Személy

Magyar Attila

színész, rendező, szinkronhang
Született: 1965. szeptember 27. (58 éves) (Magyarország, Debrecen)

1965-ben született Debrecenben, kamaszként kezdett amatőr szinten színészkedni. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán Marton László osztályába járt, 1991-ben szerzett diplomát. Először a Vígszínház tagja volt, később fellépett a kaposvári Csiky Gergely Színházban, a Budaörsi Játékszínben, az Új Színházban és a Centrál Színházban is. Játszott többek között a Zimmer Feri, az Üvegtigris, a Magyar vándor, a Csak szex és más semmi, a Sorstalanság, a De kik azok a Lumnitzer nővérek?, a Szabadság, szerelem, a Megy a gőzös és a Kossuthkifli című produkciókban.


Díjak: 1998 - Színikritikusok Díja, 2002 - Vidor Fesztivál, Arlecchino díj; 2013 - Pepita-díj, ezüst fokozat; 2016 - Vidor Fesztivál, Capitano-díj

Hozzászólások

mulao 2009 szept. 02. - 10:25:08
Imádom! Zseniális színész! Ha jól emlészem eddig 4 darabban láttam, az elsõbõl nem emlékszem rá, mert régen volt.A Sok hûhó semmiértben nagyon tetszett, mint Benedek, a Vidám kísértetben is jó volt, legutoljára pedig a Fekete Péter címszerepében, zseniálisan játszott, még arcra is igazi lúzer volt.Sajnos filmben még kevésben láttam, de õ abban is jó, a Tiszta kabaréban is bírtam.Remélem minnél többet fogunk hallani róla a közeljövõben! Ja, és két, névre szóló aláírsom is van Tõle, bibibi!:)))))))
És nagyon kedves ember.Minden jót kívánok Neki!
eugénia22 2008 máj. 15. - 01:11:26
Bírom.A Tiszta kabaréban is jó,a Buhera mátrixban is jó volt.A nyuszúmuszos reklámban is csak bírni lehet.Láttam színházban,két darabban is.Nagyon tud.Kaptam tõle autogrammot is,és még kezet is fogott velem.Sõt hosszú, kedves szöveget írt.Jópofa volt.