Személy

Sharon Tate

színész, szereplő
Született: 1943. január 24. (Amerikai Egyesült Államok, Dallas, Texas)
Meghalt: 1969. augusztus 9. (Amerikai Egyesült Államok, Los Angeles, Kalifornia)

Dallasban született 1943-ban. A színészkedés mellett modellkedett is, a hatvanas években fedezték fel. 1968-ban Golden Globe-díjra jelölték a Vámpírok báljáért, ekkor ment hozzá Roman Polanski filmrendezőhöz. Nyolc és fél hónapos terhesen meggyilkolták Los Angeles-i otthonában, a tettesek Charles Manson hippivezér fanatikus hívei voltak.

Hozzászólások

10/10
nikato 2018 okt. 13. - 17:25:53 10/10
Hollywood Horror Story. Sharon egyik gyilkosa, Susan Atkins babát szült, pedig előtte megölt egy terhes nőt. Egy interjúban elmondta: nem érzett semmit Sharon iránt, Sharon könyörgött az Ő és gyermeke életéért, azt kérte hadd szülje meg a babát, öljék meg utána, de Susan közölte, hogy: "Nincs kegyelem ri*banc, megfogsz halni, jobb lesz, ha beletörődsz!"
Tex Watson kegyelmi kérésére Sharon anyja ennyit mondott: „Miféle kegyelmet tanúsított Ön a lányom iránt, amikor ő az életéért könyörgött? Milyen kegyelmet gyakorolt Ön, mikor ő azt mondta: »Legalább addig hagyjatok élni, míg megszülöm a gyermekem, és csak azután öljetek meg!«? Ő és a többi hét vagy esetleg több áldozat vajon ki tud kelni a sírjából, hogy Önnel együtt visszatérjenek az emberek közé? Magában nem lehet megbízni.”
Sharon anyja arra tette fel életét, hogy a gyilkosok börtönben maradjanak életük végéig, majd halála után Sharon testvére folytatja a harcot, és elég jól.
Susan Atkins úgy bukott le, hogy a börtönben cellatársának hencegett tettével.
Megdöbbentő az egész.
10/10
Nira1900 2014 ápr. 15. - 02:44:22 10/10 Előzmény zenyatta
Lehetett volna még világsztár mint színész is, hiszen csak 26 éves volt, amikor megölték... :-(
zenyatta 2013 máj. 27. - 00:37:37
Sharon Marie Tate (Texas, Dallas, 1943. január 24. – Kalifornia, Los Angeles, 1969. augusztus 9.) amerikai modell és színésznõ. Az 1960-as évek legígéretesebb fiatal színésznõi közé tartozott. 1968-ban feleségül ment Roman Polañski lengyel származású filmrendezõhöz. Ugyanezen esztendõ végén teherbe esett. A következõ évben még filmszerepet vállalt Olaszországban, majd visszatért az Egyesült Államokba, hogy hazájában szülje meg a gyermekét. Nyolc és fél hónapos terhes volt, amikor 4 másik személlyel együtt különösen brutális módon meggyilkolták az otthonában. A sors iróniája, hogy borzalmas halála által lett olyan világsztár, mint amilyen életében szeretett volna lenni. Édesanyja, Doris Tate és testvérei, Patti és Debra évtizedeken át mindent megtettek annak érdekében, hogy Sharon gyilkosai soha ne kerüljenek szabadlábra, és az áldozatok jogainak élharcosai lettek.