A mikuláson túl

Ha már megtaláltad, kibontottad és mind megetted a mikuláscsomag tartalmát, akkor jöhet egy kis szórakozás.

"Jön már, itt a Mikulás! Fehérprémes, hósapkás..."

Online, december 6., 10:00

Drótpostán érkezett az üzenet a MIKULÁSTÓL, hogy 2020. december 6-án, ha törik, ha szakad, valahogy mégiscsak meglátogatja a gyerekeket!


Jön a Mikulás! #onlineEötvös10

Online, december 6., 10:00

Mikulás napján igazi meglepetéssel készül az Eötvös10 csapata. Érdemes velük tartani!


Adventi gyertyagyújtás Borival

Online, december 6., 10:00

Az ingyenesen elérhető videó-sorozat a Boridalok oldal követőinek készült az Adventi időszakra, meglepetésből!


Ezüsterdő lakói

Online, december 6., 10:00

Egyszer volt, hol nem volt, a hetedhét országon is túl, az Óperenciás tengeren is túl, volt egyszer egy csengő-bongó, ezüsterdő. Ember azt nem látta, mesebeli táj az! Mesebeli erdő két lakója Serteperte és Tébláb. A két kis manó nagyon várja már a Mikulást, aki itt jön.


Vojtina Bábszínház: Iciri-piciri mesék - második adventi vetítés

Online, december 6., 10:00

Advent vasárnapjaira különleges vetítésekkel készül nektek a Vojtina Bábszínház.
Minden vasárnap 10 órás kezdettel megosztanak egyet az előadásaik közül, amit a facebookon nézhettek meg.


Online Premier - Mikulás Show és Beszélgetés a Mikulással

Online, december 6., 10:00

Bármi történjen is, a Mikulás mindig eljön a gyerekekhez. Lehet, hogy idén egy kicsit másképp, mint eddig. Most a Mikulás hívja meg az egész családot az otthonába, hogy együtt ünnepelhessünk Vele és manóival, no meg néhány barátjával.


Budapest Bábszínház: Nyúl Péter

Online, december 6., 10:30

Nyúl Péterrel mindig történik valami. Mágnesként vonzza a bajt, a galibát. Mesénk kezdetén - Nyúlmama határozott tiltása ellenére - átszökik a szomszéd Gergelyfi bácsi veteményeskertjébe, ahol nem várt találkozások és hihetetlen kalandok várnak rá. Klikkelj!


Vaskakas Bábszínház: A Mikulás új szánja

Online, december 6., 11:00

A Mikulás új szánja című előadását Mikulás ünnepe alkalmából mutatja be - ezúttal online - a Vaskakas Bábszínház, sok-sok meglepetéssel, izgalommal és zenével.


Mikulás koncert - Belvárosi Betyárok

Online, december 6., 11:30

A Belvárosi Betyárok idéncsak egy Mikulás koncertet adnak, de azt egyszerre mindenkinek. Ja, és online.


Pesti Művész Színház: Boldog születésnapot! avagy hatan pizsamában

Online, december 6., 12:00

Az előadás Marc Camoletti: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! avagy Hatan pizsamában című vígjátéka, melynek 1. és 2. felvonása csak 2020. december 6-án, vasárnap, 12-20 óra között lesz elérhető weboldalukon.


Mikulás napi kézműves foglalkozás

Online, december 6., 13:00

Online készülődés, ráhangolódás.


Mikulás varázsórája

Online, december 6., 15:00

Íme egy kihagyhatatlan lehetőség a legkisebbeknek, hogy személyesen beszélhessenek a nagyszakállúval! Ezúttal online.


Ékszer Balett: Az Oroszlánkirály

Online, december 6., 16:00

Most a nappalitok kényelméből követhetitek végig Simba és barátai kalandjait! Kikapcsolódás az egész családnak, egy jegy áráért! Itt!


