Az aktuális rész ismertetője: Kevesen tudják, hogy Fajszon évek óta működik egy biogazdaság, ahol - egy nálunk kevésbé ismert, de - egyedülálló módon felhasználható cserje bogyós termését szokták szüretelni, melyből gyümölcslevet, kozmetikai alapanyagot, és még csokoládét is készítenek. Ez a karotinokban és C-vitaminban dúskáló homoktövis. Ebben az adásban megismerjük még a napraforgó rokonát is, melyet nem a virágáért vagy a magjaiért termesztenek, hanem a gumós gyökeréért. A csicsóka az, melyeből szárítmány készül, ami tápláló élelmiszeralapanyag. Hogy az "étlap" is teljes lehet, ezért a desszertről sem feledkezhetünk meg: rózsaszirmokból készítünk lekvárt és szörpöt. És ha a szűzbariskáról is szeretenék megtudni mi is valójában, tartsanak velünk!
A műsor ismertetése: Magyarország legnépszerűbb gasztronómiai műsorában hétről hétre újulnak meg a múlt ízei a jelen konyháiban. A Gasztroangyal mostanra mozgalmat teremtett, és arra ösztönzi a nézőket, hogy értékeljék a valódit, a természeteset. A piaci kofától a profi szakácsokig mindenki azt hirdeti, hogy ízeink és receptjeink hagyománya ma is meghatározó, és kiváló alapanyagaink száma végtelen. Ahogyan végtelen az ételvariációk sora is, melyek segítségével átszelve a Kárpát-medencét a Gasztroangyal minden egyes alkalommal bebizonyítja, hogy Magyarország finom!
Hozzászólások