Égessük hétvégén!

Szombati sétálóst tervezek, szép idővel, vagy legalábbis, hogy idővel szebb lesz. Virtuális Japán, színészeti deszkák, Etyek és a világűr! Ide mind elsétálhatunk! A gyerekekkel viszont csak az Akváriumig menjünk, ott jó lesz! Az élményfőzés után, a nap második felében átveszi helyét a muzsika, és marad már, ahogy azt szokta. A fő, hogy szombat.

Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál - Cinemira Kids

Budapest, október 23-24.

Ismerd meg az Disney- és Pixar-univerzumon túli világot! A Cinemira missziója, hogy minőségi gyerek-, és családi filmeket mutasson be a világ minden tájáról, amelyek valódi értéket képviselnek, nem csupán szórakoztatóipari termékek.

Őszi MondoCon 2021

Budapest, október 23-24.

Csatlakozz az eseményhez, ha nem szeretnél lemaradni az őszi con legfrissebb híreiről. Elindult az Őszi MondoCon 2021-re (október 23-24) a kedvezményes jegyelővétel. 

MohaFeszt 2021

Budapest, október 23-30.

A tánc és a színház szerelmese vagy? Esetleg egy kis feltöltődésre vágynál? Akkor tedd szabaddá a heted, ugyanis október 23- 30. között vár a MohaFeszt! Előadásokkal, külföldi vendégszereplővel, premierrel valamint könyvbemutatóval is készülnek!

Őszi Gasztroséta Etyeken

Etyek, október 23-24.

Nyitott pincékkel és ínycsiklandó ételekkel várja vendégeit a Gasztrosétány. A szüret zárásaként a legnemesebb borok mellett mustot és murcit is lehet kóstolni. A csodás környezet adott, más nem is kell egy kellemes hétvégéhez!

Séta Kiotó tradicionális utcáin

Online, október 23., 9:00

Sétálj élőben Kiotó tradicionális utcáin, 100+ éves házak között, ahol  megelevenedik a régi japán hangulat.

Sportolónők, apácák, filmrendezők

Vigadó tér, október 23., 13:00

Erkölcsök lazulása, szabadság vagy társadalmi felelősségválallás? Az első világháború után a „modern nő” Európa-szerte megjelent a munkahelyeken, a közéletben és a politikában. És hová vezetett mindez? Kik voltak a legelső magyar filmrendező nők? És milyen foglalkozásokban jelentkeztek még „első magyar nők” a két világháború közti időszakban? Kik voltak az első karikaturisták, lelkésznők és képviselők?

A világűr felfedezése - érdekességek az űrkutatás történetéből

Planetárium - Zsolnay Kulturális Negyed, október 23., 15:00

Az emberek mindig vágytak a Földön kívüli világ és más égitestek elérésére. Ezt a kalandot az űrhajózás megindulása tette lehetővé. Az előadás során a fontosabb eseményeket, kiemelkedő emberi és gépi teljesítményeket ismerheti meg a látogató. Részesei lehetnek Gagarin és az űrsikló fellövésének, az űrsétának, a Holdra szállásnak, valamint betekintést nyerhetnek a Nemzetközi Űrállomás fedélzetére ott készült panorámafelvételek segítségével.

Nikola Tesla - Végtelen energia

RAM Színház, október 23., 15:00, 19:00

A kétfelvonásos, lendületes és rendkívül látványos zenés darab amellett, hogy ragyogó szórakozást ígér, segíthet újra felfedezni, új oldaláról megismerni a mára közismert név mögött rejtőző csodálatos zseni elmét és életének rejtélyeit. Nikola Tesla kétségtelenül minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje, akinek zsenialitását csak Arisztotelészéhez és Leonardo da Vinciéhez hasonlíthatjuk.

Instant-Fogas Szombat

Instant-Fogasház, október 23., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Élményfőzés - Gáspár Bea - Hajdinás kölesfasírt zöldfűszeres mártogatóssal

Online, október 23., 18:00

A Nosalty és a Knorr elindítja legújabb online főzős eseménysorozatát az ország kedvenceivel, akik az otthonfőzésben is jeleskednek – nem csak kezdőknek! Steiner Kristóf, Gáspár Bea, Sztarenki Dóra, Fancsikai Eszter és Sass Dani is elmennek a Nosalty konyhájába, ahonnan élőben jelentkeznek október 23-tól szombat esténként.

Magyar kincsek ünnepe 5. - Magyar concerto

Zeneakadémia, október 23., 19:30

A 20. század magyar concertoirodalmáról mutat kivételesen gazdag képet a Concerto Budapest Magyar Kincsek Ünnepe sorozatának nagyszabású, Keller András vezette zárókoncertje, melyen Kaczander Orsolya, Kelemen Barnabás és Várjon Dénes személyében a hazai és nemzetközi zenei élet legkiválóbb hangszeres művészei hallhatók szólista szerepben.

Érdi Tamás ünnepi koncertje

Hangvilla, október 23., 19:30

Október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából ismét a Hangvilla vendége lesz Érdi Tamás zongoraművész, aki az ünnepi műsorban Beethoven, Liszt, Bartók és Kodály műveket játszik.

Brazileirice Party

Ellátó, október 23., 20:00

Sophia Reinholdsson and Arthur Silva/ ArrastaPest & DJ Map. Fantasztikus hangulat brazil ritmusokkal.

Rácz Gergő LIVE

Akvárium Klub, október 23., 20:00

A tavalyi teltházas Kishallos koncert után most a Nagyhallban tér vissza az Akvárium színpadára Rácz Gergő és zenekara. A Fonogram-díjas énekes-dalszerző 2020-as szakmai- és közönségkedvenc, rádiós rekorder dala, a Mostantól sikerei után is töretlenül gyártja az új slágereket – az október 23-i koncerten is biztosan bemutat majd pár újdonságot.

Szőke Nikoletta & Takács Nikolas

Budapest Jazz Club, október 23., 20:00

A nemzetközileg is ismert és elismert, Junior Prima-díjas jazzénekesnő, Szőke Nikoletta, valamint hazánk egyik legjobb és legnépszerűbb pop előadója, Takács Nikolas közös produkciója igazi zenei csemege, amely hidat képez a műfajok között. Jazz, soul, r’n’b és latin elemeket magába olvasztó zenei kirándulásban lehet része a közönségnek, ahol mindkét előadó megmutatja saját egyéniségét.

Platon Karataev

A38 Hajó, október 23., 20:00

A Lev Tolsztoj karakterről elnevezett kitűnő zenekar ezúttal pótolja május 8-ára tervezett nagyszabású koncertjét. Az Atoms számai mellett új dalok is elhangzanak majd. A Platon Karataev második, Atoms című nagylemeze bár hangzásban eltávolodik az első anyag számaitól, ugyanabból a magból építkezik.

Free BJC Jam Session: Horváth Balázs Trio

Budapest Jazz Club, október 23., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.