Online Zenés Körút: Bazsinka, Ellington, Holland, Kabalevszkij, Joplin, Gillis

Online, december 6., 16:00

Budapest akkor marad élhető, szerethető, lüktető világváros, ha kisközösségek erős, összetartó hálózatából épül fel. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, kulturális életünkben is új platformokra és szokásokra, friss élményekre van szükségünk. Ezt erősíti a Budapesti Fesztiválzenekar és a Főváros legújabb együttműködése, melynek keretében együttesünk kamaraformációi Budapest fontos intézményeiből bejelentkezve adnak online minikoncerteket.


Karácsonyi képeslap készítés

Online, december 6., 16:00

Ha igazán kreatív és inspiráló programot keresel, akkor vegyél részt a Mikulás napi online kézműves foglalkozáson, ahol saját kezűleg készítheted el karácsonyi képeslapjaidat! Ezúttal ünnepi hangulattal várnak egy közös karácsonyi képeslap készítésre, amivel később meglepheted szeretteidet is! Itt kreatívkodhatsz.


Pom-Pom Mikulás lemezbemutató

Online, december 6., 17:00

Rendhagyó online Pom-Pom koncert, amelyen a zenekar bemutatja legújabb "Varázslók bálja" című albumát.


LIVE Adventi erkély-koncert: Fonó zenekar

Online, december 6., 17:00

A Hagyományok Háza népzenei koncertsorozattal készül a közelgő ünnepre! Advent négy vasárnapján, 17 órától a Budai Vigadó Corvin téri teraszán a Bazseva zenekar, a Fonó zenekar, a Babra zenekar és a Magos együttes kedves dallamai csendülnek majd fel. A koncerteket élőben közvetítik Facebook-oldalukon és YouTube-csatonájukon!


Advent a Lóvasúton - Szamárfül Projekt: Holle anyó

Online, december 6., 17:00

Az előadásban a lusta lány szemszögéből ismerkedhetünk meg a történettel. Mivel a lusta lány leginkább az ágyban szeret lenni, a mese helyszínei is abból teremtődnek meg. Így lesz az ágyból és az ágyneműkből mesebeli táj, kemence, almafa, Holle anyó mesebeli háza, vagy éppen a kapu, amin visszajutunk a való világba. Jó szórakozást!


Halász Judit koncertje – Karácsonyi csiribiri

Online, december 6. 17:00

Karácsonyi koncerttel várja a gyerekeket Halász Judit idén is, ezúttal élő közvetítés formájában a Vígszínházból.


Vida Mónika Ruth koncertje

Online, december 6., 17:00

A koncert alkalmával a művésznő a múlt időskáláján végighaladva bemutatja a komolyzene nagyjait és a szerző egy-egy jellegzetes alkotását, melyek mind Istent dicsőítik és a szeretet erejével lelki és szellemi boldogságot sugároznak. Jó koncertet!

 

Kolibri MobilMesék

Online, december 6., 18:00

A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!


Advent a Karinthy Színházban 2.

Online, december 6., 18:00

Idén mind a négy adventi vasárnap zenés, irodalmi programmal vár minden érdeklődőt a Karinthy Színház.


FUGA koncertek I Hodie perlustravit - Rajk Judit (ének), Szalai András (cimbalom), Zétényi Tamás (cselló)

Online, december 6., 18:00

Korai polifón énekek, gregorián kánciók, Kodály Zoltán, Ligeti György, Jeney Zoltán és Kurtág György művei, online.


Online Premier - Mikulás Show és Beszélgetés a Mikulással

Online, december 6., 18:00

Bármi történjen is, a Mikulás mindig eljön a gyerekekhez. Lehet, hogy idén egy kicsit másképp, mint eddig. Most a Mikulás hívja meg az egész családot az otthonába, hogy együtt ünnepelhessünk Vele és manóival, no meg néhány barátjával. Ünnepre fel!


