Az aktuális rész ismertetője: A Szent László királyunkról elnevezett Porrogszentkirály Somogy megyében, Csurgótól öt kilométerre fekvő, az 1300-as évektől lakott település. Jellegzetes ételei közé tartozik a káposztaleves, a hegyi csülök, a kemencés kukoris, a kukoricás pogácsa, de megismerhetjük két különleges étel: a rakott hús és "barack" elnevezésű ünnepi sütemény elkészítését is.
A műsor ismertetése: Németkér a Mezőföld tájegységnek déli részén található, Tolna megye északi részén. A török háborúk utánra teljesen elnéptelenedett településre 1785-től a Habsburgok és a magyar földesurak által is szorgalmazott betelepítések hatására érkeztek német bevándorlók, zömmel a Hesseni Nagyhercegségből. Ezen bevándorlók tekinthetők a mai Németkér őslakosainak. Műsorunkban a következő sváb ételek elkészítésével ismertetjük meg nézőinket: krumplis tészta, kéri rudacska, kelt gombóc káposztával, hamis mézes puszedli, töltött dagadó, püspökkenyér.
Hozzászólások