A segítségünket kéri a Budapesti Állatkert

A Fővárosi Állat- és Növénykert teszi a dolgát, de minden segítség jól jön – ezért az intézmény azt kéri, hogy aki teheti, támogassa az Állatkerti Alapítványt.

Bár a Budapesti Állatkert kapui a koronavírus-járvány miatt a múlt szerdától átmenetileg ismét zárva maradnak, a kertben tovább folyik a munka, így az állatokról és a növényekről való gondoskodás is. Az állatkerti munkatársak teszik a dolgukat, de mivel a zárva tartás miatt most nincs bevétel, a városligeti intézménynek minden segítség számít.

Amióta az Állatkert közzétette, hogy a múlt kedden megjelent kormányrendelet alapján további intézkedésig ismét be kell zárni a kapukat a nagyközönség előtt, sokan érdeklődtek az intézménynél, hogyan tudnának segíteni. Hiszen mindenki tudja, hogy

az Állatkert bevételei nagyrészt a látogatók által megváltott belépőjegyekből származnak, s ha a kert zárva van, természetesen bevétel sincs. A kiadások viszont ugyanúgy megvannak,

mivel a zárt kapuk mögött ezután is folyamatosan gondoskodnak az állatokról, a növényekről és persze arról is, hogy az interneten közzétett hírekkel, képes beszámolókkal, kisfilmekkel igyekezzenek pótolni az állatkerti élményt a nagyközönség számára.

A nemrég született Parma-kengurukölyök és mamája. Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert Marketing és Kommunikációs Osztálya

 

Az Állatkert támogatására több lehetőség is van.

Az egyik az állatok jelképes örökbefogadása, amire az átmeneti zárva tartás idején is van mód, mivel az Állatkerti Alapítvány irodája az elkövetkező napokban is várja az örökbefogadni szándékozókat, minden nap 10 és 16 óra között. Aki inkább az interneten keresztül fogadná örökbe kedvencét, az Állatkerti Alapítvány honlapjának online örökbefogadási felületén teheti meg. Segíteni lehet egy kisebb összegű támogatás felajánlásával is. Az Állatkerti Alapítvány honlapján külön támogatási oldalt hoztak létre, amelyen néhány kattintással 500, 1000, vagy 2000 forintot lehet felajánlani az Állatkert számára. Természetesen azt is örömmel fogadják, ha valaki nagyobb összeggel tud segíteni.

A karácsonyi ajándékozást is össze lehet kapcsolni az Állatkert támogatásával, hiszen az állatkerti ajándékutalvány, illetve az állatkerti (éves vagy négy évszakos) bérlet nagyszerű karácsonyi meglepetés lehet, és ha valaki most váltja meg ezeket, az az intézménynek is segít. A kert főbejáratánál lévő jegypénztárak egyike ezért az ideiglenes zárva tartás ideje alatt is működik, naponta 9-től 16 óráig. Ugyancsak az ünnepekre való készülődés jegyében az Állatkert ajándékboltja is nyitva lesz minden nap 10-től 16 óráig, de az állatkerti webshop is működik, így az állatkerti ajándéktárgyak vásárlásával is támogathatjuk a városligeti intézményt.


(via Fővárosi Állat- és Növénykert Marketing és Kommunikációs Osztálya)