Madách Színház: Jövőre veled ugyanitt

Online, december 6., 19:00

„Madách Színház élőben az Ön otthonában” sorozat következő darabja Bernard Slade: Jövőre veled ugyanitt című vígjátéka Kovács Lotti és Szemenyei János előadásában, Harangi Mária rendezésében kerül bemutatásra. SzínpadON


Mozsár Műhely: A kétely fátylai

Online, december 6., 19:00

A Zoom használatával várja a Mozsár Műhely a  nyomozni vágyó vendégeket egy online térbe, ahol moderátorok segítségével felfedezhetitek a program adta lehetőségeket, funkciókat, majd a nyomozóknak átadva a terepet, elkezdődik az ügy felderítése. Jegyek


Pintér Béla és Társulata: Szívszakadtig

Online, december 6., 19:00

December 6-án és 9-én online láthatjátok a társulat Szívszakadtig című előadásának négykamerás videófelvételét. Az előadás bemutatója 2017-ben volt a Szkéné Színházban, és idén tavasszal került le a repertoárról, így már csak és kizárólag ebben a formában van mód megtekinteni. Itt lehet jegyet váltani.


Momentán Társulat: RögvEst

Online, december 6., 19:00

Interaktív impróshow. Egy pörgős este tele nevetéssel, fordulatokkal és váratlan megoldásokkal. Az alap Momentán-élmény, ezúttal online!


Katona József Színház: Háztűznéző

Online, december 6., 19:00

Nyikoláj Gogol 1832-ben kezdett a Kérők című darab megírásába. A mű lényege ekkor még egy választani képtelen menyasszony és körülötte felvonuló férfiak karikaturisztikus megjelenítése volt. A darab elkészült, Gogol fel is olvasta pétervári irodalmi körökben. A hallgatóságot zavarba ejtette, hogy Gogol a színpadokon addig még meg nem jelenő kisembert, az orosz társadalom alsó-középosztályát vitte színre. Nézd meg az előadást!


Nagyvárad Táncegyüttes: Szólótáncok

Online, december 6., 19:00

A Nagyvárad Táncegyüttes fiatal alkotói ezúttal egyszemélyes produkcióikban mutatják meg tehetségüket. A repertoárra tűzött három szóló táncelőadásban az őket leginkább foglalkoztató témák, kérdések kerülnek előtérbe, mindeközben pedig a közönség a kortárs mozdulatművészet különböző műfajaival ismerkedhet meg. Klikkelj!


Örkény István Színház: Diggerdrájver

Online, december 6., 19:00

"Nehézgépkezelő vagyok. Közérthetőbben: markológépes. Itt Londonban: digger driver. A nyelvtudásom alig haladja meg az alapfokot. Nem szerencsét próbálni jöttem, hanem jövőt biztosítani a nyolcéves gyerekemnek, és tisztességes fizetést találni magamnak. Elvegetálhattam volna a hátralévő életemet a nyugdíjig, végül is biztos állásom volt. A szakmában elértem a csúcsra." 
Most az e-színházban.


Müpa Home LIVE – Concerto Budapest - Hommage à Sosztakovics

Online, december 6., 19:30

A Concerto Budapest hommage-koncertjének középpontjában Dmitrij Sosztakovics emlékezete áll. A koronavírusjárvány miatt fennálló utazási korlátozások nem teszik lehetővé, hogy Szergej Krilov Budapestre látogasson, így a Keller András vezette szimfonikus zenekar kiváló magyar szólistákkal idézi meg a 45 éve elhunyt orosz zeneszerző alakját.
Az előadás élőben megtekinthető a Müpa honlapján és YouTube-csatornáján.


Móser Ádám - téli minikoncertek

Online, december 6., 20:00

Móser Ádám minden este rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a facebook-oldalán közvetít.


CimbaliBand Advent - Online Támogatói Koncert

Online, december 6., 20:00

A CimbaliBand online adventi koncertjét különleges helyszínen, Nagykarácsonyon, a Postahivatal épületében adja. Ez a koncert egyben támogatói koncert is - a jegy megvásárlásával segíted a zenekart a további alkotásban, és az extra támogatói jegyhez ajándék remaster cd-t is kapsz.


MaszkaBál - Vörös Szilvia és Cser Krisztián operaestje

Online, december 6., 20:00

2020. december 6-án két nemzetközileg is elismert magánénekes, Vörös Szilvia mezzoszoprán és Cser Krisztián basszus ad áriaestet az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán, melyben az operairodalom slágerei mellett egy egész blokkot szentelnek Ponchielli Gioconda című darabjának. A közvetítés 20:00 órától látható a Facebookon.