9 híresség meglepő végzettséggel

Vannak, akiket az ismert foglalkozásuk mellett más is érdekel, és gyakran nem is gondolnád, milyen szakon szereztek diplomát.

Sacha Baron Cohen

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

A színész és komikus a Cambridge-i Egyetemen végzett 1993-ban történelem szakon, kiemelt kutatási területe az antiszemitizmus volt.

 

Dwayne Johnson

Forrás: Samir Hussein / WireImage / Getty Images

A Szikla becenéven elhíresült színész a Miami Egyetemen szerzett két diplomát 1995-ben: az egyiket kriminológiából, a másikat fiziológiából.

 

Emma Watson

Forrás: DVT / Star Max / GC Images / Getty Images

A Harry Potter sztárja 2009-ben diplomázott a Brown Egyetemen angol irodalom szakon. Az egyetem megkezdése előtt viszont eléggé tartott attól, hogy miként fog beolvadni a közegbe. Végül senki sem kezelte őt sztárként, és miként mondta: “egyetlen autogramot sem kértek tőlem az egyetemen”.

 

Lisa Kudrow

Forrás: Noel Vasquez / Getty Images

A Jóbarátok bizonytalan, bohókás Phoebe-jeként elhíresült színésznő a valóságban pszichológia szakon szerzett diplomát.

 

Rebel Wilson

Forrás: Getty Images

A remek komikus 2009-ben szerzett diplomát az Új-dél-walesi Egyetemen, ráadásul két szakon is: művészeti és jogi végzettséggel rendelkezik.

 

Dolph Lundgren

Forrás: Getty Images

1982-ben szerzett mesterdiplomát a Sydney-i Egyetemen, ki nem találnád milyen szakon: az akciósztár vegyészmérnöki végzettséggel rendelkezik.

 

Shaquille O'Neal

Forrás: RTL Klub

A négyszeres NBA-bajnok kosárlabdázó 2012-ben doktorizott a Barry Egyetemen oktatásból. O'Neal annak idején félbehagyta a tanulmányait, mikor az NBA-ben kezdett játszani, ám végül visszatért, amiben elmondása szerint a legnehezebb az volt, hogy ismét “középiskolai üzemmódba” kellett váltania. Disszertációjának témája a humor fontossága a vezetői pozíciókban. A diploma átvételekor örömében falkapta a professzorát és több mint két méter magasba emelte.

 

Miuccia Prada

A népszerű divattervező nem csak a Prada vezető tervezője, de a Milánói Egyetemen PhD fokozatot szerzett politikatudományból. 

 

Cole Sprouse

A fiatal színész, akit többek közt ikertestvérével együtt az Apafejben láthattunk a kis Julian szerepében, nemcsak színészkedni, de régészkedni is szeret. Bár eredetileg film- és televíziós produkciók szakán kezdte a tanulmányait, végül régészetből diplomázott 2015-ben. Fő szakterülete a földrajzi információk rendszerezése és a műholdas képalkotás. Egy darabig ásatásokon is dolgozott, egyetemi évei alatt pedig ő ásta ki Dionüszosz maszkját egy bulgáriai ásatáson. 

(via Bright Side)