Drága örökösök / Szobordöntés

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmsorozat, II / 33. rész, 70 perc

Értékelés:

404 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Attila nagy felismerésekre ébred, a szobor napjai pedig meg vannak számlálva. Zsóka és Tibi váratlanul egyetértenek, de ennek Subicz örül a legkevésbé. A panzióba titokzatos vendég érkezik és felmerül, vajon Kálmán bácsi visszatér a faluba...?

A műsor ismertetése: A történet dupla epizóddal kezdődik, amelyben megismerjük a Szappanos családot, akiket sokkol a hír: Kálmán bácsi óriási vagyont hagyott rájuk, amit akkor kapnak meg, ha egy éven át a bácsi falujában élnek. Az örökösök úgy döntenek, hogy maradnak és elkezdődik az egy évre szóló taktikázás.

A Drága örökösök egy 2019-ben bemutatott magyar televíziós vígjátéksorozat, amelynek showrunnere és vezető írója és rendezője Hámori Barbara. A ContentLAB & Factory által készített sorozat, a horvát Kud puklo da puklo (kb. Mindegy hová mész) ötlete alapján készült, de a történet saját fejlesztésű, eredeti magyar sorozat. Az első epizódját 2019. január 1-én mutatta be az RTL Klub, 2019. május 1-től a Cool TV is elkezdte vetíteni. A 2. évad 2019. augusztus 12.- november 8.-ig volt képernyőn.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Szappanos Kálmán
Szappanos Mónika
Szappanos Tibor
Szappanos Kristóf
Tamás, Mónika fia
Kata, Tibor lánya
Varga Anikó
Palágyi Sándor
Varga Stefi
Palágyi Dia
Horváth Attila
Gálné Huszár Zsóka
Palágyi Lajos
Horváth Józsi
Lujza néni
Margit néni
Stefi udvarlója
Tomcsik Tamara
Endrődi Krisztián
riporter
banki ügyintéző
Molylepke, árverés vezető
Molnár Franciska / Vértes Nikolett
Olga Balentović
Boskó atya
Szappanos Tiborné Kántor Valéria
Tóth Evelin
Sztojka Armandó
jógaoktató

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
HARCOS TIBI jan. 26. 15:17:38 6/10
Nincs folytatás? Mert nem lett befejezve a történet.
4/10
napraforgó 2023 máj. 13. - 05:17:03 4/10
Elég hülye ötlet Subicztól, ahogy a Szojka fiúkat elhelyezte. Vajon ki fog főzni Icuka helyett, ha őt elhelyezi a panzióból? mert az egy dolog, hogy Grófó takarítson ott (ami vicces, mert eddig is Putyili takarított), meg hogy Szamóca a krumplizóban dolgozzon. Armandó biztos jó lenne eladónak, ő lyukat beszélne a női vásárlók hasába és eladna nekik bármit egy kis udvarlás mellett. Az viszont hülyeség, hogy a semmihez sem értő Renátó a horgászboltot vigye Józsi helyett. És ki fogja fizetni őket? Mert nem biztos, hogy Szamóca megfelelne Attilának. Még Icuka csak-csak, habár elég unalmas lehet mindig ugyanazt főzni nap-mint-nap.

A pajta, benne Dragannal és Mahiccsal, meg az egyik kopasszal felrobbant. Talán az a kettő, aki kiment vizelni, életben maradt. Nem hiszem, hogy abban a fészerben lett volna angol WC, ha meg a ház mögé mentek, a bokrokba, akkor talán ők nem robbantak fel.
8/10
Pünkösdi Kató 2023 máj. 12. - 08:27:41 8/10
Dzsennike mekkora volt a feketeruhában, még a hajgumija is fekete volt. Nagyon odavan Józsiért. Ha a polgi összehozza őket, Subiczról megváltozik a véleményem. :) Attila egy mocok.
4/10
napraforgó 2023 máj. 12. - 04:42:52 4/10
Én nem értek az okostelefonokhoz, de azok annyi mindent tudnak. Talán azt is, hogy ki merre jár.
GPS talán van bennük. Akkor meg tudják találni egymást. Mónika is értesítheti Tibiéket, így azok érte tudnak menni.

