekkora marhaságot még az életemben nem láttam.
8/10
Midnight67 2018 nov. 11. - 17:47:05 8/10
Remek film, mutatós szereplőkkel, szép környezetben, remek zenével, jó kis sztorival.
8-ast nálam simán megérdemel.
10/10
Gwen1 2018 ápr. 01. - 18:04:55 10/10
SPOILER:
Suzie (Neve Campell) rendesen túl járt mindegyik eszén...és mindegyik azt hitte benne, hogy ő a legokosabb :D

Jó kis film. Sokszor láttam már, nem untam egyszer sem. A zenéje ad egy misztikus, vágyakkal teli hangulatot.
Querelle82 2017 okt. 08. - 09:39:50
Erre a filmre is illik a mondás, hogy kevesebb több lett volna.A film harmadik harmadában már annyi csavargatás történik, hogy azon sem lepõdtem volna meg, ha a tanár úr, és a nyomozó összejönnek.A vágatlan verzióban még tovább bonyolítják, a történet számára lényegében érdektelenül, a szereplõk közötti kapcsolatokat.Egyszer nézhetõ kategória.
8/10
fourdogs 2015 okt. 10. - 23:31:21 8/10
Címével ellentétben (sablonos, erotikus kalandfilmre gondolhatnánk) dramaturgiailag jól megszerkesztett bûnügyi történetet látunk. Dacára annak, hogy nem találtam benne új ötletet (minden momentuma szerepelt már néhány filmben - sõt, egyeseket elõre megjósoltam), mégis sikerült egységes szálra felfûzni, nem volt követhetetlen, és mindig egy lépéssel továbbment, mint ahol már lezárható lett volna. Igaz, akkor ellenkezett volna az igazságérzetünkkel. Így mindenkinek az jutott, amit megérdemelt - gondoljunk bármit is a megvesztegethetõ, sõt bûnözõ rendõrrõl vagy a minden hájjal megkent ügyvédrõl. Aki a jog szigorúan vett értelmezése szerint nem sértett törvényt, csak jól járt. És így, utólag, nyugodtan állíthatom, nem feltétlenül a szexuális vágyról szólt a film (talán egyáltalán nem arról), hanem a megszerezhetõ vagyon iránti vad sóvárgásról.
Az a megoldás pedig, hogy a stáblista közé bevágják a megértéshez szükséges momentumokat – külön dicséretet érdemel.
És ne feledjük, ha ez a film egy kommersz produktum lenne, nem akartak volna még egy csomó bõrt lehúzni róla, hasonló címekkel.
Sajnálom, hogy csak egész pontok adhatók, szívem szerint 8 és 9 közé tenném.
9/10
idrimbe 2015 márc. 04. - 12:57:38 9/10
A szürke ötven árnyalata után ezt néztük meg. Illetve a szürke ötven árnyalatát nem is néztük meg végig, mivel kicsit érthetetlen és unalmas volt. Viszont ez nagyon is üdítõ volt ahhoz képest! Szóval ez egy jó kis szórakoztató film. Kicsit talán túlzás a sok csavar, de így elég sokat meghökkentünk, és unalmasnak nem mondanám.
7/10
pelu 2014 febr. 13. - 15:38:33 7/10
Egész jó, stílusos film, bár a végére jócskán eltúlozzák a sztori csavargatását. A zenéje nagyon eltalált!
8/10
King Diamond 2012 febr. 17. - 00:51:17 8/10
Kicsit megoszlanak a vélemények a filmmel kapcsolatban, ezért megérte megcsinálni. Én mondjuk nem gondoltam volna, hogy lesz olyan férfi, aki lepontozza, mivel erõsen fatökûnek kell lenni ahhoz, hogy a csajok leszbijeleneteinek láttára ne pontozzuk fel ezt a filmet (most olyan min. 5-6 körülre gondolok). És akkor még erre jön rá a többi, szereplõk, történet, csavarok, hangulat, zene, izgalom. És lám, ezeket mind együttvéve már meg is kapjuk a film értékelését, ami nálam egy nyolcasnál állt meg. Alapfilmnek én sem nevezném, de kiszámítható cselekménynek sem a történetet. Aki megmondja a film elején az összes csavart, amit a végére betettek, annak tényleg csak gratulálni tudok (vagy már látta a filmet). Annak már nem kell ilyen filmeket néznie..felesleges.
A csajok nagyon jók voltak, de persze a srácok is. Nekem mindegyik szereplõ tetszett. Izgalom is volt benne, erotika is bõven.
Kíváncsi vagyok a többi részére is, remélem hasonlóan jók lesznek azok is, és azokból sem spórolják ki az erotikus jeleneteket (és persze a jó csajokat).
Tehát az elsõ rész 8/10.
4/10
M.Zs.F 2012 febr. 02. - 17:40:28 4/10
Csavaros az biztos, talán kicsit túlzásba is estek. Mintha a forgatókönyvíró sportot csinált volna abból, hogy meghökkentse a nézõt. Ettõl független egynek nem rossz, de ha életem 100 legjobb filmjét kellene felsorolnom akkor sem jutna eszembe.

10/4
pillangókisasszony 2012 jan. 16. - 01:13:57
Szerintem meg igenis is jó film,nekem tetszik!
debut27 2011 dec. 31. - 00:53:42
Volt egypár fordulat a filmben!:-)
offtopic
mastagiajjenno 2011 okt. 24. - 01:00:26 Előzmény buncow
Én teljesen egyetértek az elõttem íróval.
Ez a film az alapfilmtõl iszonyatosan messze van,a cselekményvezetés kiszámítható,és annyira meg akarták tekerni a történetet,hogy nagyon gagyi lett,és logikai hibás.
Itt pedig erõsen túl van pontozva.
7/10
Rahar 2011 júl. 15. - 19:08:09 7/10 Előzmény buncow
"bakker, ennek az átlaga is csak 7,9 mint a Keresd a nõt!-nek, nem értem az embereket akik lehúzzák ezeket az alapfilmeket, egyik legjobb, legfordulatosabb film, marha jó színészekkel, mi kell még, hogy 10-et adjanak rá?"
Nos, bakker elõször is kell egy kevésbé kiszámítható cselekményvezetés, hogy az emberek legalább 8 pontot adjanak rá. A szereplõk viselkedésével is vannak problémák. Az egész egy kicsit kidolgozatlan. 10 pontból 7 pontra értékeltem, elérte azt a szintet, hogy bekerült a gyûjteményembe, de azért lehetett volna egy kicsit jobb is. Megjegyzem, hogy te tartod alapfilmnek, számomra például nem az.
***SPOLIER***
Alapvetõen a megvádolt férfi szereplõ (és a szõke lány) szemszögébõl nézve semmi szükség nem volt a rendõr beszervezésére. Átejtik az anyát, megvan a pénz és lelépnek. Még ha késõbb ki is derül, akkor sem követtek el semmilyen törvénytelen cselekedetet, tehát semmi problémájuk nem származhat belõle. Logikailag ennyi és kész, csak így a film történetileg igencsak lapos lett volna.
***SPOILER VÉGE***
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu