A legidiótább filmes reklámtárgyak a lézerkardos jégkrémtől a James Bond-os illatgyertyáig

Az igazán nagy filmes kasszasikerek nemcsak a jegyekért szedik be a pénzt, hanem a különböző tárgyi relikviákért. A rajongók általában örömmel gyűjtik ezeket, de előfordul, hogy túl messze szalad a buzgó marketingesek fantáziája. Ezekből a gyöngyszemekből gyűjtöttünk össze párat.

Star Wars jégkrémcsináló

 

A Star Wars által ihletett ajándéktárgyakkal és relikviákkal több múzeumot meg lehetne tölteni, de az egyik legkülönösebb darab biztos az a jégkrémcsináló, amivel lézerkardos fagyit lehet készíteni, és a beépített LED-nek hála rendesen világít is. Reméljük, hogy nyárra újra kapható lesz.

 

Forrás: Thinkgeek

 

James Bond illatgyertya

 

A James Bond filmek egy olyan életstílust sugároztak, amit szinte bűn lett volna, ha nem használnak ki mindenféle exkluzív tárgyak eladására. Így a James Bond Lifestyle oldalon lehet kapni Casio karórát a 77-es Bond-filmből, arany öngyújtót, öltönyt, nadrágot és bőrkesztyűt, valamint egy illatgyertyát, ami egy Aston Martin bőrülésének illatátval és egy pohár Martini aromájával teríti be a szobát.



Forrás: James Bond Lifestyle

 

 

Alice Csodaországban luxusmagassarkú a Versace-tól

 

Amikor 2010-ben Tim Burton álmodta újra a híres pszichedelikus mesét, a Disney-nél gondoltak egy nagyot, és elszakadtak a szokásos pólós, bögrés, halandók számára tervezett reklámtárgyaktól. Ehelyett a filmhez Donatella Versace tervezett magassarkút, Stella McCartney karkötőt, a Furla táskát, de piacra dobtak kétféle Swarovski-kristályokkal kirakott nyakláncot is. Ezek közül messze a cipőért kértek legtöbbet, forintban számolva 333 ezret.

 

Forrás: Her Heels

 

 

Repülő seprűnyél a Harry Potterből

 

Hogy a varázslós filmsorozat sikerét meglovagolják, a Mattel nevű híres gyerekjátékgyártó elemes seprűnyeleket kezdett árulni. Repülni persze nem lehetett a bolti Nimbus 2000-rel, vibrálni viszont tudott, nem is akárhogy, és ezen a szülők teljesen kiakadtak. A botrány miatt vissza kellett hívni a játékokat, és használtan már csak 30-40 ezer forint körüli összegekért lehet hozzájutni a ritkaságokhoz, ha épp szerencséje van az embernek.

 

 

Levelek E.T.-nek

 

Amikor a girbegurba ujjú földönkívüli elvarázsolta a mozinézők szívét, Spielbergék rengeteg levelet kaptak, amiket a rajongók egyenesen E.T.-nek címeztek, de a rendezőnek is jutott pár kedves szó. A készítők úgy gondolták, hogy ez az anyag megér egy könyvet, így került a könyvesboltokba a Levelek E.T.-nek, ami a kritikusok szerint elsősorban arra lehetett jó, hogy Spielberg önmagát fényezze.

 

Forrás: Amazon

 

 

Az éhezők viadala szakácskönyv

 

A népszerű tinitrilógia főszereplői ritkán rendeznek nagy lakomákat, a rajongókat mégis lenyűgözték a könyvekben szereplő ételek. Így még az első mozifilm előtt megjelenhetett Az éhezők viadala szakácskönyv, amiben Katniss kedvenc aszaltszilvás bárányragujától a Kapitóliumban fogyasztott feketecsokis tortáig találni recepeteket. Ez a darab annyiban kilóg a listából, hogy nem a filmet gyártó stúdió dobta piacra.

 

Forrás: Amazon

 

 

Testvérbosszú rózsafüzér

 

A kilencvenes évek végének nagy bostoni kultfilmje a Testvérbosszú (Boondock Saints), amiben egy Istenhez fohászkodó ír ikerpár irtja a város maffiózóit. A film második részére tíz évet vártak a rajongók, de közben kiadtak egy rózsafűzért, ami épp úgy néz ki, mint amivel a filmben indulnak vérfürdőt rendezni a fivérek. Jelenleg sajnos nem kapható, de a kommentek alapján igény lenne rá.

 

Forrás: boondocksaints.com

 

 

A Jézus kezén átvert szegek nyakláncként

 

Amikor 2004-ben kijött Mel Gibson botrányos filmje Jézusról, A Passió, a filmhez nemcsak bögréket és pólókat árultak. A reklámanyagokat forgalmazó katolikus boltokban lehetett kapni olyan bőrnyakláncokat, amire annak a szögnek a 7,5 centis mását fűzték fel, amivel Jézust a kereszthez szögelik a filmben.



Forrás: Ebay