Zsóka vicces volt takarítónőként. Zsófi néni- haha.
3/10
Heatseeker 2023 máj. 11. - 14:21:01 3/10
Vajon Mónika hogyan tér vissza Magyarországra? Stoppal? Érdekes volt, hogy a Kálmánhoz vezető út titkos volt, csuklyát húztak szegény Móni fejére... Visszafelé persze már nem titkos, mehet isten hírével... így hát bármikor visszatalál, ha akar. Amúgy a telefonban biztos van valami helymeghatározás, hogy pontosan hol járt, így ez a csuklyás hülyeség teljesen felesleges volt. Azt sem értem, hogy ez a Dani-Józsi páros miért nem őszinte, hiszen magukat védenék vele. Stefi hozta vissza a lovat, azt is tudták, hogy ő vitte el, mi lett volna, ha Dani bevallja? Semmi. Józsi helyében meg odaálltam volna a lány elé, és közöltem volna, hogy az apja zsarolja, ki akarja rúgni a testvéreit ha összeházasodnak. Csak ebben a sorozatban mindenki félrebeszél. A koronasóvár Zsóka meg remélem ráfarag a kapzsiságára.
4/10
napraforgó 2023 máj. 11. - 07:55:15 4/10
Honnan lett Tibinek ez a sárga taxija? Az önvezető tönkrement, a Tibi angyalai megszűntek, nem mondták, hogy azokkal a taxikkal mi lett, stb. Most már tudom, hogy miért kellett Tomika a szerbiai úthoz - hogy vezessen, amikor Tibi a hátsó ülésen bujkált a határőr elől.

Kálmán és István atya sem látta Jolika holttestét, de még a koporsóját sem.
Mit fog mondani Marlenka? Mert ha ő sem látta, akkor az öregasszony él és bujkál valahol. lehet, hogy a Kék Leopárdnál, lehet, hogy máshol. habár én nehezen hiszem, hogy egy 75 éves öregasszonynak kedve van bujkálni akárki elől is. Pláne a Szappanosok elől.

Egyre ostobább ez a történet, és sajnos most sem lesz egészen vége, mert még kitalálnak egy új évadot.

4/10
napraforgó 2023 máj. 11. - 05:50:58 4/10
Dodi bácsi, meg a fiai elég furák voltak. Még hogy Dzsennikével nem beszélgethet egy fiú, nem mehetnek el sétálni, nem ismerkedhetnek, nem udvarolgathat, csak, ha már a vőlegénye. Röhejes. Közben meg a lány eljárhat dolgozni - előbb a panzióba, ahol rengeteg férfival találkozhat, aztán meg a polgármesteri irodába, ahová szintén betévedhet pár férfi ügyfél is. azokkal nem tilos beszélgetni? Pedig azok közül is udvarolgathatna valaki Dzsenninek.

Valahogy nem igazán tudom azt sem elfogadni, hogy Attila megtiltja a fiának, hogy elvegye a roma lányt, az meg végképp elfogadhatatlan, hogy Józsi ennek hatásra visszamondja a lánykérést. Józsi meg, jajj de megijed, hogy a leendő sógorai munka nélkül maradhatnak....
Attilának az jobban fájna, hisz nem lenne embere, aki üzemeltetné a krumplizót.

Tomika megfejtette az anyja rejtjeles beszédét - ezt bizony nem néztem ki belőle. Csak hát Gorán sem hülye, szerbül utasította a sofőrjét, hogy irányítsa Babapusztára az embereit és állítsák meg a magyar rendszámú autót. (Babapusztának nincs szerb neve???)
7/10
Rojita 2023 máj. 10. - 21:42:57 7/10
Sztem is él Jolika. Megint eljátsszák a már egyszer bevált ál-halálhír ötletet. Az lenne a logikus, h a régi udvarlójánál, a felbukkant Kék Leó házában bujkálna. (Akkor azonban Leó papa nem lett volna kiéhezve egy jó kis húslevesre, mert Jolika csak főzne ott is.)

