Álom és szerelem: Rosamunde Pilcher / Burokban születni

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher / Sonntagskinder
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 37 perc

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Rose egy nyereményjátékban kastélyhotelbeli tartózkodást nyer. Megismerkedik Marc-kal. Vonzódnak egymáshoz de szerelmüket hátráltatja Marc szétesőben lévő házassága és down kóros öccse.

A műsor ismertetése: Nyolc év távollét után dr. Alexandra Reading visszatér saját cornwalli otthonába, hogy átvegye dr. Shepardtől a helyi állatkert orvosi felügyeletét. Nem is gyanítja, hogy nem véletlenül kapta meg az állást, hiszen az állatkert új tulajdonosa, Philip Burlington nem más, mint Alex egykori szerelme, aki szeretne mindent újrakezdeni vele. Dr. Shepard nem fogadja kitörő örömmel új kolléganőjét, így fagyos hangulatban próbálnak egyeztetni és az állatkertből eltűnt egzotikus állatok nyomába eredni. Munka közben azonban kiderül, hogy mind emberileg mind szakmailag közelebb állnak egymáshoz, mint gondolták. Alex édesanya, Meredith súlyos titkokat őriz a múltból, ám egy nap fiatal férfi érkezik a szállodájába, és a nő megérti, hogy ha nem akarja újra elveszíteni a lányát, le kell rántania a leplet a titokzatos múltról.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
stephane febr. 03. 14:52:41 10/10

Rosamunde Pilcher - Kígyók a paradicsomban (2013)
Stella után kutatva „A search for Stella” című novella nyomán

Alex Reading, zoológus nyolc év külföldi távollét után újra visszatér a szülőföldjére, Angliába, hogy az ottani Cornwall Állatkert vezetését átvegye. Fogalma sincs arról, hogy a megbízását egyáltalán nem a kiváló minősítésének köszönheti. Philip Burlington, aki nemrég lett az állatkert tulajdonosa és egyben Alex egykori barátja, mindent egy lapra tesz fel, hogy az évekkel ezelőtt elkövetett hibáját jóvátegye és esélyt kapjon arra, hogy mindent egészen előröl kezdhessen. Erőteljesen támogatja ebben Meredith Reading, aki végre ismét a közelében tudhatja szeretett lányát. Philip, aki válófélben van, nem fedi fel Alex előtt, hogy ő az Állatkert tulajdonosa, csupán annyit mond, felhagyott az ügyvédi karrierrel, nyugodt, egyszerű életre vágyott, és befektetett.

Alexet utódként alkalmazzák Dr. Simon Shepard helyére. Alex rögtön az első munkanapján konfliktusba keveredik az állatkertben az elődjével, Dr. Shepard-dal. A férfi megkérdőjelezi az utódja, állatorvosi kompetenciáját és egyértelműen tudtára is adja, hogy a nő csupán az állatkert tulajdonosa „önös” érdeke miatt jutott ehhez a kiváltságos álláshoz. Alex próbálkozása, hogy Dr. Shepardnak félreérthetetlenül tudtára adja, a tulajdonost még csak nem is ismeri -, csak tovább növeli a férfi cinizmusát.

Hűvösen, távolságtartón megpróbálják szabályszerűen lebonyolítani az átadást, sőt közösen próbálkoznak kideríteni néhány egzotikus állat eltűnésének az okát is. A titok felderítése során - a két kakaskodó, mint ahogy az állatkerti dolgozók titulálják őket -, hamarosan kölcsönösen beismerik, mind szakmailag, mind emberileg közelebb állnak egymáshoz, mint gondolták.

Meredith Reading, aki szállás-reggelivel panziót működtet, egy idegen, titokzatos férfi felbukkanása révén szembesülni kénytelen a múltjával. Bármilyen nagy is legyen az „eltévedt” lánya visszatérése fölött érzett öröme, napról-napra világosabb lesz számára, hogy a sokáig féltve őrzött titkát a lánya előtt fel kell fednie, ha nem akarja végképp elveszíteni annak szeretetét és bizalmát.

Dr. Shepard egyedül nevelte fel az öccsét, még az állatorvosi tanulmányait is félbeszakította, hogy pénzt keressen Brian felneveléséhez. Évente egyszer több hónapot a trópusokon tölt, hogy a veszélyeztetett állatok, gorillák szakellátását, gondozását, a helyszínen szervezze.

