7 eldugott vidéki fesztivál, ahol tökéletesen kikapcsolhatsz

Itt az utolsó lehetőség, hogy feltöltődjünk a szeptemberi pörgés előtt.

Ha augusztus, akkor Sziget fesztivál, de sokan vannak, akik a tömeges megőrülés helyett békésebb körülmények között szeretnek kikapcsolódni. Összeszedtünk ezért néhány olyan kevésbé felkapott vidéki fesztivált, ahol a hétköznapokból kilépve egy egész más, de mégis otthonos világba csöppenhetünk.

Kazincbarcika Kolorcity

Augusztus 1-20.

Ha belföldi kirándulást tervezünk, akkor nem feltétlen egy kelet-magyarországi ipari város ugrik be úticélként. Pedig kellemes meglepetés érheti azt, aki Kazincbarcika felé veszi az irányt, mivel sokat szépült a város az elmúlt időben, és a Kolorcity augusztusban szinte minden műfajban nyújt valamit. A fesztivál titkos nagyágyúja mégis a Fignár Fesztiváludvar Dubicsányban. A hangulatos kis sajóvölgyi faluban egy családi portán vendégelik meg a kultúrára, frissítőre és házias fogadtatásra vágyókat. A megnyitón úgy kínálják a falu asszonyai által betekert 1500 adag töltött káposztát, mintha csak a vidéki nagymamához tértünk volna be látogatóba.

Forrás: Kolorcity

Woodstock az Ugaron 2017

Augusztus 1-4.

Családbarát fesztivál rockzenével a pusztában, ahol akár jurtában is aludhatunk. Az Anna and the Barbies együttes saját szervezésű fesztiváljának lényege, hogy kiszakadhassunk a modern városi életből, és tökéletesen kikapcsolhassunk. A helyszín az Ópusztaszeri Méneshez tartozó meseszép tóparti liget, és az Anna and the Barbies mellett fellép még többek között a Quimby, a Tóth Vera trió és az Elefánt zenekar.

Kaszás Tamás / Fidelio.hu

Paloznaki jazzpiknik

Augusztus 3-5.

Ha a Balatonnál jár az ember, érdemes néha kicsit eltávolodni a tótól. Jó alkalom erre a Paloznaki jazzpiknik, ami egy kis zenés összejövetelből nőtte ki magát komoly fellépőket felvonultató négyhelyszínes fesztivállá. A Balatonfüredtől 10 percnyi autóútra található kis falu már önmagában is rettentő romantikus látnivaló, de augusztus első hetében ezt jó borokkal, finom ételekkel megrakott piknikkosarakkal élvezhetjük a kis pokrócunkon a szabad ég alatt.

A harmadik nap csodás koncertekkel és még csodásabb közönséggel ajándékozott meg minket. Köszönjük, hogy eljöttetek, jövőre találkozunk! Képek: Bertalan Soos / @LEFOTÓZLAK! és Melczer Zsolt

Közzétette: Paloznaki Jazzpiknik – 2016. augusztus 7.

Paradicsomi Ökonap

Augusztus 5.

Sokan ábrándoznak arról, hogy egyszer kiszállnak a mókuskerékből és vidéken kezdenek egy új, egyszerűbb, természetközelibb életet. A Tata melletti Agostyáni Ökofalu lakói ezt meg is tették, és most az általuk rendezett gyerekbarát fesztiválon bárki meglesheti, hogyan működik egy valódi önellátásra berendezkedett falu. A kisebbeket többek között őshonos állatfarm várja, a felnőttek a paradicsomtermesztés és a vegyszermentes gazdálkodás fortélyaival ismerkedhetnek.

Forrás: Dan Kitwood / Staff / Getty Images

Gyüttment Fesztivál

Augusztus 24.

A Paradicsomi Ökonaphoz hasonló szellemiséget képvisel a Gyüttment Fesztivál, ami az ország első zéró hulladék szemlélettel megrendezett fesztiválja. Az oszkói szőlőhegyi pincesoron már harmadjára jönnek össze egy baráti hangulatú fesztivál erejéig a  környezettudatos vidéki életet választó emberek és a hozzájuk kapcsolódó városi gondolkodók. A borozás közben szó esik majd sok más egyéb mellett a megújuló energiákról, a vízgazdálkodásról, a hulladékgazdálkodásról és az alternatív pénzekről.

Zempléni fesztivál

Augusztus 11-19.

Egyelőre nem a legfelkapottabb tájegységeink közé tartozik a Zempléni Tájvédelmi Körzet az ország északkeleti csücskében, de megéri meglátogatni ezt a festői tájat. Errefelé található például az ország egyik legjobb vidéki étterme, az Anyukám mondta. Az utazáshoz most jó ürügyet szolgáltat az idén 26 éves Zemplén fesztivál, ahol a hagyományos komolyzenei és jazzkoncertek valamint színházi elődadások mellett kirándulókoncerteken is részt lehet venni.

KEXX Könnyűzenei és Extrémsportfeszt

Augusztus 23-27.

A magyar deszkások, görkorisok és BMX-esek Mekkája lesz augusztus végén egy hétre Hajdúböszörmény. A KEXX fesztiválon profik és amatőrök is versenyezhetnek egymással, és rappereket és breakeseket is láthatunk majd akcióban. Az esemény mottója szerint esténként az underground zene dominál, elsősorban hiphop és elektronikus zenei műfajban.