Mintha azt olvastam volna valahol, h Koltai Róbertnek műtétje volt a közelmúltban. Akkor igazán szép, h elvállalta a forgatást. Így érthető, h miért vették ilyen törődöttnek a karaktere állapotát.

A telefonon jelentkező Szláven Balentovics nem Molnár Gusztáv hangja volt. Remélem, még mindig nyitva hagyják a színésznek a visszatérés lehetőségét a köv. évadban. A most majd jelenetbe kerülő Szlávent fényképezhetnék árnyékban, kivehetetlen arccal, - esetleg mehetne a történet vmi magyar rendőrséget félrevezetni akaró újabb szerb szélhámos próbálkozása irányába.
4/10
luci87 2023 máj. 10. - 18:27:25 4/10 Előzmény napraforgó
Szerintem felismerte,azert is konyorgott Andinak, hogy ennek a nonek ne adja ki az irodét.Meg is akarta magyarazni, de nem hallgatta meg..
Dodi bácsi igen meghatodott,mikor Jozsi megkerte a lánya kezét...de lesz ebben még egy kanyar..:)
7/10
Rojita 2023 máj. 10. - 15:41:14 7/10
Ha Sajgál Erikával behoznak egy orosz-ukrán szálat, akkor megint egy kicsit ekézem Magyar Attilát. Lehetne az Ő által szörnyen megformált alkesz is egy orosz tégla. A következőkben összehoznák őket a közös munkában, mint a szerb és orosz régi barátságot ápoló titkos-ügynökök. Így Magyar Attila "kijózanodhatna", elhagyhatná ezt az erőltetett, mindig részeg hangot és beszélhetne orosz akcentussal, amit viszont nagyon tud, - hiszen évtizedek óta ez az egyik főszerepe.
4/10
napraforgó 2023 máj. 10. - 08:30:16 4/10 Előzmény luci87
Én is rá gyanakodtam, de annyira nem hasonlított rá még az arca sem, nem csak a frizurája. És ha Dorothy lett volna, hát Nándi miért nem leplezte ? Ez nem logikus.
4/10
luci87 2023 máj. 10. - 07:05:25 4/10 Előzmény napraforgó
Az orosz nő Sajgál Erika,aki mindig más néven és parokában szerepel... Utoljára Gorán kirugta,mert elárulta,azelőtt mindig vele volt,hirtelen nem jut a neve az eszembe..Ő is a koronát keresi,Nándival nem tudom találkozott e már azelőtt.
4/10
napraforgó 2023 máj. 10. - 05:42:13 4/10 Előzmény Heatseeker
Én, ha a hálómba akadna egy korona, még ha akármilyen koszos, iszapos is, csak kifognám, aztán lemosnám és megnézném, mi is az. Jó, a két kopasz nem tudott a koronáról, de azért nem hülyék, csak elgondolkozhatnának, hogy mit is fogtak ki.

Amúgy meg én sehogysem hiszem el, hogy egy olyan roppant értékes koronát, ami a 650 milliónál is többet ér (!!!) csak úgy pucéran beledobnának egy falusi horgásztóba. Na, ne már.
A mi Szentkoronánkat is ládába rejtve, becsomagolva ásták el, amikor menekíteni kellett.
Ezt az értékes koronát is, ha vízbe akarták mártani, biztos becsomagolják valami vízhatlan burkolatba és nem csak úgy bevágják a vízbe, iszapba.

Nándi, meg az iroda új bérlője, az orosz nő tuti ismerik egymást, kérdés honnan. A nő ugyanis nagyon érdeklődött a telója tartalmáról.
Lehet, hogy Nándinak a magánnyomozósdi is csak egy fedőfoglalkozás?

Zizi mamát sehogysem értem. Mit ágáll 30 év után még mindig a veje ellen? Ennyi idő alatt már rég meg kellett volna békélni vele. Valit meg visszavinné háticselédnek Nusika helyett. Hát szép. Na ilyen anyukától, ilyen anyóstól mentsen meg az isten minket.

