A Manó Könyvek márciusi újdonságai

Itt a tavasz – nemcsak odakint, de Tóth Krisztina Malac és Liba-sorozatának legújabb kötetében is, amelyben hőseink húsvéti tojást festenek, sőt, Liba még szerelmes is lesz. De ezenkívül is rengeteg az újdonság!

Tóth Krisztina: Malac és Liba 4. – Fogjunk verebet!

„Szerinted szerethet egy liba egy verebet?” – teszi fel a kérdést Liba, miután sikerült olyan frappánsan megoldaniuk a húsvétitojás-problémát Malaccal, hogy egy nyúl sem csinálhatta volna jobban. Az, hogy Liba szerelme viszonzásra talál-e, kiderül a mese végére. Egy biztos: Malac és Liba két legújabb történetét olvasva szem nem marad szárazon, a nevetőizmok pedig nyugalmi állapotban.

Tóth Krisztina gyerekeknek és szüleiknek egyaránt kedves történetei bővelkednek a humorban, melyekkel igazi közös, családi élmény lesz a meseolvasás. Malac és Liba Hajba László részletgazdag, bűbájos rajzain elevenedik meg.

A sorozat korábban megjelent kötetei: Legyünk barátok!, Csavarogjunk együtt!, Gatyát fel!
Oldalszám: 48
Megjelenés: március 1.
Korosztály: 3+
Ár: 1990 Ft


Beatrix Potter nyomán: Nyúl Péter – Első lapozóim

Négy kis lapozó egy dobozban a Nyúl Péter és barátaiból jól ismert illusztrációkkal a legkisebbeknek. Színek, számok, állatok és ellentétek.

Oldalszám: 10
Megjelenés: március 12.
Ár: 2490 Ft


Disney Baby – Aludj el, kicsim!

Sosem lehet elég korán kezdeni az esti mesélést. Legyen ez az esti rutin része már a legkisebbeknél is! A kedves Disney-hősök is aludni készülődnek, és jó éjszakát kívánnak.

 

Oldalszám: 6
Megjelenés: március 29.
Ár: 1990 Ft
Korosztály: 0–2 év


Ralf Butschkow: Tudod, mit csinál? 7. – Az űrhajós

Gergőnek nagyon különleges szakmája van: űrhajós. Egy speciális, űr- és légi kutatással foglalkozó intézetben készül fel élete első űrutazására. Ott magyarázza el a gyereknek, mit kell tudnia egy űrhajósnak, és hogyan élnek és dolgoznak az emberek kint a világűrben.

Oldalszám: 24
Megjelenés: március 10.
Ár: 890 Ft
Fordító: Kallai Nóra
Korosztály: 3+


Ralf Butschkow: Tudod, mit csinál? 8. – Az állatgondozó

Kriszta állatgondozó az állatkertben. Ma megmutatja az állatkertet Tominak, és elmeséli neki, mi mindent kell ott csinálni. Ki mosdatja meg az elefántokat? Ki főz az állatoknak? És ki épít új mászófát a majmoknak? Butschkow könyvéből minden kiderül!

 


Oldalszám: 24

Megjelenés: március 10.
Ár: 890 Ft
Fordító: Kallai Nóra
Korosztály: 3+


Liane Schneider: Bori a gyerekorvosnál

Mielőtt Bori vizsgálatra megy a gyerekorvoshoz, nagyon izgatott. Még a gyomra is összeszorul egy kicsit. Mire számíthat? Mi lesz, ha az orvos nem lesz kedves vele? Ebben a könyvben minden a gyerekorvosnál tett látogatásról szól: megtudhatjuk, mi az az állapotfelmérés, miért néz bele az orvos Bori fülébe, mi történik, ha eltörik a karunk, és mi rejtőzik az orvosi táskában.

Oldalszám: 14
Megjelenés: március 20.
Ár: 3990 Ft
Fordító: Kallai Nóra
Korosztály: 3+


Mechler Anna: Nadin és a varázstégely

A tündérek mind ügyesek és kecsesek – vagy mégsem? Közöttük is akad olyan, aki néha leejt és összetör valamit? Vagy akinek kék-zöld foltok csúfítják a karját, mert folyton beüti valamibe? Nadin pontosan ilyen: semmi sem úgy sikerül neki, ahogy szeretné. Épp ezért nagyon meglepődik, amikor őt jelöli ki a virágvarázslat, hogy a fekete nadálytő segítője legyen. Persze mindez nem véletlen: a történet végére kiderül, miért is ő a legmegfelelőbb tündér erre a feladatra.

A kedves mesék amellett, hogy egy igazán szerethető tündérkét ismertetnek meg az olvasóval, sok-sok titokba is beavatják a gyerekeket a gyógynövények csodálatos világából.

Oldalszám: 64
Megjelenés: március 17.
Ár: 2490 Ft
Korosztály: 5+


Tony Wolf: Hercegnők

A mesék világának legszebb és legbájosabb hercegnői szerepelnek ebben a könyvben, az ő történeteik, kalandjaik, csodás álmaik tárulnak elénk Tony Wolf népszerű illusztrációival.

Oldalszám: 56
Megjelenés: március 4.
Ár: 2990 Ft
Fordító: Todero Anna
Korosztály: 6+


Erwin Moser: Hold a háztetők felett

Éjszakánként, amikor magasan áll a Hold a falusi háztetők fölött, és az emberek már nyugovóra tértek, a házfalakban, a padlás zugaiban és a föld alatt zajlik az élet. Az egerek és a pockok zsákmányszerző körútra indulnak az éléskamrába, a macskák titkos találkákat bonyolítanak, a falu szélén pedig két patkánybanda sző titkos tervet: meg akarják dönteni vezéreik zsarnoki hatalmát… Erwin Moser fordulatokban bővelkedő, bölcs humorral megírt története ismét a burgenlandi paraszti világba kalauzolja el az olvasókat – kicsiket és nagyobbakat egyaránt.


Oldalszám: 312

Megjelenés: március 30.
Ár: 3690 Ft
Fordító: Nádori Lídia
Korosztály: 6+


Megan Rix: Dixi és Vakkancs – Két barát kalandja tűzön, vészen át

Megan Rix legújabb története Londonban játszódik, 1666-ban. A regény két főhőse Dixi, II. Károly angol király legkedvesebb spánielje és Vakkancs, a palota konyhájának egyik nyársforgató kutyája. Bár két különböző világból származnak, elválaszthatatlan jó barátok lesznek: mindig együtt játszanak, és ha egyikük bajba kerül, a másik rögtön a segítségére siet. Az igazi megpróbáltatások akkor kezdődnek a számukra, amikor egy kis pékség kemencéjéből hirtelen kiszabadulnak a lángok, hatalmas tűzbe borítva az egész várost...

Oldalszám: 224
Megjelenés: március 18.
Ár: 2290 Ft
Fordító: Tóth Gábor
Korosztály: 9+


(via Manó Könyvek)

 

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu