Színház

Jó estét nyár, jó estét szerelem!

dráma, 2 felvonás, magyar, 2010.

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

A Fiú vidékről jön. Szereti az életet, de nem azt, amit a fővárosban talál. Hazudik helyette másikat: vonzóan rejtélyeset, jómódút, nagyvilágit. A görög diplomata szerepét. Magányos nők fogadják boldogan érdeklődését, az elegáns szórakozóhelyeket, a siker, pénz, csillogás illúzióját. Mind azt akarják, hogy a hazugság igaz legyen. Hiszékenységükben eszükbe sem jut, milyen veszélyes játékban vesznek részt.

A(z) Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2010. december 10., Nemzeti Színház

Stáblista:

Szereplők

1. szilvaárus lány (Krisz)
2. szilvaárus lány (Táncoló nő)
3. szilvaárus lány (Fodrászlány)
Zsuzsanna
Feketeruhás férfi
Édes (Virágárusnő)
Apa (Házmester)
Hüvös Ilona
Hűvösné (Újságárus, Főbérlő)
Személyzetis (Lakótárs, Fizetőpincér)
Üzletvezető (Sofőr, Rendőr)
Pincér (Segéd, Kisöcs)
Gellérthegyi férfi! (Vendég, Orvos)
Férfiak (Vendégek, Nyaralók)

Hozzászólások

longear 2012 jan. 28. - 20:22:15
Borzasztó darab, fusson ki merre lát!
Még Tompos Kátya és Kovács Patrícia sem tudta megmenteni ezt a csõdtömeget.
Az emberek egyre-másra eltûntek körülöttem, kivártam a végét de nem kellett volna. A 2. felvonás jobb volt mint az elõzõ de ettõl még csapnivaló összeségében.
turmix 2011 okt. 08. - 14:51:41
Sajnálom, hogy Hegedûs D.-vel nem láttam színpadon, akkoriban engem más kötött le.:) én csak a filmet láttam Harsányival.

Nem is állítottam, hogy Harsányival színpadon lehetett látni és attól függetlenül, hogy színpadi deszkán más játszani mint filmen, azért akad néhány zseniális színészünk, akinek ez sosem okozott minõségbeli problémát.
Harsányi gondolom fiatalkorában is látható volt színházban, és azt is gondolom, hogy szuper meggyõzõen játszott el majdnem bármit.

A lényeg, hogy a manapság látható nemzetis elõadásban ez nem sikerült a fõszereplõ színésznek - biztos lenne alkalmasabb ember helyette.
Gabriella54 2011 máj. 24. - 15:43:30 Előzmény turmix
Emlékeim szerint Harsányi Gábor színpadon nem játszotta a Jó estét nyár fõszerepét, azt - mindannyiunk legnagyobb örömére - Hegedûs D. Géza játszotta.
Ha már a fiatalságnál tartunk: Hegedûs mindössze 23 éves volt, pályája kezdetén, mégis olyan alakítást nyújtott, amilyet más színészek esetleg évek hosszú tapasztalatával sem tudnak...Nekem mindenesetre õ maradt meg Sötétruhás fiúként, nem Harsányi.
turmix 2011 máj. 16. - 14:36:16
Valóban rossz.
Rába Rolandot bírom, a Pánikot jól rendezte és jól játszotta, másban is jó (film, színház)

de most olyanhoz nyúlt, amirõl vannak jobb emlékek.
És ha már nem állít valaki a feje tetejére egy jól ismert és már sikeresen színpadra adaptált történetet, akkor ne is nyúljon hozzá, FÕLEG, ha a fõszereplõje kezdõ színész és nem túl tehetséges. Nem láttam Fehér Tibort másban, de nem is vagyok rá kíváncsi, ez az elõadás iskolapad szagú volt.
Harsányi is fiatal volt amikor játszotta a karaktert, de õ tudott elborult, másvilágban élõ, jól hazudó fiatalember lenni. Az volt a színészet.
És neki színházban is ment a "borulás", nem csak filmen.
9/10
CinkaPanna 2011 ápr. 30. - 23:55:25 9/10
Talán nem olyan ütõs,mint az 1971-es film,vagy az 1976-os Vígszínházi elõadás,de élvezhetõ,korrekten elõadott darab,igen szép színészi játékkal.A fõszereplõ Fehér Tibor,nagyon tehetséges,nagy lendülettel és átérzéssel játszik,és nagyon jól énekel.
Az idõsebb színészeket,Törõcsik Marit,Garas Dezsõt nagyon jó színpadon látni.:))Tompos Kátya nagyszerûen énekel!:))
1/10
tsophie 2011 febr. 04. - 11:25:39 1/10 Előzmény Manchester Utd.
Sajnos valóban kritikán aluli ez a darab.
Manchester Utd. 2011 jan. 04. - 23:02:38
Ez a darab egészen egyszerûen rossz volt.