4/10
luci87 2023 máj. 10. - 05:29:06 4/10 Előzmény Heatseeker
Korona...:) Csak valami hamis vacak lehetett az is ,sulya sem volt ha csak ugy kiszákolták..Nem foglalkoztak vele,mert a dobozt kerestek.Ez csak egy ujabb hulyeség volt. Péntekig már nem hiszem h meglesz,hiszen jön az uj évad decemberben,akkor mit keresnének megint,vagy mivel folytatnák...
4/10
napraforgó 2023 máj. 10. - 05:22:07 4/10 Előzmény Heatseeker
Igen, Dani nem szerelmes Stefibe, de azért még mindig védi, mentegeti. Azzal, hogy nem beszél Katának Stefi szemétkedéseiről, voltaképp elárulja a feleségét. Nem tetszik. Ez egy fura fickó, nem igazán egyenes jellem. Robi sem volt egy jellembajnok, de talán egy kicsit mégis jobb volt Daninál. Legalábbis férfiasabb volt, nem ilyen tutyi-mutyi lekvár.
3/10
Heatseeker 2023 máj. 09. - 22:57:59 3/10
A két kopasz által kipecázott korona (már nem tudom melyik részben volt) vajon miért került vissza a tóba? Fogási tilalom volt rá? Vagy csak pont a két kopasz nem tud róla, hogy mindenki egy koronát keres?
3/10
Heatseeker 2023 máj. 09. - 21:07:14 3/10 Előzmény napraforgó
Dani nyilván megint hazudott, azaz elhallgatta Kata elől, hogy Stefi hozta vissza a lovat. Szánalmas. Egyébként nagy fordulat lenne, ha Jolán mégis élne... Mónika névváltozása szerintem kamu, gondolom Nándi intézett neki egy hamis útlevelet.
4/10
napraforgó 2023 máj. 09. - 15:14:25 4/10
Azért fura, hogy Vali odaköltözteti magukhoz Subiczot, de még csak meg sem kínálja reggelivel. Mindenki az asztalnál ül, ő meg csak ott álldigál és próbál valamit elmondani, de nem is engedik szóhoz jutni. Az rendben van, hogy Tibi és Vali el akarnak menni Szerbiába, de Tomikát miért akarják magukkal vinni? legalább maradna otthon valaki a polgira vigyázni.
Amúgy Tibi nincs kitiltva Szerbiából????

Egyáltalán, Kálmán még Szerbiában van? Nekem nagyon úgy tűnt, hogy amikor Gorán nála járt, akkor nem mentek el a világ végére, valahol nagyon közel rejtegeti az öreget.

Dani meglepődött, hogy a lova visszatért. Na, ja, kb. 1 méteres kötőfékkel volt kikötve a fához, ő meg azt hiszi, hogy a ló csak úgy odatalált. (És kikötötte magát, haha)
Vajon Stefi hol rejtegette azt a luxuslovat? Hol istállózta, mivel etette, stb. Ki vigyázott rá? mert egy 24 milliós lóra azért vigyázni kell, nem kóborolhat csak úgy az erdőben.

Stefi végül elismerte, hogy akkor jött rá, hogy mit veszített, amikor szakított Danival. De Dani nem lágyult meg, tán nem is igen értette, mire céloz a lány. Mindenesetre most már jó lenne, ha Stefi felhagyna a machinációival. Rájöhetne már, hogy Danit nem kapja vissza, úgyhogy fölösleges a sok mesterkedés.
Bonitó 2023 máj. 06. - 23:11:50
A DÖ-ben rengeteg az elvarratlan szál. Mint ahogy indokolatlanul rengetek a szereplő is. De úgy látszik senki nincs akinek feladata lenne összefogni a szálakat, hogy azok mindig logikusan kövessék is egymást, és befejezettek legyenek?!
Vagy, mint lentebb "Napraforgó" fórumtárs is írta, hogy milyen zavaró, ha ellentétes információk vanna a számokkal kapcsoatban is.

