Anthony Bourdain - Fenntartások nélkül / Dél-Karolina

Bakancslistához adom
Anthony Bourdain: No Reservations / South Carolina
amerikai ismeretterjesztő filmsorozat, III / 14. rész, 2007

Értékelés:

46 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Anthony Bourdain részt vesz egy dél-karolinai polgárháborús emlékeseményen, egy szabadtéri disznósütésen, és találkozik az afrikai eredetű gullah-okkal, hogy megkóstolja étkeiket.

A műsor ismertetése: A szakács világ körüli útja az 'Elveszett jelentés' modorában. Népszerű szerző. A hírnév zavarja. Kulináris kalandor. Italos, dohányos, hedonista... a jelzőket sorolhatnánk tovább, de egy biztos: ételekkel egyre többet foglalkozó világunkban Anthony Bourdain konyhaművészeti Indiana Jonesként kiemelkedő helyet vívott ki magának. Több mint három évtizede hivatásos szakács és író, nem csoda, hogy mindent ebből a szempontból néz. Jóllehet, kalandvágyát továbbra is a rendkívüli étkezési élmények iránti érdeklődése táplálja, mégis az útközben megismert tájak és emberek teszik az utazást valóban izgalmassá. A sorozat epizódjaiban Anthony Bourdain olyan emberekhez és helyekre jut el, amelyek megismerése jóval túlmutat az ételek birodalmán.

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
baal-amiga 2010 dec. 08. - 09:22:02 Előzmény divin
...és igen! Pont most megy, a magyar énekre fel is kaptam a fejem.
divin 2010 júl. 29. - 10:23:46
Az argentínai részben a gaucho magyarul énekel! "Részeg vagyok Rózsám, mint a csap, Nem aludtam három éjjel, három nap..." :O
irmagyurma 2009 szept. 02. - 14:49:40
EZ MEGY KI A FALRA. Még egy hónap és Svédország, meg trunbrödsrolle. Jag älskar dig Tony! :)
tiborz007 2009 jún. 12. - 17:29:12
Nem szeretem a palit, egy kicsit nagyképû, de a mûsora jó, élvezettel nézem
10/10
ver_krisz 2009 jan. 05. - 18:46:27 10/10
<< és a második XD
10/10
ver_krisz 2009 jan. 05. - 18:46:03 10/10
<< az elsõ dolog, amit Tony igazán szeret XD
10/10
offtopic
ver_krisz 2008 nov. 02. - 10:46:53 10/10
<< illetve :P
10/10
offtopic
ver_krisz 2008 nov. 02. - 10:46:31 10/10
<< a tetoválás
10/10
offtopic
ver_krisz 2008 nov. 02. - 10:44:14 10/10
Anthony a híres tetováló szalonban, a Miami Ink-ben készíttetett tetoválást, vajon ez benne lesz a No Reservationsban is?

http://www.youtube.com/watch?v=_t7jWb_C6YU
10/10
ver_krisz 2008 okt. 18. - 12:44:04 10/10
Ebbõl nincs magyar?

NO RESERVATIONS - AROUND THE WORLD ON AN EMPTY STOMACH

Want to know where to get good fatty crab in Rangoon? How to order your reindeer medium-rare? How to tell a Frenchman that this baguette is invading your personal space? Then this is your book. No Resemtions is Anthony Bourdain's fully illustrated journal of his far-flung travels throughout the world. I traces this trips from New Zealand to New Jersey and everywhere in between, mixing beautiful, ever-before-seen photos and oddball mementos with Bourdain's hilarious and outrageous tales. With his trademark wit and soulful charm, he takes readers with him on a hell-for-leather world tour, eating, drinking and getting in and out of international trouble. For any of Bourdain's growing army of rabid fans, this is an indispensable opportunity to tiit the road with the man himself.
10/10
ver_krisz 2008 okt. 18. - 12:42:50 10/10
Elhoztam a többit is. :D

ÍZ-VILÁGJÁRÓ, - AVAGY A TÖKÉLETES ÍZEK KALANDOS FELKUTATÁSA

A kulináris világ Lou Reedje, Amerika kedvenc szakácsa Anthony Bourdain, felkerekedik, hogy megtalálja az ételek Szent-Grálját: Kambodzsától Marokkóig kóstolgat és hazárdírozik, miközben megdöbbentõ helyzetekrõl mesél. A kobra dobogó szíve, a japán mérges hal, vagy maga a helyszín irtóztatóbb? Bourdain képes mindent kockára tenni a tökéletes fogásért... Aki szakács akar lenni, pokolra kell annak menni?
10/10
ver_krisz 2008 okt. 18. - 12:38:49 10/10
Kis betekintés: :)

A KONYHAFÕNÖK VALLOMÁSAI - MI ZAJLIK A KULISSZÁK MÖGÖTT?

Miért ne együnk halat hétfõn? Mi a baj a hollandi mártással? Mitõl mennek tönkre a mûkedvelõ tulajok? Hogyan fõzzünk úgy, mint a nagyok? Mitõl profi egy séf? Anthony Bourdain világszerte bestsellerré vált könyve egyszerre vendéglátóipari oknyomozás, önéletrajz, krimi és receptkönyv, amelyben - sok egyéb mellett - a fenti kérdésekre is választ kapunk. De mi is ez a könyv? Háromszázhetven oldalnyi professzionális szakácsmûvészet, káromkodás, tesztoszteron és narkó. Kalandfilm konyháról konyhára. Túlélõkalauz étterembe járóknak. Tisztelgés a vendéglátás zsoldosai elõtt, akiknek mindig csak egy dobása van: a következõ. Ha elképzeli az éttermet, ahol a konyhán Jack Kerouac, Quentin Tarantino, Hunter Thompson és Tom Wolfe készíti önnek a vacsorát, megtudja, mirõl is szól ez a könyv.
10/10
ver_krisz 2008 okt. 18. - 12:36:11 10/10
Hahó! Nem sajnos nem olvastam. De egyszer szivesen nekifognék, csak legyen rá idõm. :)

I love Tony!
10/10
ver_krisz 2008 szept. 13. - 09:31:01 10/10
Én egyáltalán nem iszom, mert egyik alkoholfajtát sem szeretem, de ha Tonynak így jó, én nem itélem el érte. Végül is jól teszi, az élet rövid, miért is ne csinálná (inná) azt amit szeret. :)
Igazi életmûvésznek tartom.

És kiváncsi lennék rá, hogy kamerákon kívül mennyit iszik. Lehet csupán a show része.
10/10
ver_krisz 2008 szept. 12. - 13:10:44 10/10
Wow, szerinted is jópofa? :)
10/10
ver_krisz 2008 szept. 11. - 19:43:09 10/10 Előzmény kiralyno
Egyetértek. :D
10/10
kiralyno 2008 szept. 11. - 16:59:00 10/10
De nem is ilyen jóképû és jópofa :)
10/10
kiralyno 2008 szept. 08. - 15:58:05 10/10
Igen, meg még ennyire nem õsz, mint mostanság :)
10/10
ver_krisz 2008 szept. 07. - 19:07:58 10/10 Előzmény kiralyno
Szóval ez lenne az?
Milyen vékony ezen a képen...
10/10
kiralyno 2008 szept. 03. - 17:07:54 10/10
Én spec. nézem, ennek a mûsornak az elõdje, kb. 10 évvel le van maradva, de tök ugyanaz, csak fiatalabb Tony :)
Összes hozzászólás