Az aktuális rész ismertetője: Nyíregyháza Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye az ország hetedik legnagyobb városa. Dinamikus és látványos fejlődése a 18. század óta töretlen. A térség gazdasági és kulturális motorja. Vonzó turisztikai célpont. Adásunkban a következő nyírségi tájra jellemző ételekkel ismerkedhetnek meg a nézők, amiket a falumúzeum népi konyhájában sparhelten és kemencében készítettük el: Szentmihályi lakodalmas zúzos leves, Nyögvenyelő, Szatmári rakott puliszka, Tirpák tarhonya,Túrófánk és Beregi tepertős papucs.
A műsor ismertetése: Németkér a Mezőföld tájegységnek déli részén található, Tolna megye északi részén. A török háborúk utánra teljesen elnéptelenedett településre 1785-től a Habsburgok és a magyar földesurak által is szorgalmazott betelepítések hatására érkeztek német bevándorlók, zömmel a Hesseni Nagyhercegségből. Ezen bevándorlók tekinthetők a mai Németkér őslakosainak. Műsorunkban a következő sváb ételek elkészítésével ismertetjük meg nézőinket: krumplis tészta, kéri rudacska, kelt gombóc káposztával, hamis mézes puszedli, töltött dagadó, püspökkenyér.
Hozzászólások