Nekem most az jutott eszembe, ahogy anno Renike születésnapján felbukkant Borbála a "kedves, csupa mosoly" ellenőrnő, és azóta se kép, se hang róla? Eljött ismét ellenőrizni a Panzió konyháját. Valószínű, hogy elfelejtkeztek róla?! Vagy azóta a konyhában tesz-vesz-ellenőrizget ?! Aztán ha valamelyik írónak eszében jut majd egyszer, akkor hírt adnak majd róla?!

Egyébként, kíváncsi lettem közben Borbála karakterét alakító Vasvári Emesére! Vajon az életben is ilyen az egyénisége?! Az életrajzából kiderült, hogy van egy ikertestvére is, Vasvári Csaba, aki szintén színész. Róla sem hallottam eddig. Csendben élhet Ő is, holott Széles Gábor üzletember veje.)

Aztán belefutottam Vasvári Emese beszélgetésbe, háááát, érdekes ember ez a Borbála/Emese mit ne mondjak!) Íme az egyik interjú: (Ti, vajon mit gondoltok?)

https://www.youtube.com/watch?v=kZJKOy4hkN4
Bonitó 2023 máj. 06. - 22:57:19 Előzmény luci87
Én is kíváncsi vagyok a filmre! Főleg "Nándira", azaz Király Attilára, hogyan alakítja Som Lajos karakterét a Radics Béla életéről szóló életrajzi filmben.
(Egyébként is imádom az életrajzi filmeket, főleg könyveket!) Csak az a gondom, hogy a Piramis zenekar, Som Lajossal az élen, sosem volt a kedvencem, még fiatalon sem. De a film nagyon felkeltette érdeklődésem.
Azóta sokat kutakodtam Radics Béla a "megátkozott gitáros" életével kapcsolatban. És közben mindig feltűnt egy-egy ismerős név, mint Witter Mari, akiről kiderült, hogy több, mint 40 éve él Floridában. Tehát azért nem hallottunk róla. De közben már feledésbe is merült a neve nálam. Pedig milyen csodálatos hangja volt.
Kutakodás közben "befutott" a képbe Barta Tamás, a másik legendás gitáros. Érdekes, hogy Radics és Barta a két jó barát útja különvált anno, Barta "disszidálása" miatt. De sajnos a két barátnak, szinte egy időben ért vége az élet is.
- Radics Béla ( Budapest, 1946.02.06. - 1982. 10.18. Budapest (36 év),
- Barta Tamás ( Budapest, 1948.07.07.- 1982.02.16. Los Angeles (33 év) Többek között erről a két emberről és egy harmadik zenész
- Orszáczky Miklósról ( Budapest, 1948.05.08. - 2008.02.03. Ausztrália, Sydney

És elmerültem erről a fenti három zenészről szól, az "Ilyenek voltunk" zenés játékban. Amely azokról is, akik angol és amerika példaképeik nyomán gitárt fogva kezükbe rock-dalokat írtak, játszottak, énekeltek.
Vagyis a kor legjobbjai közül háromról: Barta Tamásról, Radics Béláról és Orszáczky Miklósról kíván megemlékezni az "Ilyenek voltunk" című zenés játék írója és rendezője, Miklós Tibor. Mint szövegíró, rajongó barátként hosszú éveken át társa lehetett azoknak, akikről az említett zenés játék szól.

A korszak legkitűnőbb dalai szólalnak meg - magyar és külföldi számok - olyanok, amelyek közel álltak a darab hőseihez, és máig sem vesztettek a ragyogásból. Barta, Radics és Orszáczky mellett, többek közt Bajtala János, Demjén Ferenc, Cserháti Zsuzsa, Wittek Mária, Karácsony János , Csuha Lajos, Harmath Albert,

A Radics Béláról szóló filmet igyekszem minél előbb megnézni, Már csak azért is, hogy láthassam a Drága Örökösök fent említett két színészét is a filmben.
(Egyébként van már topikja a Radics Béla filmnek ("Radics Béla, a megátkozott gitáros"), de semmi "forgalom" nincs rajta, sajnos. )
Más:
Én is visszavárom Szlávent! Kedveltem. A személyes dolgaiban pedig nem tisztem ítélkezni.
Sőt, szeretném ha Dia is visszatérne a következő évadban! :)
(Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikeredtem!)
Összes hozzászólás