Személy

Földes Tamás

színész, ének, előadó
Született: 1965. augusztus 25. (58 éves) (Magyarország, Budapest)

Hozzászólások

Johann 2012 ápr. 22. - 18:50:33 Előzmény mulao
Én is nagyon jó véleménnyel vagyok Földes Tamásról. Legutóbb egy itt eddig nem említett musicalben, a Vértestvérekben láttam, abban is nagyon jó. Szerintem az egy igazán különleges musical, már a drámaisága miatt is érdemes megnézni. (De egyébként a zenéje is elég jó.) Még tavalyelõtt Óbudán láttam, most a József Attila Színházban megy (ugyanazzal a szereposztással). Május 2-án lesz legközelebb látható, jó szívvel ajánlom. Fontos szerep Földes Tamásé, még ha a szó szoros értelmében nem is fõszerep (õ a Narrátor).

És igen, a Wikipédia szerint Földes Eszter az õ leánya.
linuxos_siralyka 2012 ápr. 14. - 13:44:56 Előzmény mulao
Földes Tamás szerintem is megérdemel néhány szót. A beszéd- és énekhangja is gyönyörû, ezenkívül nagyon jellegzetes. Az elõadásai természetesek, életteliek és szöveghûek, amit nagyon jó néven veszek. Remélem, sokszor láthatjuk még.
mulao 2011 ápr. 26. - 19:38:18
Földes Tamás szerintem érdemel néhány szót. Nagyon tehetséges színész, nagyon jó hanggal, sõt inkább olyan rockoperás hangja van. Musicalszínészek közt talán õ volt mindig a fontosbb mellékszereplõ, de nem igazán fõszereplõ. A Rudolfban is nagyon jó, bár nekem ott Homonnay a kedvenc, mert gonoszabbnak találom. A Rebeccában is jó, csak inkább Pálfalvy Attila (vagy hogy hívják) jobban tetszik. De Tamás is szépen énekli a Szívjóság c. dalt. A Rómeó és Júliában nagyon jó Lõricz barát. Szépség és a Szörnyetegben vicces, nagyon tetszett, mint Perc úr. Ibusárban van komolyabb szerepe, abban is meggyõzött. Abigélben is tetszett. Mozart-ban Mozart apja, ott is tetszett. Elisabethben talán õ a kedvenc L. L./mesélõm. A Szentivánéji álomban meg afféle szellemifogyatékos. Lehetséges, hogy Földes Eszter színésznõ a lánya?