Személy

Verebély Iván

színész, közreműködő, szereplő
Született: 1937. december 7. (80 éves)

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?
  1961-ben végzett a Színművészeti Akadémián. 1961-63-ban a Miskolci Nemzeti, 1963-1968 között a Nemzeti Színház tagja volt. 1968 óta a Vidám színpadon lép fel. Kiváló komikus mind kabarédarabokban, mind vígjátékokban. Egyéni humor és sokoldalúság jellemzi. Összetéveszthetetlen alakja, arca gyakran feltűnik a filmeken és a televízióban is. Jászai Mari-díjas (1972). Fontosabb szerepei: Voltore (Jonson: Volpone), Enyves Jimmy ( Brecht-Weill: Happy end), Timothy, inas (Vaszary G.: Az ördög nem alszik ), Ivanov (Lengyel M.: Ninocska), Bienstock (Styne: Van aki forrón szereti)

  Vélemény:


  2009. augusztus 9. 18:15
  Jó, hát te dolgod, hogy milyennek tartod, de nincs igazad.
  OFF: Azért, azt meg végképp nem értem, ha nem ismersz valakit, (pl Kerkes Vica) miért írsz a fórumára, bocs, hogy felhozom, de még "lekiscsajozod" is, holott semmit nem tudsz róla, pedig többet is elért, mint a névrokona Kerekes Éva, eddigi korához képest.De majd úgyis kidumálod.:) Szia.

  2009. augusztus 9. 13:04
  Eléggé egytípusos színész - mégis kedvelem, olyan aranyos, kellenek ilyen csúnyácska, de kedves karakterszínészek is! Ezt az egy típust kitűnően játssza!

  2009. augusztus 9. 12:06
  A "Sok hűhó semmiért"-ben is láttam, de főleg a régi Vidám Színpadon, vígjátékokban, kabarékban. Nem az, hogy nem akarom elárulni, hanem nem emlékszem...:))) Egyik sem hagyott olyan mély nyomot bennem, hogy megjegyeztem volna. Nekem mindenben egyforma, de lehet, hogy csak én látom így, mert eleve nem szimpi nekem.

  Összes hozzászólás