6 színész, aki nem mellesleg szörnyű ember

Van, akiről nem is kell kinyomozni, mert saját maga vallotta be.

Sokak számára nehéz elképzelni, hogy kedvenc színészük talán nem egy különösebben jó ember. Hajlamosak vagyunk ugyanis piedesztálra emelni a híres embereket, és felnézni rájuk, még akkor is, ha nem tettek olyan sokat azért, hogy ezt kiérdemeljék. Ilyenkor még rosszabbul esik, ha kiderül, hogy nem pont az a színész, akinek mutatja magát. Íme pár példa a sok közül.


Sir Sean Connery

Forrás: CineMax

 

A 2020-ban meghalt Sean Connery Hollywood legendás színésze volt. Neve örökre összefonódott James Bond alakjával, sokak szerint neki jutottak a legjobb Bond-filmek, és ő állította fel a mércét a többi színész számára, aki eljátszotta a szerepet. A kémsorozaton kívül szerepelt még az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagtól a Vadászat a Vörös Októberre-ig sok mindenben.

Conneryvel kapcsolatban emellett, sajnos, a családon belüli erőszak vádja is felmerült. Egykori felesége, Diane Cilento 2005-ben beszélt arról, hogy Connery fizikailag és érzelmileg is bántalmazta őt. A színész 1965-ben a Playboynak tett megjegyzései pedig arra engednek következtetni, hogy szerinte a nők megütése belefér. Azt mondta:

Nem hiszem, hogy bármi különösebben rossz lenne egy nő megütésében, bár nem ajánlom ugyanúgy megtenni, mint ahogy egy férfit ütnénk."

Egy másik, a Vanity Fairnek adott interjúban Connery azt is állította, hogy egyes nők azt szeretnék, ha megpofoznák őket.


Mark Wahlberg

Forrás: UIP-Duna Film

 

A karrierjét Marky Mark néven rapperként indító Wahlberg tinédzserként több rasszista indíttatású, erőszakos incidensben is érintett volt. 16 évesen az utcán megtámadott egy vietnámi-amerikai férfit, akit egy nagy doronggal eszméletlenre vert. Letartóztatták, és gyilkossági kísérlettel vádolták meg. Bűnösnek vallotta magát a súlyos testi sértésben, de az eredetileg kétéves büntetéséből csak 45 napot ült le.

Az azóta állítólag vallásossá vált színész 2014-ben töröltetni akarta a priuszát, de hiába mozgatott meg minden követ, nem jött össze a dolog, mire sértődötten azt nyilatkozta, hogy nem kell neki papír arról, hogy rendes ember.


James Franco

Forrás: Fórum Hungary

 

A Pókember, a Milk, a 127 óra, A majmok bolygója és Az interjú című filmek sztárjáról először 2014-ben röppent fel a pletyka, miszerint egy 17 éves lánynak tett ajánlatot az Instagramon, majd 2018-ban ketten is azt állították, hogy visszaélt a helyzetével a Studio 4 nevű színiiskolájában azon a kurzuson, ahol színésznő-aspiránsokat készített fel arra, hogyan tudják megfelelően kezelni a félmeztelen klipforgatásokat és a filmek szexjeleneteit.

A két nő szerint azonban James Franco az órákon nem megfelelően bánt a női hallgatókkal, visszaélt a hatalmával, és munkáltatóként sem viselkedett tisztességesen, amikor különböző dolgokért cserébe ajánlotta fel a szerepeket a projektjeiben. A vád szerint a sztár a fiatal és tapasztalatlan színésznő-aspiránsokat többször is olyan megalázó szexjelenet-imitációra kényszerítette, ami messze túlment azon, amit szokás volt kérni a színészektől egy-egy hollywoodi produkciónál.

2021 februárjában peren kívüli egyezség született Franco és a színésznők között, majd decemberben a színész elismerte, hogy igaz, amivel korábban vádolták, rendszeresen lefeküdt saját diákjaival. Mentségének azt hozta fel, hogy szexfüggő.

 

Ezra Miller

Forrás: Elisabetta Villa / Getty Images

 

A fiatal színész ígéretesen induló pályafutása bizarr fordulatot vett miután sztárstátuszba került köszönhetően a Flash szerepének. Kétszer is letartóztatták Hawaii szigetén: egyszer rendbontásért és zaklatásért (ekkor egy karaoke bárban balhézott), egyszer pedig testi sértésért (ekkor egy privát partin dobott fejbe egy nőt egy székkel). De bekerült a sajtóba az az eset is, amikor egy izlandi bárban fojtogatott egy nőt, később pedig az a hír járta, hogy golyóálló mellényben, felfegyverkezve furikázik szerte az Egyesült Államokban, attól rettegve, hogy a Ku Klux Klán és az FBI is üldözi. A legbizarrabb eset az volt, amikor befogadott egy 25 éves anyát és annak három, 1 és 5 év közötti gyerekét, csakhogy az egyébként illegális kannabiszfarmként működő ingatlan tele volt fegyverekkel, az egyéves gyereket pedig egyszer egy tölténnyel a szájában látták. 

 

Kevin Spacey

Forrás: Scott Eisen/Getty Images

 

A zseniális színész ügye akkor kezdődött, amikor Anthony Rapp 2017-ben, a #MeToo mozgalom csúcspontján azzal vádolta meg, hogy 1986-ban egy partin szexuális céllal közeledett felé. Rapp akkor 14 éves volt. A színész pályája hamar lejtmenetbe kezdett: kirúgták a Netflix politikai sorozatából, a Kártyavárból, és A világ összes pénze című Ridley Scott-filmben sem szerepelhetett.

Még ugyanebben az évben tizenöt másik férfi vádolta meg azzal, hogy szexuálisan zaklatta őket. A londoni The Old Vic színház, ahol Spacey több mint egy évtizeden át művészeti igazgató volt, később megerősítette, hogy legalább 20 személytől kapott bejelentést, akik azt állították, hogy Spacey helytelenül viselkedett. 2023. július 26-án végül mind a kilenc vádpont alól felmentették a színészt a londoni szexuális zaklatási perben. Miután az esküdtszék meghallgatta a négy férfit, aki panaszt tett ellene, a bíróság úgy ítélte meg, hogy nem bűnös szexuális erőszak, szeméremsértő támadás és behatoló szexuális tevékenységre való rávezetés vádjában.


Danny Masterson

Forrás: Anna Webber/Getty Images

 

Az Azok a 70-es évek-show sztárja „kivételes”, „példakép” és „rendkívül őszinte szándékú ember” - legalábbis ezt írta róla az Ashton Kutcher és Mila Kunis házaspár, akik együtt szerepeltek vele az említett szitkomban. Az eset szépséghibája, hogy ezeket a szép szavakat azért fogalmazták meg Kunisék, hogy  jobb színben tüntessék fel a kollégájukat, hátha ez is segíthet neki abban, hogy csökkentsék a büntetését. Mastersont ugyanis 2023 szeptemberében 30 év börtönre ítélték nemi erőszak miatt, feltételes szabadlábra helyezésére leghamarabb 77 éves korában lesz jogosult. Mind Masterson, mind pedig a három áldozat tagja volt a Szcientológia Egyháznak. A három nő állítása szerint az egyház le akarta beszélni őket, hogy feljelentsék a férfit, aki kiemelt egyháztagnak számított a színészi sikereinek köszönhetően.

Via: Looper