Ismét oktatási tartalmakkal segíti az iskolásokat a közmédia

Az M5 kulturális csatornán és a Médiaklikken az alsós, a felsős és az érettségire készülő diákok is megtalálhatják a nekik szóló edukációs műsorokat.

A koronavírus-járvány harmadik hullámának megfékezésére hozott intézkedésekre reagálva a közmédia oktatási tartalmakkal kívánja segíteni az otthon tanuló diákokat. Március 8-tól az M5 kulturális csatornán és a Médiaklikken is megtalálhatják az alsós, a felsős és az érettségire készülő diákok a nekik szóló edukációs műsorokat. 

A kezdeményezés nem példa nélküli, hiszen 2020 márciusában, a covid első hulláma idején is vetített iskolásoknak szóló tartalmakat a közszolgálati televízió. Az oktatási sáv ezúttal március 8-tól, hétfőtől kezdődően minden hétköznap reggel 8-tól délután 1-ig tart az M5-ön. A csatorna az alábbi tematikájú műsorokkal készül:

  • 8 órától: Alsós – Sulikalandok címmel az 1–4. osztályosoknak szóló tartalmakat vetítenek.
  • 8.30-tól 9 óráig: az 5–8. osztályos diákoknak szánt Felsős című műsorukat sugározzák magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, biológia, művészetek és informatika témakörben.
  • 9 órától 11.30-ig: a középiskolás korosztály számára vetítik az Érettségi adásait (9-től magyar nyelv és irodalom, 9.30-tól matematika, 10-től biológia, kémia, informatika, fizika vagy földrajz, 11 órától pedig történelem témakörben).
  • 11.30-tól Magyarország történetével ismerkedhetnek meg közelebbről a tanulók.
  • 12 órától a nyelvtanulásé a főszerep. Először a Szólalj meg! című műsor két angol nyelvleckéje látható egymás után, majd 12.30-tól öt nyelven három-három nyelvlecke követi egymást (hétfőnként német, keddenként francia, szerdánként olasz, csütörtökönként spanyol, péntekenként orosz nyelvtani feladatokkal).

Az M5 csatornán vetített oktatási műsorokat online is visszanézhetik a diákok. A Médiaklikk Digitális oktatás aloldalán az adott napon adásba kerülő oktatási tartalmakat egy cikkbe gyűjtve találják meg az érdeklődők, ezenkívül tantárgyakra lebontva is megtekinthetők a műsorok. Az oktatási videókhoz a diákok ingyenesen férhetnek hozzá.

(Más csatornák remek oktatósorozatiról ide klikkelve olvashat.)


(via MTVA Sajtó)

 

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu