9 fesztivál, ahol jókat ihatsz ősszel

Elindult a szüreti szezon, ami azt jelenti, hogy Villánytól Miskolcig lépten-nyomon borral, sörrel és pálinkával kínálnak bennünket. Íme kilenc esemény, ami kiváló alkalmat ad a kulturált kóstolgatásra.

Budapest Borfesztivál

Szeptember 7-10.

 

Egészen vasárnapig a borozóké a Budai Vár, ahol 15 ország több mint ötezer féle borát lehet megkóstolni, köztük hazai és nemzetközi versenyeken érmeket nyert borokat. A fesztivál idei vendége Chile, és nemcsak az ország boraival, de a helyi gasztronómia ízeivel is lehet ismerkedni.

 

Szarvasi Szilvanapok

Szeptember 8-10.

A szüreti időszak nemcsak a borozásé, a hangulatos kőrös-parti kisvárosban rotyogó szilvalekváros rézüstök mellett kóstolhatjuk a szilvapálinkákat és a kézműves szilvás söröket. Az esemény édességfronton is erősnek ígérkezik, miután Békés megye legjobb cukrászai is képviseltetik magukat, és külön fesztiválhelyszín a Sütitér.

 

Folyékony szerelem  - Badacsonyi Szüret

 

Az ország egyik leghosszabb és legszínesebb szüreti felvonulását ígérik Badacsonyban, ahol helyi néptáncosok, lovasok és fúvószenekarok vonulnak fel. Emellett sokféle gyerekprogrammal, koncerttel és finom ételekkel készülnek a vendégek fogadására.

 

Miskolci Sörfesztivál

Szeptember 8-10.

©Réti Dóra www.retidora.hu

Posted by Miskolci Sörfesztivál on Friday, 12 September 2014
 

A borok és pálinkák mellett a sörnek is szentelnek eseményeket ősszel, az egyiket Miskolcon, ahol a hazai sörgyárak mellett a kézműves főzdék sörei is helyet kapnak. A hangulatos sétálóutcák és sörkertek labirintusában összesen több mint százféle sört lehet kóstolni.

 

Szegedi Sörfesztivál

Szeptember 28- október 1.

Szegeden több ezer négyzetméteres sörsátorral idézik meg az Októberfest szellemét, és az alkoholkínálat is nemzetközi lesz. Német, belga, angol, cseh, osztrák, magyar és szlovák söröket lehet majd kóstolni, mialatt három színpadról szól a zene.

 

Pesthidegkúti Sörfesztivál

Szeptember 29-30., Budapest

 

Ha valaki kifejezetten sramlizenére fogyasztaná a kézműves söröket, ezt könnyen megteheti a Pesthidegkúti Sörfesztiválon, amit a Német Kisebbségi önkormányzat szervez a Klebelsberg Kultúrkúriában.

 

Szentendrei Borfesztivál

Szeptember 29-október 1.

Festőibb környezetet kívánni sem lehet egy jó borozgatáshoz a művészek lakta, macskaköves, duna-parti településnél. Az eseményen húsz nemes pincészet borai képviseltetik magukat, és városismereti sétákat is szerveznek.

 

Móri Bornapok Népzenei és Néptánc Fesztivál

Október 6-8.

 

A több mint 80 éve rendszeresen megtartott fesztiválnak az ezerjó hazája, a móri borvidék ad otthont. A kulturált borfogyasztást segíti a bornapokhoz kapcsolódó népzenei fesztivál.

 

Villányi Vörösbor Fesztivál

Október 6-8.

A villányi borvidék egyik legnépszerűbb programja az október első hétvégéjén tartott vörösborkóstolás, amit szüreti felvonulás, koncertek és válogatott gyerekprogramok kísérnek. A szervezők a megfelelő tömegközlekedési lehetőségekre is gondoltak, hogy senkinek ne kelljen vezetés miatt kimaradnia a kóstolásból.