Családi filmek az év első napjára

Alattomos egy jelenség ez a szilveszter másnap, ma keressetek valami játékot, tévézzetek, rekreálódjatok, de ami a fő, aki szeretne, azt hagyjátok aludni, mindenkinek jobb lesz, higgyétek el!

Zathura – Az űrfogócska

Filmcafe - január 1., 6.25
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A hatéves Danny és a tízéves Walter tipikus testvérpár: vagy egymás idegeire mennek, vagy halálra unják magukat otthon. Egyik nap a két csemete régi űrhajós társasjátékot talál a pincében. Amikor kipróbálják, nem mindennapi élményben lesz részük: a játékmezőkben leírt események valóra válnak. Legnagyobb megdöbbenésükre az űrben találják magukat, ahol fantasztikus kalandok várnak rájuk. A két gyerek azonban rájön, hogyha nem fejezik be a játékot, örökre a sötét, határtalan világűr foglyai maradnak. Csak egymással összefogva tudják legyőzni az előttük tornyosuló akadályokat.


Trükkös Tomi és a bélyegutazás

Filmbox Family - január 1., 8.00
7 éven aluliak számára nem ajánlott!

A québeci iskola tanulói között elszánt versengés dúl; ki tud értékesebb bélyeggyűjteményt felmutatni. Az egyik fiú még arra is ráfanyalodik, hogy Tomi édesapjának kollekciójából megszerezze a nagyágyút. Tominak minden leleményére szüksége lesz, hogy a világkörüli útra indult bélyeget időre visszaszerezze.


WALL-E

HBO 2 - január 1., 9.50
Korhatár nélkül megtekinthető.

A WAtt Lánctalpas Limlom- és hulladékkezelő robot, az E sorozatból (WALL-E) az egyetlen "élő" szerkezet a Földön. Az emberiség ugyanis elhagyta a lakhatatlanná vált bolygót, ám valaki elfelejtette kikapcsolni az utolsó robotot. Így gépünk több száz magányos éven át gyűjtötte a kacatokat, amikor találkozik az EVA (Extraterresztriális Vegetáció Analizáló) névre hallgató keresőrobottal, aki megdobogtatja a szívét. EVA rájön, hogy WALL-E véletlenül rátalált a bolygó jövőjének és túlélésének kulcsára. Visszaindul támaszpontjára, hogy jelentse ezt a fontos hírt. A magányos kis robot EVA nyomába ered.


Agymanók

HBO 2 - január 1., 11.30
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Mint minden embert, a tini Riley-t is az érzelmei vezérlik - Derű, Bánat, Harag, Majré és Undor. Az érzelmek az agyban található Központban laknak, és azon dolgoznak, hogy a lányt átvezessék a mindennapok kihívásain. A legújabb, hogy a család a kertvárosból San Franciscóba költözött. Miközben Riley megpróbál alkalmazkodni az új helyzethez, a Központban kitör a káosz...


Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció

RTL Klub - január 1., 14.25
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Drakuláék nyaralni mennek, csakhogy az egész pereputty a családi kirándulás résznek tekinti magát: Farkas, Frankenstein meg talán a Láthatatlan ember is velük tart. De az igazi bajt a hajó titokzatos kapitánya, Ericka okozza, ugyanis hátborzongatóan szép, és Drakula teljesen elveszíti a fejét – a gond ott van, hogy kiderül róla, a végzet asszonya valójában Van Helsing, a vámpírvadász unokája. Mavisnek kell fenntartania az oszladozóban lévő családi békét, és gondoskodni a megnyugtató végről...


Az oroszlánkirály

RTL Klub - január 1., 18.50
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ugyanilyen komolysággal készül az uralkodásra Zordon, Mufasa király testvére is, aki Simba miatt elvesztette a jogot a trónra. Zordon bármire hajlandó az uralkodásért, ezért titokban szövetkezik az oroszlánok ellenségeivel, a hiénákkal. A Büszke Birtokért folytatott harcban a tapasztalatlan Simba alulmarad, mikor apját tőrbe csalják, és kénytelen száműzetésbe vonulni. Két különc barát, Timon és Pumba segítségével azonban túléli a kölyökkorát, és felnőttként visszatér, hogy visszafoglalja azt, ami törvényesen megilleti.


Asterix Britanniában

Minimax - január 1., 20.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Julius Ceasar, a ravasz római hadvezér kifundálta, hogy miként lehet meghódítani Britanniát. Bár a brit katonák rendkívül bátrak, de különös szokásoknak hódolnak: mindennap délután 5 órakor felfüggesztik a harcot azért, hogy forró vizet igyanak, de ami még ennél is meglepőbb, hetente öt csatanapot és két pihenőnapot tartanak. Nem csoda hát, ha a szemfüles rómaiak - a hétvégét kihasználva - elfoglalják Britanniát. Már csak egy kis brit falu lakói tartják magukat a túlerővel szemben. De vajon meddig lesznek képesek erre?

 

 

A SZESSÖN különleges kiadásában ezúttal akasztjuk a hóhért: nem más püföli a dobot, mint a PORT.hu új videósorozatának munkatársa, a zenei és bulvár tévéműsorokat karcos hangon ekéző blogger, Péter Dávid!