A panzióban megszállt titokzatos vendég, Marc George fia a második házasságából - közreműködik abban, hogy Meredith virágcsokrot, rejtélyes ajándékot kapjon George-tól, és titkon fényképeket is készít Alexről és Meredithről az apja számára, aki nem más, mint George. Majd miután Anna, a panzió mindenese leleplezi, bevallja Alexnek, hogy ha a titoknak utána akar járni, jöjjön el a kikötőben egy bizonyos jachtra. Ott az elmúlt 30 év titkai napvilágra kerülnek, vagyis Marc Alex féltestvére. Később kiderül az is, hogy Meredith férje, Timothy a nőt kegyetlenül becsapta, csupán azért, hogy elválassza George-tól.

Alexandra határozottan visszautasítja Philip Burlington valamennyi próbálkozását, csak munkakapcsolatot akar a „főnökével”. Közben Alex és Simon közti bensőséges kapcsolatból -, a hasonló értékrend, gondolkodás miatti barátságból - igen rövid idő alatt szenvedélyes szerelem születik.

De az első csóknak szemtanúja lesz Philip Burlington, az állatkert tulajdonosa is, aki Alexát mindenáron meg akarja kapni és most kíméletlen bosszút forral Dr. Shepard ellen, akinek az öccsét felhasználja a kettős haszonszerzése zavartalan lebonyolításához. Viszont az ellopott vipera miatti céges papírra írt feljelentés akció mégsem lesz annyira sikeres…
lehotzkyi 2023 jún. 22. - 07:56:56 Előzmény grosz_i
Köszönet a tartalomért. A Story4 mostoha gyermeke a Port hu-nak
P@nni 2023 jún. 14. - 20:09:11
9/10
grosz_i 2023 máj. 24. - 18:05:05 9/10
Ez a link a megadott címre vonatkozik, sajnos a feltöltésnél mozifilmként jelölhették meg... https://port.hu/adatlap/film/tv/rosamunde-pilcher-az-egnel-is-magasabbra-rosamunde-pilcher-zu-hoch-geflogen/movie-147978
offtopic
lehotzkyi 2023 máj. 24. - 06:59:52 Előzmény Széles Ágnes
Ez különösen a Story 4-re vonatkozik! Rossz tartalmat adnak meg, a képi megjelenítések nem az adott filmre vonatkoznak!
9/10
grosz_i 2023 ápr. 27. - 18:14:58 9/10
Képek a Rosamunde Pilcher – Nyár, szerelem, zűrzavar (2011) című filmhez: https://www.kino.de/film/rosamunde-pilcher-sonntagskinder-2010/
9/10
grosz_i 2023 ápr. 26. - 19:11:17 9/10

Rosamunde Pilcher – Nyár, szerelem, zűrzavar (2011)
Egy szünidei affér „Holiday Affair” novella nyomán

A tehetséges szakácsnő, Rose Holland utcai reklámot vállal egy telefontársaság részére, hogy pénzt szerezhessen a saját vendéglője megnyitásához. Angol telefonfülkének öltözve összeütközik egy vonzó külsejű férfivel, akit szószerint leterít. A nő a férfit hibáztatja, és elnézést sem hajlandó kérni - ezért a reklámcég elbocsátja a nőt.

Barátnője, Nora Gonzalez számára ez a sors keze, hogy Rose éppen most nyert egy kétszemélyes üdülést Cornwallba, egy kastélyszállóba. Nora rábeszéli a barátnőjét, hogy vele vágjon bele az utazásba. Csalinak pedig azt használja fel, hogy Rose bizonyára találhat befektetőt a vendéglője számára. Mindehhez csupán annyi kell, hogy Rose adja ki magát egy kockázati tőkeberuházás menedzserének.

A szállodában ismét találkozik azzal az emberrel, akivel összeütközött. Marc Hopkins, az ismert lemezkiadó tulajdonosa szintén álnéven vett ki egy szobát. A férfi inkognitóját megőrizve szeretné a Cornish Chamber zenekart meghallgatni. A karmester, Andrew Morgan a szállodatulajdonos, Beatrice East unokaöccse. Mindketten nehéz időket élnek. Andrew-nak a zenekarához új szponzorra van szüksége, a nagynénje pedig vevőt keres a szállodájára. A régi tisztelőjének, John Browning ajánlata megható számára, de az sem tudná a szállodáját megmenteni.

