Népszerű könyvsorozatok alapján készültek a Pagony legújabb társasjátékai

Megjelent a Zoknifogócska Szofival, a KalandoZoo és a Rumini – Hajónapló. Az sem probléma, ha valaki nem olvasta volna a könyveket, a társasok a történettől függetlenül is élvezhetőek.

Zoknifogócska Szofival

Harcos Bálint Szofi-meséje nyomán
Tervező: Lencse Máté
Grafika: Cristina Quiles rajzai alapján Rozgonyi Zsófia


A Zoknifogócska társasjátékban az ovisok körében népszerű Harcos Bálint Szofi-meséiből ismert elbűvölő kislány bőrébe bújhatnak a legkisebbek. Szofi nem akar zoknit húzni. Anyukája viszont aggódik, hogy Szofi megfázik, és megpróbálja ráadni a ruhadarabot, de a kislány nagy tüsszögve elrohan. Vajon utoléri anya a zoknival, vagy Szofi mezítlábas marad?

Ebben a különleges, lépegetős játékban nem dobni kell, hanem zoknikártyákat elfújni, akár a gyertyákat a tortán – minél többet sikerül egyszerre elfújni, annál többet léphet Szofi! Anyának viszont résen kell lenni és megjegyezni, milyen zokni volt a felborult kártyán, mert ha nem a megfelelőt fordítja, sosem éri utol villámgyors kislányát.

A Zoknifogócska segíti a figyelemkoncentrációt, a szabálykövetést, a számolást, valamint jó feszültségoldó és vidám játék még az amúgy nehezen leültethető 3 évesek számára is. A játék kiválóan vegyíti a fizikális fejlődést, a szabálykövetés tanítását, a minél több ideig tartó figyelem és koncentráció fenntartását.


3 éven felülieknek ajánlott!
2–3 játékos részére
Játékidő: kb. 15 perc


KalandoZoo – Marci az állatkertben

Wéber Anikó meséje nyomán
Tervező: Marosvári Tamás
Grafika: Rátkai Kornél


A KalandoZoo egy gyors, pörgős játék az egész család számára, amit már az 5–8 éves korosztály is könnyedén játszhat, hiszen külön játékmódot kapott az ovis korosztály. Az osztály az állatkertbe látogat! A tanító néni kiosztja a diákoknak a feladatot, hogy mely állatokról kell többet megtudniuk a kirándulás során. A cél, hogy a játékosok minél gyorsabban jussanak el a feladatban szereplő állatokhoz, valamint az út során a lehető legtöbb állatot sikerüljön megnézniük.

Ám ez nem olyan egyszerű, mert némely állat jól megbújik a kifutójában, és némi szerencse vagy egy kis csemege nélkül nem lesz könnyű előcsalogatni! A kaland során különböző tárgyak (esernyő, távcső stb.) is előrevihetik a keresést, néhány állatkerti esemény pedig hátráltathatja vagy éppen segítheti az utat. Oroszlánetetés, fókashow, kisvonat várja a játékosokat, miközben az állatkertben kalandoznak.

A játékosok minden megnézett állatért pontot kapnak, és a legtöbb pontot gyűjtő játékos lesz a győztes. Rátkai Kornél rajzai szépségesek, a játék hatalmas táblája a budapesti Állatkert alaprajza, a 100 kis lapkán pedig számtalan izgalmas madár, hüllő, emlős elevenedik meg, melyekről a szabályfüzet végén érdekes dolgokat is megtudhatunk. Kalandozós jellegéből, valamint a kártyahasználatból adódóan nincs két egyforma parti, mindig más és más lesz a játék, így hosszú távon is izgalmas tud maradni az egész család számára.

5 éves kortól ajánlott!
2–5 játékos részére, többféle játékmóddal
Játékidő: 20–50 perc


Rumini – Hajónapló

Berg Judit Rumini-sorozata nyomán
Tervezője: Pierrot
Grafika: Kálmán Anna


A Ragacs-tengeren innen és túl Rumininak és barátainak rengeteg izgalmas kalandban volt már része Berg Judit népszerű és kedvelt Rumini-sorozatában. A most megjelent Hajónapló társasjátékban ezek a pillanatok elevenednek meg újra. A gyönyörű kártyajátékban a játékosok végigjárhatják Rumini utazásainak legfontosabb helyszíneit: a hajónaplót lapozgatva a legizgalmasabb pillanatok elevenednek meg újra.

Kálmán Anna csodálatos rajzaival úgy érezhetjük magunkat, mintha belecsöppentünk volna Berg Judit regényébe, és együtt kártyáznánk a hajókabinban Ruminivel és Balikóval, a legjobb barátokkal – hiszen 32 jelenetkártyán elevenednek meg a könyvekből ismert karakterek, helyszínek. Igazi gyors, pörgős kártya alapú játék, amiben a pontgyűjtés is fontos szerepet kap.

A Rumini – Hajónapló kártyajátékban az a célunk, hogy minél több pontot gyűjtsünk a kezünkben lévő kártyák kijátszásával úgy, hogy a karakterkártyáinkat a jelenetkártyákhoz párosítjuk. A kezünkben tartott Rumini, Balikó, Galléros Fecó kártyákat kell a megfelelő helyen kijátszani: persze érdemes lehet tartogatni is őket – a játék vége felé egyre több pontot érnek, kivéve, ha valamelyik kártya a kezünkben marad. Egyszerű és gördülékeny játék, mely családilag vagy az osztályban, kiránduláson, akár egy szülinapi partin is igazi kalandot, mókát, izgalmat ígér!

8 éves kortól ajánlott!
2–6 játékos részére.
Játékidő: kb. 20 perc


(via Pagony)