Marc nem ismeri fel Rose-t, bár furcsa módon valahogy ismerősnek tűnik számára a nő. Rose ugyan aggódik, hogy a csalása kiderül, de spontán úgy dönt, hogy marad a kitalált „életrajzánál”, ugyanakkor szinte biztos benne, hogy Marc sem az, akinek kiadja magát. Állandóan figyelik egymást, de minden kívülálló számára világos, hogy az élet őket egymás számára teremtette. Röviddel az első csók előtt felismeri Marc Rose-ban a „telefonfülkét”, és Rose-nak akár tetszik, akár nem, színt kell vallania.

Egy közösen eltöltött éjszaka után Rose a hetedik mennyországban érzi magát, mindaddig, míg fel nem bukkan Agnes Hopkins, Marc felesége, akit már hónapokkal ezelőtt megkért Marc arra, váljanak el. Agnes Rose-ban azonnal felismeri a veszélyt, és úgy adja elő, mintha ez csupán Marc egy félrelépése lenne a sok közül. Rose szörnyen megalázottnak érzi magát és nem is ad Marcnak lehetőséget még arra sem, hogy magyarázatot adjon.

Agnes ügyesen manipulálja Marc öccsét, Bobbyt, aki down-szindrómás és egy otthonban él. Marc, aki megígérte öccsének, hogy gondját viseli, mély érzelmi konfliktusba sodródik és súlyos döntés előtt áll…
9/10
grosz_i 2022 okt. 15. - 12:14:14 9/10
Széles Ágnes 2022 júl. 19. - 06:18:16
A film címe: Egy orvos és három asszony. 2016. Főszereplő: Anja Knauer
9/10
grosz_i 2022 júl. 12. - 07:52:48 9/10
Filmcím itt nem szerpel, de, ha valaki igényes és utánanéz: Rosamunde Pilcher: Kígyók a Paradicsomban (2013) - https://port.hu/adatlap/film/tv/rosamunde-pilcher-kigyok-a-paradicsomban-rosamunde-pilcher-schlangen-im-paradies/movie-142058
10/10
surildi 2021 júl. 12. - 14:56:06 10/10
Tele állatokkal, akkor már jó lehet. ☆☆☆
Széles Ágnes 2020 okt. 02. - 13:15:19
Az ismertetőben leírt film címe: Apánk első szerelme. Elég nagy kavarodás van sokszor a filmek ismertetésénél, teljesen más filmeket adnak le, mint ami az ismertetőben van.
furfang 2020 okt. 01. - 20:23:50
Csakhogy ma okt. 1-én a Virágsziget van a programban! Ennek a tartalma ez:

Amy Campbell orvosi pályáját hátrahagyva a Virágszigetre költözik, hogy férjével, Johnnal újra felvirágoztassák Amy nagyszüleinek elhanyagolt virágfarmját. Amy hányatott sorsú család sarja; nagybátyját, George-ot az ír-angol háború idején agyonlőtte egy ír terrorista, apját pedig soha nem ismerte - anyja, Maggie azt állítja, a férfi még Amy születése előtt meghalt. Maggie soha nem heverte ki a tragédiákat, folyamatos testi és lelki fájdalmak gyötrik, emiatt anyai feladatait sem tudta soha megfelelően ellátni. Amikor John professzori állást kap a plymouth-i egyetemen, elhagyja a szigetet és Maggie-hez költözik - Amy ekkor váratlan segítséget kap a rejtélyes Ian személyében, aki lelkesen veti bele magát munkába, és hamar Amy bizalmába férkőzik. Johnt nem hagyja nyugodni a család titkokkal terhelt története, ezért nyomozásba kezd, amely során kideríti, hogy George-ot egy Ian nevű ír férfi lőtte le, aki akkoriban Maggie-vel alkotott egy párt… John nyomásának hatására Maggie elismeri, hogy valóban Ian Amy apja. John és Maggie a Virágszigetre siet, hogy elmondják Amynek az igazságot, azonban kiderül, hogy az eseményeknek volt még egy fontos szereplője, akinek jelentőségét eddig nem is sejtette a család: Ian húga, Kayla. Végül fény derül az igazságra, amiért mindannyiuknak súlyos árat kellett fizetnie.